Een kijkje in de keuken week 24-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Het is weer een heerlijke warme zomerdag. Als Ella-Marie uit school komt duikt ze meteen het zwembad in.

Een kijkje in de keuken week 24-2021

Er liggen nog twee margherita pizza’s in de diepvries die we ’s avonds extra belegen en in de oven schuiven. Met z’n drieën een prima avondmaaltje.

Woensdag

Ella-Marie heeft ’s middags een kinderfeestje en Johan werkt vandaag buiten de deur dus ik heb de hele dag het rijk voor mezelf alleen. Komt mooi uit want volgende week dinsdag moet ik alle content inleveren voor het kookboek en ik heb nog zat te doen. Ella-Marie hoeft ’s avonds niet meer te eten als ze thuiskomt. Als Ella naar de scouting is, steekt Johan de barbecue aan voor een stukje zalm. We delen hem samen met wat ovenfrietjes en een salade.

Donderdag

Ella-Marie heeft met vriendinnen afgesproken om uit school bij ons te zwemmen. Voordat de school uit is, haal ik alvast het zeil van het zwembad af en maak het zwembad even schoon. Dan kom ik erachter dat de zwembadtrap weg is. Ik stuur Johan een app om te vragen waar hij de trap gelaten heeft maar volgens Johan staat die in het zwembad. Ik zoek de hele tuin en schuur af maar de trap is weg. Als ik terugkijk op de foto’s in mijn telefoon zie ik dat de trap er gisteravond al niet meer stond en dus moet hij in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen zijn. De rest van de dag loop ik met ongeloof rond. De meiden kunnen ’s middags dus niet zwemmen bij ons, maar gelukkig kunnen ze ook zwemmen bij een van de vriendinnetjes van Ella. Johan bestelt meteen een nieuwe zwembadtrap. Voor iedereen die een zwembad in de tuin heeft staan die zichtbaar is vanaf de weg (bij ons vanaf de dijk), wees gewaarschuwd! Wij hebben inmiddels maatregelen getroffen en gaan ervanuit dat het geen tweede keer gebeurd. PS Mocht de persoon (personen) die onze trap gestolen heeft dit lezen: je zult vast trots op jezelf zijn als je een trap steelt uit een zwembad waarvan je weet dat dat er staat voor een kind! ???

Deze foodpost kwam overdag binnen maar ik zat heel ergens anders met mijn hoofd…

We eten ’s avonds nog een keer zalm van de barbecue met frietjes uit de airfryer.

Een kijkje in de keuken week 24-2021

Ella-Marie gaat na het eten naar voetbaltraining, Johan gaat wandelen met Nacho (en stuurt me onderstaande foto door tijdens het wandelen) en ik werk ’s avonds nog even op kantoor aan het kookboek.

Een kijkje in de keuken week 24-2021

Vrijdag

Ella-Marie gaat ’s middags uit school, met bijna haar hele klas, naar het openluchtzwembad dat naast de school ligt. Ze eten ’s avonds met z’n allen een frietje bij het zwembad want daarna is er nog discozwemmen voor de kinderen tot 14 jaar. Johan en ik zouden de barbecue aansteken maar vinden dat uiteindelijk teveel gedoe voor ons tweeën (daarnaast hebben we niet zoveel honger) en besluiten wat hapjes in de airfryer te gooien…. ? ?

Zaterdag

Deze knapperd had voor het eerst sinds tijden weer een voetbalwedstrijd en had er superveel zin in. Helaas kreeg ze tijdens de wedstrijd een voetbalschoen op haar voet en moest ze verder toekijken langs de lijn.

Een kijkje in de keuken week 24-2021

Terwijl Ella voetballen was en ik op kantoor zat, reed Johan naar Den Bosch om een tweedehands oven op te halen die we op marktplaats hadden gezien. We wilden eigenlijk onze oude oven in de IKEA keukenkast zetten maar dat bleek op 1 cm na niet te passen. De tweedehands Atag oven leek ons een prima oplossing voor in de tijdelijke, nieuwe keuken. Hij was pas 4 jaar oud, weinig gebruikt en nog zo goed als nieuw… Helaas bleek de oven na het aansluiten kortsluiting te maken en kon Johan voor de tweede keer weer een ritje naar Den Bosch maken. Niet helemaal onze week dit!

Eind van de dag waren we er helemaal klaar mee en besloten we dat een wandeling ons goed zou doen. Ella-Marie had nog last van haar voet dus bleef thuis.

’s Avonds aten we soep met een broodje kroket en een broodje kaassouflé.

Een kijkje in de keuken week 24-2021

Zondag

Johan en ik besluiten een oven te kopen bij IKEA en dus rijd Johan ’s ochtends samen met Ella-Marie naar IKEA Utrecht. Ik blijf thuis om nog wat te werken.

We hebben nu de IKEA Mattradition heteluchtoven en tot nu toe zijn we er heel blij mee.

Ook sloopt Johan de oude keuken eruit. Als alles goed gaat wordt hier binnenkort de wc gemaakt!

Een kijkje in de keuken week 24-2021

De rest van de dag genieten we in de tuin van het mooie zomerweer en wordt er hier en daar nog wat gesloopt.

’s Avonds werd er gegourmet. Een fijne afsluiting van het weekend.

Een kijkje in de keuken week 24-2021

Maandag

Het weekend is weer voorbij. Ella-Marie gaat naar school en Johan werkt vandaag thuis. ’s Middags maakt Johan een gruwelijk lekkere lunch klaar: een bolletje belegd met sla, tomaat, parmaham, burrata, ei en een druppel crema di balsamico.

’s Avonds eten we een carpacciosalade met stokbrood.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Salima

    Veel sterkte Annemiek met alles.
    Volgens mij heb je een stukje overgeslagen? De hoofdfoto met oranje.. staat niks over in het overzicht.
    Groetjes Salima

    1. Oeps, klopt idd! Ik heb hem er nu bijgezet Salima! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde