Een kijkje in de keuken week 21 2024

Een kijkje in de keuken week 21 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag voor iedereen. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis op kantoor. In de ochtend tik ik het Kijkje in de keuken en als ik die online heb gezet (bedankt voor alle leuke reacties!) ga ik een lekkere lunch maken. Er lag nog een croissant op het aanrecht die Johan ’s ochtends had afgebakken en die piep ik even op in de (Russell Hobbs SatisFry Air & Grill) multicooker met wat brie, walnoten en honing erop. Hij hoeft niet voor te verwarmen dus dat gaat een stuk sneller dan in de oven. Met deze multicooker kun je airfryen, bakken, braden, stoven, schroeien, grillen en warmhouden. Ik vind het echt een fijn apparaat want hij is lekker handzaam en licht, werkt snel en goed en is heel makkelijk schoon te maken. PS Volgende week deel ik een lekker recept uit de Satisfry en deel ik ook een kortingscode met je!

Na de lunch werk ik verder op kantoor en zit daar totdat Ella ’s middags weer thuiskomt. Dan ga ik aan de slag met het avondeten. Ik maak een lekker pastaatje met prei, tomaat, roomkaas en tonijn. Dit recept. Echt heerlijk vind ik die!

Woensdag

Ik krijg ’s middags lekkere kaas binnen van onze partner Hoogendoorn Kaas. Elke maand maken we een lekker recept met één van hun kazen of producten en dit keer krijg ik de Stolwijkse jong belegen en de Collier’s cheddar opgestuurd om iets lekkers mee te maken. Dat gaat zeker lukken! Het recept met de jong belegen ga ik deze maand nog met je delen en het recept met de cheddar ga ik in juni met je delen. Bekijk hier alle Hoogendoorn recepten die ik tot nu toe maakte.

Ook vandaag zit ik de hele dag thuis op kantoor en af en toe loop ik even door de tuin voor ontspanning. In de zijtuin staat nu van alles in de bloei en de kikkers in de vijver kwaken erop los. Ik kan daar echt van genieten. ’s Avonds maak ik kip met groenten in de steam aerofryer (Princess). Dit recept. Ik serveer er rijst bij. Het recept is met peulen maar die verving ik door witte asperges. Had ik meer zin in en smaakte er goed bij.

Donderdag

Vandaag krijg ik ook weer leuke foodpost binnen. We krijgen de sparerib kruiden en barbecue saus van NOSKOS binnen die we besteld hadden omdat we van het weekend spareribs gaan eten. En verder krijg ik ingeblikte vis en twee mooie kookboeken opgestuurd van Fish Tales en drie plantaardige dranken van Alpro. Verwennerij! Johan is vandaag op de beurs in de België en eet onderweg naar huis. Als ik aan Ella vraag wat ze ’s avonds wil eten hoeft ze geen seconde na te denken. “Sushi bowl!” En zo geschiedde. Het recept van de sushi bowl is ongeveer gelijk aan dit recept.

Vrijdag

Vandaag is Johan lekker vrij. Binnenkort gaan we het dak van ons huis vervangen en de aannemer komt ’s ochtends langs om wat dingen te bespreken. Daarna doen Johan en ik boodschappen en de rest van de dag vermaken we ons met klusjes in en rondom huis. Tussendoor komt er nog kleurige foodpost van Hak binnen met bonen uit pak. Eind van de middag hebben we een afspraak met een bedrijf dat zonnepanelen plaatst en daarna gaan we aan de slag met het avondeten. Er staat een simpel maar lekker tomatensoepje (vergelijkbaar met dit recept) op het menu met geitenkaas en ham panini’s.

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd thuis. Johan moet vlaggen en ik ga even kijken. Na de wedstrijd gaan we snel naar huis om te douchen en om te kleden want ons neefje viert vanmiddag zijn verjaardag. ’s Avonds steken ze de barbecue aan en eten we gezellig mee.

Zondag

🎼 “Met de vlam in de pijp scheur ik over het gras. Op m’n Stiga tornado, dichtbij huis en in m’n sas”.  Johan hield me als een havik in de gaten want die had er weinig vertrouwen in dat het goed zou komen. Maar hij zag al snel dat het goed was. Ik heb blijkbaar meer talenten dan alleen koken.

Een kijkje in de keuken week 21 2024

Terwijl ik de kantjes ervan afrijd, is Johan bezig met de spareribs voor het avondeten. Hij gebruikt dit recept, alleen liet hij de appelsap dit keer achterwege en voegde wat boter, agavestroop en bruine suiker toe. Kom maar doorrrrrr met die calorieën! Maaien maakt hongerig. Om toch wat vitamientjes binnen te krijgen maakte ik er nog een lekkere coleslaw bij (dit recept) en de frietjes maakten het smulfeest compleet. De witte kool voor de koolsalade sneed ik in een handomdraai met de mandoline van Kitchen Royal. Hiermee kun je op 5 verschillende standen ingrediënten snijden, zowel in plakjes als julienne. Naderhand kun je hem eenvoudig demonteren en afspoelen onder de kraan, of je zet hem in de vaatwasser. Echt een aanwinst in de keuken als je mij vraagt.

Mocht je hem willen aanschaffen, met de kortingscode KEUKENLIEFDE krijg je tot en met 31 mei aanstaande 20% korting op je aankoop bij Kitchen Royal!

Maandag

Tweede Pinksterdag. We slapen lekker uit en ontbijten met afbakbroodjes. Daarna stropen we de mouwen op. De zolder en achterkamer moeten worden opgeruimd. Ze stonden vol met dozen waarvan we niet eens meer wisten wat erin zat. En ook dozen vol tijdschriften en kasten vol (kook)boeken moesten eraan geloven. Dat ruimt lekker op. Eind van de dag konden we geen pap meer zeggen en lieten we eten thuisbezorgen.

Heb je onze kookboeken al?

Pssssst, heb je onze kookboeken Koken met KeukenLiefde (75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag) en Familiegerechten (75 makkelijke hoofdgerechten waar je het hele gezin bij mee maakt) al? Je bestelt ze hier!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde