Een kijkje in de keuken week 25-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

We hebben 6 kroppen botersla in de moestuin staan die klaar zijn om te oogsten. Volgend jaar moeten we dat toch maar eens even beter gaan plannen… Vandaag staat er dus kropsla op het menu. Verwerkt in een stamppot met erbij wortels en doperwten, zoetzure rode ui (gewoon gesneden rode ui even laten marineren in sushi-azijn. Geniaal lekker!) en vissticks. Heerlijk Hollands maaltje!

Woensdag

Tijd om de grote boodschappen te doen. Ik vind boodschappen doen verschrikkelijk en nu met al die regels (die ik goed begrijp) helemaal. We hebben de boodschappen een tijdje laten thuisbezorgen, maar ik heb het idee dat dat veel duurder is. Ook irriteert het me dat aanbiedingen, maar ook gewone artikelen, vaak uitverkocht zijn. Of dat bepaalde dingen die ik graag wil hebben, alleen in de winkel verkrijgbaar zijn. Heb ik in de winkel allemaal nooit last van. Reden genoeg om voortaan zelf de boodschappen maar weer te halen. Op de terugweg naar huis rijd ik meteen even langs het fruitstalletje van onze buren (fruitbedrijf Vink) om kersen te halen. Ik haalde een bakje Merchant kersen. Zo lekker! Op KL staan behoorlijk wat kersenrecepten. Tik ‘kersen’ in op de zoekbalk van de homepage en alle kersenrecepten verschijnen.

’s Middags komt er een vriendinnetje van Ella-Marie spelen en wordt er natuurlijk weer gezwommen.

Een kijkje in de keuken week 25-2020

Ik rommel ondertussen wat in de moestuin: niet normaal hoe hard alles nu groeit!

Ook de Dahlia’s, Lupine en andere bloembollen die we hebben gepland beginnen nu te bloeien. Hallo zomer!

Dit olijvenboompje was overleden dacht ik, maar begint toch weer uit te lopen. Vreugdedansje toen ik deze groene blaadjes zag! ??

Een kijkje in de keuken week 25-2020

’s Avonds eten we zelfgemaakte pizza!

Donderdag

Op het menu vandaag: macaroni met bolognesaus! (Ik maak altijd deze bologneseaus). Tijdens het koken kwam ik erachter dat ik geen passata had, dus gebruikte ik een pak gehakte tomaten en 2 eetlepels tomatenpuree. Was ook heerlijk.

Vrijdag

Oogst van de dag! Ik heb een kookdagje vandaag voor KL en ja, dat worden dus recepten met sla… ??

Ondertussen wordt er buiten weer volop geplonsd. ?

Een kijkje in de keuken week 25-2020

Ella-Marie eet ’s avonds wat eerder omdat ze naar de scouting gaat. Ik had nog gekookte macaroni in de koelkast staan die over was van gisteren. Op verzoek van Ella warm ik die even op in de magnetron. De laatste 30 seconden in de magnetron een plakje smelt cheddar en plakje jong belegen erop en je hebt mac and cheese! Johan en ik eten pasta carbonara als avondeten. Met een beetje sla erbij.

Zaterdag

Voor Vaderdag morgen bak ik een lekkere kersen-kruimelcake met chocolade. Ik maakte dit recept, maar de jam verving ik door ongeveer een halve kilo ontpitte kersen en een handje gehakte pure chocolade. Oh, en ik roerde een vleugje Kirsch door het beslag. 😉 Hij moest wel iets langer in de oven, ongeveer 10 minuten langer. (Bij maandag zie je een foto van het eindresultaat.)

’s Middags halen Johan en ik nog wat plantjes in het tuincentrum om in potten te zetten. Ons motto: je kunt nooit genoeg potten hebben! ?

Een kijkje in de keuken week 25-2020

’s Avonds steken we de barbecue aan. Stukje vlees erop van de slager, beetje sla erbij ? en klaar zijn we weer.

Het is een heerlijke avond dus na het eten verplaatsen we ons naar de lounge bank voor koffie, cappuccino en verse muntthee.

Een kijkje in de keuken week 25-2020

Nog wat later op de avond wordt de laptop gehaald om film te kijken. Ella-Marie wilt graag James Bond kijken en daar zegt papa geen nee tegen. Ik kijk met een half oog mee, want heb genoeg te lezen in mijn nieuwe Gardeners’ Word.

Zondag

Vaderdag! Nadat papa op bed het zelfgemaakte cadeautje van Ella-Marie heeft uitgepakt gaan we lekker ontbijten.

Een kijkje in de keuken week 25-2020

Aan het eind van de ochtend komen mijn ouders en broer op visite en wordt er gezellig geborreld. Dat was weer even geleden!

Eind van de middag gaan ze weer naar huis. Wij steken ’s avonds nog een keer de barbecue aan, want we hebben nog wat vlees van gisteren over. Erbij nog wat stokbrood, sla (jazeker!) en zelfgebakken frietjes. Smakelijke afsluiting van de week!

Maandag

Johan is werken en Ella-Marie is naar school. Ik heb het rijk weer alleen. Ik ontbijt met een stukje kersencake die nog over is en een glas cappuccino. Een goed begin van de week! Daarna ga ik op kantoor aan het werk.

Een kijkje in de keuken week 25-2020

Tussen de middag eet ik een lekkere tosti en daarna lees ik een paar bladzijdes uit mijn leesboek. Van vriendinnetje Miranda kreeg ik een stapel boeken te leen, waaronder ‘De beste keuze’ van Sherryl Woods. Een heerlijke roman waarvan onlangs ook de serie uitkwam op Netflix: Sweet Magnolias. Erg grappig om het boek te lezen en tegelijkertijd de serie op tv te kijken!

Een kijkje in de keuken week 25-2020

’s Avonds kookt Johan een lekker Mexicaans getint maaltje van de barbecue. Hij gooit curly fries op de barbecue die hij later aftopt met met wat tortillachips, cheddar en salsa. Wat hamburgers op de grill voor een broodje hamburger en smullen maar!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde