Een kijkje in de keuken week 23-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag als altijd. Johan en Ella-Marie zijn vroeg de deur uit en ik werk weer thuis op kantoor. Op dinsdag heb ik altijd mijn vaste kantoordag en werk ik onder andere dit Kijkje in de keuken uit dat daarna direct online komt. Ik hoef niet te koken vandaag want er zijn nog verschillende kliekjes eten in de koelkast. Omdat er overal nog maar kleine beetjes van zijn, eet iedereen ’s avonds iets anders. Ik maak met het allerlaatste kliekje bolognese- en bechamelsaus nog een kleine portie lasagne voor mezelf en maak er een salade bij. Heb gruwelijk zitten smullen.

Woensdag

De fietsenmaker had me een berichtje gestuurd dat mijn fiets gemaakt was en opgehaald kon worden. Ik besluit Nacho mee te nemen als ik naar de fietsenmaker wandel. Terugfietsen met Nacho aan de lijn was alleen geen succes en dus liep ik uiteindelijk ook weer terug met een fiets in de ene hand en Nacho in de andere hand. Top plan. Weer thuis maakte ik nog snel een recept (traybake met groenten en gekruide kipdijfilet) voor de website dat ’s avonds opnieuw werd opgewarmd als avondeten. Ik ben dol op traybakes want je kunt alles van tevoren al snijden en klaarzetten, hebt bijna geen afwas en iedereen vindt het lekker.

Donderdag

Als ik ’s ochtends in de keuken sta om brood te smeren en uit het raam kijk, zitten er twee katten naar binnen te staren. Puk en Marie kunnen middels de chip in hun nek zelf door het kattenluikje de schuur in en uit en slapen en eten daar. Als het buiten koud is of de hele dag regent komen ze graag naar binnen, maar vandaag is het mooi weer en laat ik ze buiten. Ik sta vandaag weer in de keuken om een paar recepten voor de website te maken en dan wil ik zowieso geen katten binnen. Ze zijn niet te vertrouwen… Aan het eind van de middag geniet ik buiten nog even van het zonnetje met de nieuwe Wonen Landelijke Stijl. Ondanks mijn kookdag heb ik ’s avonds niks in huis voor het avondeten en omdat ik geen zin meer heb om boodschappen te doen en weer te koken, halen we een frietje. Ik neem bijna altijd hetzelfde: een klein frietje met en een kroket. Johan neemt bijna altijd een frietje catamaran en Ella neemt altijd een kleine frietje met en varieert met de snacks. Dit keer nam ze een Mexicano. Het is een prachtige avond dus na het eten wordt er nog even in de tuin gewerkt. De moestuin ligt er netjes bij. Net zoals andere jaren hebben we sla, radijs, pastinaak (voor het eerst), pompoen, sperziebonen, rabarbar, rucola, tomaten en courgettes. Alleen het komkommerplantje dat we hadden gepoot is overleden, de rest groeit als kool.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en eind van de ochtend rijden we samen naar het Verfpand in Culemborg om verf uit te zoeken voor onder andere de keuken- en wc-muur. We wilden eigenlijk kalkverf op de muren maar omdat die erg vlekgevoelig is werd dat ons afgeraden. Uiteindelijk valt de keus op een afwasbare muurverf van Carte Colori. Je brengt dan eerst een primer aan en twee lagen muurverf en daarna is de verf (heel goed) afwasbaar en nauwelijks krasgevoelig. We besluiten de verf eerst alleen voor de wc te bestellen om te kijken of hij bevalt. Volgende week woensdag wordt hij thuisbezorgd en kan ik aan de slag. Onderweg naar huis stoppen we bij de visboer in het dorp om kibbeling te halen want we hadden nog bijna niks gegeten. We eten het thuis lekker op. Daarna zoeken we op zolder naar een luchtbed, pomp en slaapzak want Ella gaat vanavond op voetbalkamp. Dit jaar is het op de club thuis, dus lekker dichtbij. Ze moet er om zes uur zijn dus ze moet eerst nog iets eten. Ik bak pannenkoeken, maar vanwege de spanning kan ze er maar één op. Als we Ella hebben weggebracht en weer thuis zijn rommelen Johan en ik nog wat in de tuin en in huis. ’s Avonds kijken we samen nog een fimpje.

Zaterdag

Johan en ik staan vroeg op vandaag want er staan veel klusjes op de planning, zowel binnen als buiten. We verdelen de taken: Johan gaat buiten aan de slag en ik binnen. Het huis moet een grote schoonmaakbeurt krijgen en er moeten boodschappen worden gedaan. Tussendoor krijg ik een pakketje thuisbezorgd met twee limited edition granola’s van Oot. Al hun granolaproducten zijn biologisch, glutenvrij, zoveel mogelijk lokaal, bevatten minder dan 10% (en alleen natuurlijke) suikers en de pakjes passen door je brievenbus. Binnenkort maar eens uitproberen. Eind van de middag ploffen we moe maar voldaan neer op een tuinstoel en genieten we nog eventjes van een drankje in de zon. Als de zon weg is gaan we naar binnen om eten te koken. Ik maak pasta met een restje champignons en paprika die op moesten en een saus van room en gorgonzola.

Zondag

Het is Eerste Pinkersdag. Johan is om half negen op de voetbalclub om te helpen met spelactiviteiten voor het kamp. Ondertussen ben ik thuis op kantoor bezig met wat KL-dingen. Eind van de ochtend fiets ik ook naar het voetbalveld om de laatste partijtjes te kijken. In verband met het voorspelde slechte weer op komst waren alle kampactiviteiten naar voren geschoven en bleef het tot het einde gelukkig droog. Ella had het superleuk gehad en was veel mooie herinneringen en een paar dikke wallen rijker. Eenmaal thuis moest ze van ons eerst gaan douchen maar als het boven verdacht lang blijft gaan we toch maar even kijken. We treffen haar slapend op bed aan. Haha! Ondertussen maakte ik van de gelegenheid gebruik om de kelder een grote opruiming te geven. Ik kan nu weer planken zien en alles wat erop staat is houdbaar. Jottem! ’s Avonds zou ik eigenlijk koken maar uiteindelijk hadden we allemaal meer zin in Thuisbezorgd. Ik vat het maar niet persoonlijk op. Ella en ik bestelden een pizza quattro formaggi en deelden samen een klein frietje met en Johan ging voor een kebabschotel. We aten het voor de tv op.

Maandag

Tweede Pinksterdag. Ik sta al vroeg in de keuken om taart te bakken. Mijn ouders en broers komen begin van de middag even op de koffie en bij de nieuwe keuken kijken. Ik had taart bij de koffie beloofd en in het kookboek La vita è dolce had ik een lekker recept gezien dat ik wilde uitproberen: een notentaart met chocoladeglazuur. De taart zag er prachtig uit dus maakte ik er snel nog een paar foto’s van voordat de visite kwam. Ondertussen dat ik taart aan het bakken was, maakte mini me warme havermoutpap voor zichzelf als ontbijt. Tijdens een speurtocht door de kelder had ze een pak havermout zien staan (net een schatkist zo’n opgeruimde kelder) en toen ik haar vertelde dat je daar warme ontbijtpap mee kunt maken wilde ze dat uitproberen. Afgetopt met stukjes appel en kaneel een appetijtelijk ontbijt, maar helemaal om is ze nog niet. (Ik kan er ook nog steeds niet aan wennen.)  De taart was wel een groot succes dus het recept ga ik met jullie delen. Moeders had nog haar befaamde vishapjes gemaakt en meegenomen die die kwamen na de koffie en taart ook nog op tafel met een glaasje bubbels erbij. ’s Avonds maakte ik pasta voor het avondeten met spekjes, broccoli en roomsaus. Volgens Johan was het de lekkerste pasta die ik sinds lange tijd maakte. Pardon?! Recept is simpel. Voor 3 personen: 125 g spekreepjes langaam uitbakken tot goudbruin in grote koekenpan. Dan 1 gesnipperde ui erbij en kort meefruiten. Ondertussen 300 – 350 g penne beetgaar koken in pan. Mok pastakookvocht uit de pan scheppen en opzij zetten. Dan 2 uitgeperste knoflooktjes, 1 (kleine) fijngesneden broccoli en verkruimelde kippenbouillontablet erbij en even meebakken. Scheutje pastakookvocht (niet alles) erbij en zachtjes koken tot broccoli beetgaar is (ik gooide er ook nog een hand diepvriesdoperwten bij toen de broccoli bijna gaar was). Afblussen met 250 ml slagroom, 125 g crème fraîche, handje geraspte parmezaan, klontje roomboter (en optioneel stukje gorgonzola) erbij en goed doorwarmen tot kaas en boter gesmolten zijn. Eventueel extra kookvocht toevoegen als de saus te dik of te zout is. Dan pasta afgieten en door de saus roeren. Smakelijk.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde