Een kijkje in de keuken week 11-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Aankomende zomer gaan we een weekje op vakantie naar de Dordogne in Frankrijk (tenminste, als de huidige problematiek is verdwenen en we allemaal nog gezond zijn! ?) en dan brengen we Nacho een weekje naar het hondenhotel in Wamel. Vandaag gaat hij alvast een dagje proefdraaien. Ik vond het wel even sneu hoor, om hem zo achter te laten… Maar hij was in goede handen!

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Zo had ik sinds lange tijd weer eens een dagje dat ik ongestoord kon werken, zonder onderbrekingen. Ik was alleen niet vooruit te branden! Geen idee waarom, maar ik kon me totaal niet concentreren en wilde vooral op de bank liggen en slapen. Heb ik niet gedaan hoor. Ik besloot uiteindelijk maar een receptje te maken voor KL, daar hoef ik tenminste niet bij na te denken. Na een blik in de kelder- en koelkast om te kijken wat er in huis was besloot ik vegetarische nasi goreng met pulled oats te maken. Met een gebakken eitje en pindasaus erbij! Was heerlijk! Na het maken van de foto’s bewerkte ik meteen de foto’s en schreef ik het recept uit zodat het recept de volgende dag online kon. Het was de Nationale Week Zonder Vlees dus deze kon ik er mooi tussen passen. Omdat ik tijdens het koken al constant aan het proeven was had ik geen zin meer om het ’s avonds te eten en vroor ik alles in.

Omdat zowel Johan als ik ’s avonds totaal geen zin hadden om eten te koken en we ook geen idee hadden wat we wilden eten, besloten we uiteindelijk pizza af te halen. Er zit een pizzeria bij ons in het dorp die we altijd al een keer wilden uitproberen, maar nog steeds niet hadden gedaan. Terwijl Johan de tafel dekte gingen El en ik de pizza’s halen.

We hadden allemaal een eigen pizza, maar de volgende keer bestellen twee pizza’s om samen te delen. Dit was namelijk een beetje veel… Ze waren wel lekker! Helaas wordt de bodem van afhaal-, of bezorgpizza altijd slap in zo’n doos wat ik dan weer jammer vind. Helaas, je kan niet alles hebben. Zelfgemaakte pizza uit onze eigen Culina flamma staat nog steeds met stip bovenaan! Zodra het weer buiten wat beter wordt gaan we weer eens zelf pizza bakken!

Woensdag

’s Middags als Ella-Marie uit school is gaan we lunchen bij mijn schoonouders. Nacho gaat ook gezellig mee.

Na de lunch rijden we ook nog even langs bij de oma van Johan. Ze is 91 jaar, maar nog heel goed bij de pinken! 🙂

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Als we weer thuis zijn ga ik de keuken in voor het avondeten. Ik maak een aubergineschotel met tomaat en kaas uit de oven en erbij kook ik gevulde ravioli. Was lekker!

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Donderdag

Ben zo klaar met al die regen en modder. Hopelijk gaan onze pas geplante beukenhaagjes deze natte voetje overleven…

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Er wordt ook weer gekookt vandaag. Ik maak een goedgevulde rijstsalade en een frisse koolsalade. Allebei een heerlijk bijgerecht voor de barbecue! Nog even geduld dus… 😉

’s Avonds halen we een frietje… Ik weet, dit is niet echt een hele gezonde eetweek. Behalve de receptjes die ik overdag voor KL maak, heb ik deze week echt totaal geen zin om ’s avonds het avondeten te koken. Zucht… Misschien heb ik last van een verlate winterdip? Daarnaast houdt het coronavirus me toch ook wel flink bezig merk ik. Ik vind het behoorlijk heftig allemaal!

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en daar word ik vrolijk van! Samen sparren op kantoor, leuke plannetjes smeden voor KL, samen koken. Maar ook als we allebei met andere dingen bezig zijn, vind ik het gezellig als hij thuis is. Ik kan heel goed alleen zijn, maar na vier dagen alleen werken thuis is het heerlijk om op vrijdag samen wat te lummelen. 🙂 Terwijl Johan bezig is met andere dingen, ga ik weer wat recepten maken voor KL.

Voor het eten gaan Johan, Ella-Marie en ik even wandelen met Nacho. Het water staat nog steeds hoog en kijk hoe mooi die luchten zijn!

Voor het avondeten warmen we een van de recepten op die ik ’s middags had gemaakt en Johan maakt er een salade bij.

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Zaterdag

Johan en Ella-Marie zijn de hele dag buiten in de tuin. Er is genoeg te doen. Zo moeten de knotwilgen weer gesnoeid worden en er moet afval naar de AVRI gebracht worden.

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Ik werk vandaag op kantoor om recepten uit te schrijven en foto’s te bewerken. ’s Avonds zouden we eigenlijk bij mijn ouders gaan eten voor de verjaardag van mijn vader, maar in verband met de huidige ontwikkelingen besloten we om het te verzetten naar een later moment. In plaats daarvan blijven we dus thuis en halen we ingrediënten in huis om sushi te maken. We maken in totaal 6 rollen en drie soorten; met mi cuit zalm, tonijnsalade en omelet. Verder stoppen we in elke rol wat avocado, komkommer en radijs. De sushi (niet allemaal) komt ’s avonds op tafel tijdens het kijken van de film ‘Garfield 2’.

Zondag

Gezellig samen lunchen. Ella-Marie heeft dit keer de tafel gedekt en een kaarsje aangestoken. Speurneus de Bolle Beer houdt alles in de gaten.

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Vanmiddag zouden er vrienden met hun kinderen bij ons op visite komen maar ook dit besloten we te verzetten. We maken ’s middags met z’n vieren een flinke wandeling.

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Deze foto stuurt Johan door als hij in de Jumbo is om boodschappen te halen voor het avondeten. Hij moest o.a. rundergehakt hebben en gelukkig kon hij het laatste pakje biologisch rundergehakt meenemen. Lege schappen door hamsteren. Ik vrees dat dit de komende tijd niet zal veranderen. Boodschappen thuis laten bezorgen kan ook, maar dan moet je wel even geduld hebben. De eerstvolgende bezorgdatum van AH is pas ergens in april! ?

Een kijkje in de keuken week 11-2020

Daarna gaan Johan en Ella-Marie samen spaghetti maken voor de meatball spaghetti. Dit recept alleen dan met zelfgemaakte spaghetti.

En dan komt eind van de middag het nieuws dat alle scholen in Nederland dichtgaan vanwege het coronavirus en krijgt Johan ’s avonds een bericht van zijn baas dat hij de komende tijd thuis mag werken.

Maandag

De eerste dag van een nieuwe tijd die aanbreekt. We maken een dagplanning zodat iedereen weet waar hij aan toe is. We sluiten meteen een maandabonnement af op Squla zodat Ella-Marie thuis ook gewoon kan leren. Ik had nog wat pakken bakmix van Home Made liggen dus Ella-Marie mag ’s middags brownies bakken.

Ik vergat een foto te maken van het eindresultaat maar hij was erg goed gelukt. Niet zo chewy en gooey als zelfgemaakt maar niet verkeerd. ’s Avonds steken we de openhaard aan en wachten we op de toespraak van premier Rutte…

Een kijkje in de keuken week 11-2020

’s Avonds eten we de overige sushi en gooien we een diepvriespizza in de oven.

Ben erg benieuwd wat deze week ons allemaal gaat brengen en hoe het coronavirus zich ontwikkelt. Laten we hopen dat er snel een medicijn komt!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde