Een kijkje in de keuken week 20-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 20-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Een kijkje in de keuken week 20-2023

Dinsdag

Ik heb een kookdag vandaag en maak een aantal lekkere recepten voor de website.

Woensdag

Ook vandaag sta ik in de keuken.

Donderdag

Om negen uur ’s ochtends moet ik Nacho bij de trimmer brengen. Weer thuis ga ik nog een paar uurtjes aan het werk op kantoor. Tussendoor loop ik een rondje door de tuin om de benen te strekken. Nu het voorjaar is is er elke dag wel iets nieuws te ontdekken in de tuin.

Vrijdag

Ik krijg lekkere foodpost opgestuurd van Tony’s Chocolonely. Verder bak ik een appelcake en ’s avonds eten we gebakken biefstuk met stroganoffsaus, salade en frietjes. Het was een bijzonder smakelijke dag. 😋

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends thuis een voetbalwedstrijd en ondertussen zijn Johan en ik thuis druk bezig. Johan is in de tuin aan het werk en ik vermaak me binnen met het huishouden, de was, doe boodschappen en tref alvast voorbereidingen voor het avondeten. Daarvoor leg ik 8 kippendijen (Ik kijk altijd even of er geen botsplinters meer in zitten en maak ze een beetje schoon, wel heel laten!) in een ovenschaal in satémarinade (1 zakje satémarinade mix van Conimex aanmaken zoals omschreven staat op de verpakking ((ik voeg overal wat meer van toe zodat je een lekkere mariadesaus krijgt, genoeg om de kippendijen half onder te zetten)) met ketjap manis, water, olie en honing. Honing staat niet op de verpakking maar een zoetje is erg lekker om toe te voegen. Proef of je de saus lekker vindt voordat je hem over de kip giet, eventueel kun je er extra water, ketjap, olie of honing bij doen!). Wentel de kippendijen goed door de marinade zodat ze helemaal bedekt zijn en leg ze dan weer netjes in de saus. Dek de ovenschaal af en zet in de koelkast om te marineren. Voor de bami goreng kook ik de bami beetgaar in gezouten water, spoel hem af met koud water en laat uitlekken. Hussel om met een scheutje olie zodat hij niet gaat plakken. Verhit een wokpan met een beetje olie en breek 4 eieren in de wok. Breng op smaak met een beetje zout en peper en maak er roerei van. Schep het roerei uit de wok (het ei moet nog een beetje nat zijn). Veeg de wok schoon met een keukenpapiertje en voeg opnieuw olie toe. Voeg 125 g spekreepjes, 1 grote gesnipperde ui en geperste 2 knoflookteentjes toe en bak op laag vuur tot het vet uit het spek is gesmolten en de uien zacht zijn. Dan 1 fijngesneden wortel, fijngesneden spitskool, 2 verkruimelde kippenbouillontabletten en 1 tl sambal manis erbij met een scheutje water. Zachtjes smoren tot wortel beetgaar is. Dan diepvriesdoperwten en fijngesneden ham erbij en minuutje meebakken. Dan mie en roerei erbij en omhusselen. Goed doorwarmen. Voor het avondeten: oven voorverwarmen op 200 graden. Kip circa 15 – 20 minuten met alufolie in de oven bakken, dan alufolie weghalen en nog circa 30 minuten verder bakken tot kip mooi gekleurd en mals is en de saus bubbelt. De bami even opnieuw opbakken in een koekenpan of wok. Wij deden ook nog miniloempia’s (diepvries) in de oven en ik maakte er pindasaus bij. Smullen!

Zondag

Moederdag! Ik word verwend met een gedekte ontbijttafel en een paar geurige cadeautjes. Daarna maak ik pizzadeeg en leg het in de koelkast om te rijzen. Johan en Ella gaan straks naar Rotterdam om voetbal te kijken en feest te vieren want als hun favoriete club wint worden ze vandaag landskampioen! Ondertussen ga ik met Nacho naar mijn ouders. Daar aangekomen zet ik een permanentje bij moeders en zij kwast mijn wortels blond. Goed geregeld toch! Daarna eten we nog een taartje en daarna gaan Nacho en ik weer naar huis. Johan en Ella eten in Rotterdam dus ik maak thuis een pizzaatje voor mezelf.

Maandag

Johan en Ella zijn weer vroeg de deur uit en ik heb een rustig dagje thuis op kantoor. Ik hoef ’s avonds niet te koken want er zijn nog lekkere kliekjes.

Een kijkje in de keuken week 20-2023

Vond je dit Kijkje in de keuken week 20-2023 leuk? Volgende week dinsdag verschijnt er weer een nieuw Kijkje in de keuken.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde