Eggs benedict met gerookte zalm

Eggs benedict met gerookte zalm

Sinds ik deze makkelijke variant voor hollandaise-saus heb ontdekt — klaar in 3 minuten en lukt altijd! —, draai ik mijn hand er niet meer voor om. Een van mijn favoriete gerechten waarin ik deze smakelijke saus verwerk zijn de eggs benedict. Een geliefd Amerikaans ontbijt-, of lunchgerecht.

Normaal wordt deze klassieker gemaakt met ham, maar met gerookte zalm vind ik hem misschien nog wel lekkerder. Probeer het zelf maar. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 1 persoon

Ingrediënten

Bereiding
Verwarm een pan met water en breng tegen de kook aan — het water mag niet koken. Breek een ei boven een kopje. Roer met een lepel door de pan met water zodat een klein draaikolkje ontstaat. Laat het ei hier voorzichtig inglijden — zorg dat de dooier heel blijft. Tik het andere ei in het kopje en laat ook in de pan glijden. Pocheer de eieren in drie minuten gaar.

eggs benedict met zalm-0250

Het eiwit is dan gestold en de dooier nog zacht. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water en leg op een bord.

Snijd ondertussen de beschuitbol open en rooster goudbruin in de oven, of in een broodrooster.

Maak de hollandaise-saus. Beleg beide helften van de beschuitbol met gerookte zalm, een gepocheerd ei en lepel de hollandaise-saus erover.

Serveer direct.

Eggs benedict met gerookte zalm

Eet smakelijk!

Basisrecepten, Hartige keuken, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Ontbijtrecepten, Lunchrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde