Een kijkje in de keuken week 19-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Bevrijdingsdag in coronatijd vieren we net zoals bijna iedereen, thuis. Gelukkig was het prachtig weer en konden we ons de hele dag buiten in de tuin vermaken. Er werd veel onkruid gewied… 🙂

Een kijkje in de keuken week 19-2020

’s Avonds hoeven we niet te koken, want er is nog genoeg Chinees over van gisteren.

Een kijkje in de keuken week 19-2020

Woensdag

Ik maak twee nieuwe KL-recepten vandaag: pasta pesto met kip en sperziebonen en prei risotto. Recepten komen eraan!

Donderdag

Ook vandaag maak ik weer twee nieuwe KL-recepten: pasta gratin met pesto gehaktballetjes en spinaziestamppot met pestogehaktballetjes. Die pesto gehaktballetjes kun je overal wel bij eten, zo lekker! 🙂

Na het koken ga ik de tuin in om Johan te helpen. Op de plek waar vorig jaar nog een oud kippenhok stond willen we een terras maken. Johan is druk bezig om de oude tegels eruit te halen, schoon te maken en de grond gelijk te maken. We gebruiken dezelfde tegels om het terras weer opnieuw te bestraten.

Voor Ella-Marie hadden we een tentje besteld en die komt binnen vandaag. We zetten hem gelijk maar even op. Deze zomer kamperen we in eigen tuin! 🙂

Een kijkje in de keuken week 19-2020

Vrijdag

Johan en ik betegelen samen het nieuwe terras. Mochten we ooit geen werk meer hebben, kunnen we ons altijd nog verhuren als stratenmakers… Schots & Scheef tot uw dienst! Wij noemen het rustiek. Nacho vind er het zijne van.

Die denkt maar aan één ding. Hoogste tijd dat ook de trimsalons weer opengaan trouwens. Er hangt al weken een gordijn voor zijn ogen.

Zaterdag

Tot grote blijdschap van Ella-Marie besloten Johan en ik (na lang wikken en wegen) een opzetzwembad te kopen. Hij werd deze week thuisbezorgd en vandaag willen we hem opzetten. Johan zijn ouders komen langs om te helpen.

Als het werk erop zit is het tijd voor een hapje en een drankje op ons nieuwe terras.

Zondag

Moederdag! Ik word verwend met een heerlijk ontbijtje. ?

Daarna wordt er nog een keer geplonst in het inmiddels half gevulde zwembad. Nog even genieten want morgen wordt het koud!

Maandag

Ella-Marie gaat vandaag voor het eerst sinds (acht?) weken weer naar school. Dat betekent dus vroeg opstaan en brood smeren. Ook Johan gaat de deur uit om te werken. Sinds weken ben ik dus alleen thuis. Hoe gezellig ik het ook vind om Johan en Ella-Marie om me heen te hebben, het huis voor mezelf alleen hebben is ook wel weer eens fijn! Morgen gaat Ella-Marie ook naar school en dan moet ze de rest van de week weer thuis leren. Langzaam gaan we back to normal…? ??

Zwemmen gaat deze week helaas niet. Het is nog veel te koud!

’s Avonds eten we witte asperges (de eerste keer dit seizoen!) met gebakken aardappels, zalmfilet en zelfgemaakte aspergesaus. Smullen! Hoe eet jij je asperges het liefst? Ben benieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

7 reacties

Deel je liefde

 1. Mirjam

  Heb je recept van die zelfgemaakte aspergesaus? Ziet er heerlijk uit ! Hoelang kook je de asperges? (Ik heb ze nog nooit gemaakt….☺)

  1. Ik had er al meer vragen over gekregen dus ik ga het recept binnenkort delen Mirjam! 🙂

   1. Yvonne

    Er is niet veel wat wij niet lekker vinden,
    maar asperges vinden wij allebei niet lekker.
    Wij eten ze dus helemaal niet.

  2. Heidie

   Ik kook de asperges altijd in water met zout, suiker en klontje boter. We eten het met ham en zelfgemaakte eiersalade. Of ik verwerk ze samen met groene asperges en ham in een hartige taart

   1. Klinkt heerlijk Heidie! 🙂

 2. Wij eten asperges graag in rauwe ham gedraaid met een kaassausje erbij en puree.

  1. Mmmm Lotte, dat klinkt ook heerlijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde