Een kijkje in de keuken week 25-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

En weer een nieuwe dinsdag. Er wordt geleerd, gewerkt en gekookt vandaag. Ik maak onder andere een lekkere poké bowl met gerookte zalm. Het lievelingseten van Ella-Marie.

Woensdag

Ook vandaag maak ik nieuwe recepten voor de website. Met warm weer heb ik altijd zin in maaltijdsalades en ik besluit er eentje te maken om te delen op de website. Dit is een heerlijke maaltijdsalade met o.a. tortellini en gebakken kipfilethaasjes. Recept ga ik nog met je delen. Later op de dag ga ik de tuin in om onkruid te trekken en geniet ik van het mooie weer. ’s Avonds wordt er nog geplonsd in het zwembad.

Donderdag

Ella komt ziek naar huis uit school en niet veel later ligt ze op de bank te slapen. Eind van de middag was ze wonderwel weer aardig opgeknapt. Ik had een kookdag gepland staan vandaag en als Ella ligt te slapen duik ik snel de keuken in om wat recepten te maken. ’s Avonds steken we de barbecue aan en wordt er nog even gezwommen.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en vermaakt zich met klusjes in en rondom huis. Ondertussen maak ik de cheesecake die ik gisteren had gemaakt af en zet hem op de foto. Daarna maak ik nog een lekkere kipsalade waarvan ik ook het recept met je ga delen. ’s Avonds steken we de barbecue weer aan. Na het eten heeft Ella een feestje en genieten Johan en ik buiten van een warme zomeravond.

Zaterdag

Johan en ik gaan al vroeg op pad om gordijnen voor in de keuken uit te zoeken. We mogen een staaltje mee naar huis nemen om thuis een kleur uit te zoeken. Ik denk dat we voor camel gaan. We willen graag linnen gordijnen al wordt dat afgeraden. Het schijnt dat linnen vrij snel verteert door zonlicht, zeer gevoelig is voor vlekken en niet gewassen kan worden. Slik. Iemand hier ervaring mee? Na een bezoek aan de gordijnenwinkel halen Johan en ik gelijk boodschappen en gaan we naar huis. Nadat de boodschappen zijn opgeruimd, de kip voor het av0ndeten in de marinade is gezet en het huis is schoongemaakt kleden we ons om en chillen we de rest van de dag in de tuin. ’s Avonds rijgen we de gemarineerde kippendijen aan het grillspit van de barbecue. Na het roosteren snijden we de kip fijn en doen hem met rauwkost en knoflooksaus in een pitabroodje. Smullen! Na het eten werd en nog een potje jeu de boules gespeeld.

Zondag

Vaderdag! Een tijdje geleden is ons broodrooster overleden en aangezien Johan ’s ochtends graag ontbijt met toastbrood besloten Ella en ik hem een nieuwe te geven. Na het uitpakken van de zelfgemaakte schoolknutsel van Ella-Marie (die gaan we volgend jaar toch wel missen) en de roomwitte SMEG broodrooster wordt hij direct in gebruik genomen. Er kunnen 4 sneetjes brood tegelijk in dus nu kunnen we allemaal tegelijk een toastbroodje eten. En omdat hij zo mooi is mag hij op het aanrecht blijven staan. Meneer (en ook grote en kleine mevrouw) was er erg blij mee! ’s Middags doet Ella met vriendinnen mee aan de Survivalrun in Boven-Leeuwen en gaan Johan, Nacho en ik mee om te kijken. Het parcours is ruim 7 km lang en ze moesten meer dan 50 hindernissen nemen met heel veel water en modder. Ze vond het geweldig. Thuis moet ze direct onder de douche en wordt de wasmachine aan het werk gezet. Ondertussen maak ik een pan bolognesesaus voor het avondeten. Vanavond eten we spaghetti.

Maandag

En weer een weekend voorbij. Als iedereen weer de deur uit is, ga ik thuis op kantoor aan het werk. ’s Middags ga ik even bij mijn ouders langs en neem ik Nacho mee. Nacho is dol op autorijden en de loopplank die ik ooit had gekocht is allang niet meer nodig. Zodra de achterklep van de auto opengaat zit meneer er al in. ’s Avonds eten we nog een keer pasta met bolognesesaus. Dit keer kook ik er fusilli pasta bij en leg ik wat gorgonzola bovenop die nog in de koelkast lag.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

6 reacties

Deel je liefde

 1. Nel

  Ik geniet van de foto’s van die heerlijke dingen, bedankt !

  1. Leuk om te horen Nel. 😊

 2. S.

  Leuke belevenissen weer 🙂 Helaas zijn mijn ervaringen met linnen gordijnen ook niet zo goed. Ik had mooie zandkleurige van Riviera Maison in huis, maar al snel kwam daar een oranje/rode gloed overheen op de plekken waar de zon erop stond. Deze plekken bleekten later helemaal uit. Erg zonde, want ze waren zo mooi. Binnen 1,5 jaar heb ik ze weer ontvangen. Hoeft niet te zijn dat dit bij jullie ook zo is, maar bij ons helaas wel. Geen linnen gordijnen meer hier.

  1. Ah, wat vervelend! Ik snap dat je daardoor geen linnen meer wilt. Ik ben er nog niet helemaal over uit. Zag ook dat er linnen gordijnen zijn die worden gevoerd waardoor ze langer mee gaan. Maar ja, hoe goed werkt dat en hoe lang gaan ze dan mee…? Lastig!

   1. Elisabeth

    Er zijn ook synthetische gordijnen die precies op linnen lijken. Die blijven mooi!
    Succes!

    1. Dankjewel voor de tip! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde