Een kijkje in de keuken week 20

Een kijkje in de keuken week 20

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ook deze week kook ik elke dag weer een paar hoofdgerechten voor het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE dat dit najaar in de boekhandels ligt. Ik ben inmiddels beland in het hoofdstuk Vegetarisch, dus het wordt een week met veel groenten! Geen straf hoor, wij zijn dol op groentegerechten.

Dinsdag

Johan en ik willen allebei wat afvallen voor de zomervakantie begint en letten daarom heel bewust op onze voeding. Deze foto stuurt Johan me door van zijn lunch. Goed bezig!

Een kijkje in de keuken week 20

Maar ik ben ook goed bezig hoor: ik maak deze heerlijke gevulde pastaschelpen! 🙂

Woensdag

Vandaag kook ik drie kookboekgerechten. Wat een saaie week hè? Maar voor ons wel een hele gezonde en gevarieerde week. Ik hoef  ’s avonds niet meer te koken en we hebben de gerechten voor het uitkiezen. Ik wil voortaan alleen nog maar overdag koken. Het is zo relaxed! Overdag heb ik veel meer energie en tijd en ook de afwas vind ik overdag geen punt. Na het eten zie ik daar altijd als een berg tegenop. Als ik overdag kook heb ik ’s avonds ook bijna geen afwas meer. Ik houd ervan!

Als ik Ella-Marie ’s middags uit school haal fietsen we even langs Daisy’s voor een ijsje en een kop cappuccino. Dat hebben we wel verdiend vind ik. 😉

Donderdag

In de ochtend komt fotograaf Raphaël Drent langs om een portretfoto van mij te maken voor de Gelderlander. Vanaf deze maand mag ik af en toe een column voor ze schrijven. Hoe leuk is dat! In mijn eerste column vertel ik je over mijn kookdromen… Heb je me al gespot? Ik sta in de verspreide zaterdageditie (afgelopen zaterdag als je dit leest), maar je kunt de column ook hier online lezen. Onderstaande foto is een van de foto’s die Raphaël van mij maakte. Ik vind hem zo leuk! 🙂

Foto Raphaël Drent

Na alle fotoglamour trek ik mijn jurkje uit en mijn schort weer om en kook ik braaf nog een kookboekgerecht: Thaise pad Thai met tofu. Tja, het leven van een foodblogger gaat tenslotte over koken.

’s Avonds voordat we gaan eten drinken we een drankje buiten in de tuin. Genieten van het zonnetje! Wat hebben we een geluk met het weer hè?

Vrijdag

Ella-Marie heeft vandaag schoolreisje! Ze gaan naar Toverland. Kijk die blije koppies! 🙂

Als ik El heb uitgezwaaid duik ik de keuken weer in voor de laatste kookboekdag van deze week. Ik maak een kazige mac and cheese met flespompoen en tagliatelle met vegetarische stroganoffsaus. Dubbel mjam!

Zaterdag

Terwijl ik op tv naar het huwelijk van Harry en Meghan kijk (deze romkom-verslaafde foodie smult daarvan!), maakt mijn eigen droomprins in de keuken een lekkere lunch klaar: een sandwich met gebakken kipfilethaasjes, bacon, komkommer, tomaat, sla en een zelfgemaakt honing-mosterdsausje. Goddelijk! Een droomprins die ook nog lekker kan koken:

Eat your heart out Meghan!

Ik heb er snel een foto van gemaakt zodat ik het recept met je kan delen. Binnenkort!

’s Middags gaan we naar de verjaardag van ons neefje Levi. Het knappe, grappige en lieve zoontje van Johan zijn zus. De kleine boef mag alweer vier kaarsjes uitblazen — hij is morgen echt jarig, maar vandaag is het grote feest.

Als we weer naar huis gaan geven we Johan zijn oma een lift naar huis. Daar op de keukentafel ligt de Gelderlander. Ze had nog niet gezien dat ik erin stond, dus dat was een leuke verrassing.

Weer onderweg naar ons huis halen we een frietje. Dat was weer even geleden en we hadden er zin in.

Zondag

Eerste Pinksterdag. Johan maakt roerei en bakt bacon uit voor het ontbijt.

De Kermis is neergestreken op de waalkade in Tiel en het is Tiel Maritiem. Zoals elk jaar lopen we daar ’s middags even overheen. Daarna lopen we het plein op voor een hapje en drankje bij Plein 51: een nieuw restaurant dat mede gerund wordt door een oud collega van mij: Edwin. We bestellen een tapasplankje inclusief flesje wijn. Mooi terras. Vriendelijke bediening. Lekker eten en goede wijn. Aanrader!

Als we weer thuis zijn maak ik nog even een foto van het bananenbrood dat ik vanmorgen gemaakt heb. Na de foto’s proeven we natuurlijk een stukje. Beste bananenbrood dat ik tot nu toe gemaakt heb! Recept komt eraan. 🙂

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde