Een kijkje in de keuken week 28 2024

Een kijkje in de keuken week 28 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Heb jij je huis al oranje versierd? Wij wel hoor! 😉 De dag begon met veel regen dus de dakmannen dekten de steiger af met prachtig oranje zeil zodat ze droog konden werken. Vandaag gaan ze de achtergevel opnieuw potdekselen. Ondertussen maak ik nog een nieuw recept voor de website: een zomerse rijstsalade. Ik moest even zoeken in huis naar een plekje zonder oranje gloed en met goed licht want door de bewolking en de steiger was het binnen heel donker. Maar het is gelukt. 🙂 ’s Avonds haalden we een frietje die we voor de tv opaten tijdens de EK-wedstrijd Roemenië – Nederland. Gewonnen!

Woensdag

Ik begin de dag op kantoor met een kop cappuccino. Begin van de middag ga ik de keuken in om een lekker recept voor Keukenliefde te maken: citroen tiramisu. Hij moet een nachtje opstijven in de koelkast dus ik kan hem morgen pas op de foto zetten. 

Ella moet halverwege de ochtend naar school om haar rapport op te halen en daarna gaan ze met de klas een ijsje eten. Begin van de middag komt ze zeiknat geregend weer thuis. Lang leve de Hollandse zomer! 🙄

Ik heb ondertussen thuis een leuk picknickpakket gekregen van Johma met een aantal lekkere salades.

Ik vraag Johan ’s avonds om onderweg naar huis groene currypasta, een blik kokosmelk en een zak wokgroenten mee te nemen voor het avondeten. In de koel- en kelderkast heb ik nog rijstnoedels en tofu liggen die ik wil gebruiken. Snelle en makkelijke currysoep it is! Recept?

Eitjes hardkoken in de pan. In andere pan wokgroenten met geperste knoflook en chilivlokken aanfruiten. Dan currypasta en verkruimelde kippenbouillontablet erbij en kort meebakken. Kokosmelk erbij en lege blik vullen met water. Omschudden en ook erbij. Aan de kook brengen en dan het vuur lager zetten. Dan half blok tofu in blokjes erbij en glasnoedels erboven in hapbare stukken verkruimelen. Deksel op de pan en paar minuten zachtjes laten pruttelen tot groenten en noedels gaar zijn. Opscheppen en serveren met eitje en eventueel wat crispy chili olie. In 15 minuten klaar en superlekker! Je kunt de rijstnoedels trouwens ook weglaten en er apart rijst bij koken.

Donderdag

Ik begin weer op kantoor. De dakmannen hebben geluk want het is vandaag droog en af en toe komt het zonnetje er zelfs doorheen.

Ik draai veel wasjes en hang ze buiten op. Met een klein schietgebedje lukte het om alle was er droog af te halen.

Tussendoor maak ik de citroen tiramisu af en zet hem op de foto. Het recept heb ik inmiddels al met je gedeeld en vind je hier. 

Eind van de middag werd er zelfs nog even gezwommen. 

Vrijdag

Ik zit de hele dag op kantoor dus maak weinig foto’s. Johan maakt ‘s avonds een lekkere macaronisalade met krokante broodcroutons en ondertussen wordt er voetbal gekeken.

Op KeukenLiefde vind je trouwens veel recepten voor macaronisalade. Kijk hier maar eens tussen.

Zaterdag

Er wordt geklust, het huis wordt schoongemaakt en Ella en ik doen samen boodschappen. 

‘s avonds eten we een kommetje verse groentesoep met een geitenkaas-ham panini. 

Daarna maak ik saucijzenbroodjes voor bij de voetbal vanavond. Nederland moet tegen Turkije in de kwartfinale. Het was retespannend en gelukkig won Nederland. 

Recept saucijzenbroodjes? Zo maak ik ze:

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 500 g rundergehakt (liefst van de slager)
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst minimaal 5 minuten geweekt in melk
  • 1 tl (grove)mosterd
  • 1 el paneermeel
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei, losgeklopt
  • Optioneel, sesamzaadjes om te bestrooien

Witbrood uitknijpen, melk mag weg. Gehakt kruiden met geweekt witbrood en overige ingrediënten (gebruik de helft van het ei) en 10 gehaktstaafjes van vormen. Bladerdeeg laten ontdooien, gehaktstaafje erop, dichtvouwen en naadjes dichtdrukken met een vork. Bestrijken met overig losgeklopt ei en (bestrooien met sesamzaadjes) 15 – 20 minuten op 200 graden bakken in de oven tot ze goudbruin zijn. 

Zondag

We gingen lekker wandelen met Nacho en daarna lunchen bij Moeke Moren in Appeltern. 

‘s Avonds brengen we Ella naar mijn ouders om een paar nachtjes te logeren. Morgen gaan ze de dakkapel maken op haar slaapkamer en worden ook de zonnepanelen gelegd dus is het fijn dat ze de chaos thuis een paar daagjes kan ontvluchten. 

Weer thuis maakte ik snel een pastaatje met wat we nog in huis hadden. Pasta koken. Ondertussen in koekenpan sjalotje, knoflook en chilivlokken aanfruiten. Tomatenpuree kort meebakken en room (kookroom of slagroom) erbij om een lekkere tomatenroomsaus te maken. Wat geraspte parmezaan erdoor roeren. Dan gekookte pasta erbij en opscheppen. Ik had geen groente meer in huis maar je kunt tegelijk met het sjalotje courgette, aubergine of paprika meebakken (of allemaal). Of serveer de pasta met een lekkere salade.

Maandag

Chaos vandaag en morgen. Het raamwerk van de dakkapel wordt vandaag gemaakt (het kozijn laat helaas nog 2 weken op zich wachten dus de dakkapel wordt straks tijdelijk dichtgetimmerd) en de zonnepanelen worden geplaatst. Ik had op de planning staan om nog een receptje voor de website te maken maar de pijp van de afzuigkap moest verplaatst worden dus ging dat feest niet door. Ik ben helemaal door mijn voorraad recepten heen dus als ik iets nieuws maak komt dat direct de volgende dag online. Ik actualiseer ook oude recepten die ik opnieuw publiceer. Een voorraad nieuwe recepten opbouwen is momenteel lastig door de verbouwing en de zomervakantie dus moet ik voorlopig een beetje improviseren.

Verder kreeg ik nog het nieuwe zomermagazine van Brenda Kookt opgestuurd. Superleuk, bomvol zomerse recepten.

Het zwembad maken we netjes elke dag schoon zodat we kunnen zwemmen als de temperatuur het een beetje toelaat. 🤞🏻🙄

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde