Een kijkje in de keuken week 26

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie heeft in de ochtend een afspraak in het WKZ in Utrecht voor gehoortesten. Uit de gehoortesten blijkt dat het spraakverstaan met hoortoestel in nog onvoldoende verbeterd is. Hetzelfde verhaal dus als bij mij. We moeten dus weer terug naar Hans Anders om de instelling van het hoorapparaat te optimaliseren en dan over een aantal weken weer terug naar het WKZ om opnieuw te testen. Pfffff…. Het is inmiddels rond het middaguur en niet meer de moeite om Ella naar school te brengen, dus stoppen we onderweg naar huis om lekker te lunchen.

De verse bieslookroomkaas van de La Place kun je trouwens heel makkelijk zelf maken. Hier vind je het recept! (PS Het filmpje kun je beter niet bekijken, want: hilaaaaarisch! Ik schaam me kapot als ik dit terugkijk.)

Als we weer thuis zijn ga ik aan de slag in de keuken om kersenflappen te maken. Ik wilde eerste dichte kersenflappen maken (vergelijkbaar met een appelflap), maar op aandringen van Ella-Marie maak ik toch open kersenflappen: krokant bladerdeeg bestrooid met suiker en amandel en gevuld met zelfgemaakte kersenvlaaivulling en slagroom. Lijkt het je wat? 🙂 (Ze zijn VET lekker!) Het recept komt eraan!

’s Avonds maakt Johan tosti’s die we lekker buiten in het zonnetje opeten.

Dinsdag

Ella-Marie mag vandaag een dagje meedraaien in haar toekomstige, nieuwe klas in Dreumel. Ze valt met haar neus in de boter want het is feest op school! Ze vieren de verjaardagen van de leerkrachten en beginnen de dag daarom met zelfgebakken lekkernijen die moeders en kinderen hebben gemaakt. Ze staan op een grote tafel te pronken. Ik was helaas mijn telefoon vergeten, zo jammer! Ik heb nog nooit zoveel lekkers bij elkaar gezien. Ella kent gelukkig al twee meisjes in haar nieuwe klas van het voetbaltoernooi van twee weken geleden en die zijn superlief en nemen Ella mee op sleeptouw. Fijn, nu laat ik Ella met een iets geruster hart achter…

Eenmaal thuis maak ik een nieuw KL-recept, namelijk een plaatpizza om te delen.

Als ik Ella ’s middags weer uit school haal gaan we samen zwemmen — of eigenlijk: Ella zwemt en ik lees een roman — in het openluchtzwembad De Zeven Morgen dat naast de school ligt. Genieten!

Als we thuiskomen warm ik de pizza op die ik vanmiddag maakte.

Woensdag

Aan het eind van de ochtend heb ik afgesproken bij een vriendin thuis. Onder het genot van een lekker ontbijtje kletsen we bij. Was weer te lang geleden maar weer zo gezellig en fijn!

’s Avonds eten we een frietje.

Donderdag

Ella-Marie heeft vandaag, morgen en maandag studievrije dagen. Daarom hebben we vandaag een fotoshoot voor het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE ingepland met z’n drieën. We moeten om halftien in de fotostudio in Apeldoorn zijn.

Deze week kan ik eindelijk de COVER van KOKEN MET KEUKENLIEFDE (en hopelijk ook een paar foto’s van de fotoshoot) met je delen en kun je alvast een exemplaar reserveren! Joehoeeeeeee! KOKEN MET KEUKENLIEFDE zal omstreeks 17 oktober in de boekhandels liggen, maar door hem nu alvast te reserveren wordt hij straks automatisch naar je verstuurd zodra hij verkrijgbaar is. Zo ben je een van de eersten die hem heeft en ben je verzekerd van een exemplaar. Een kookboek met maar liefst 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag: dat wil je toch! 🙂 Meer info volgt in de loop van deze week in een aparte blogpost…

Als alle foto’s gemaakt zijn gaan we naar de Apenheul.

We sluiten het dagje voor Ella af met een bezoekje aan de gele M. Als we thuiskomen pakken we het koffertje van Ella-Marie in en brengen we haar naar de ouders van Johan. Ze mag daar een nachtje blijven logeren. Zo kan ik morgen nog even wat werken.

#zoblijalseenella

Vrijdag

Omdat we over 6 weken gaan verhuizen heb ik alvast nieuwe visitekaartjes besteld met ons nieuwe adres. Ik bestel ze altijd bij Drukbedrijf want die hebben een goede service en kwaliteit! Ook dit keer weer superblij mee!

Ella-Marie heeft het zo goed naar haar zin bij opa en oma dat ze nog een nachtje wil blijven logeren. Opa en oma vinden het geen probleem. Johan en ik bestellen ’s avonds een kebabschotel die we met het bord op schoot voor de James Bond film Spectre opeten. 🙂

Zaterdag

Johan maakt ’s ochtends een lekker ontbijtje voor ons klaar. Recept ga ik binnenkort met je delen. PS Ik ben druk bezig een flinke voorraad recepten op te bouwen voor als we straks met vakantie gaan en aansluitend gaan verhuizen. Het kan daarom soms wat langer duren voordat een recept online komt.

’s Middags ga ik met Ella-Marie naar het zwembad want ze mag afzwemmen voor haar schoolzwemcertificaat!

’s Avonds maak ik iets waar ik al heel lang zin in had: aardappelmousseline (hele romige en luchtige aardappelpuree) met gebakken ossenhaasbiefstuk, verse snijbonen en gepofte cherrytomaten. Ella-Marie at dit gerecht vorig jaar toen we op vakantie waren in de Dordogne in Frankrijk en sindsdien wilde ik het zelf maken. De snijbonen en cherrytomaten zijn trouwens een aanvulling van mijzelf. In Frankrijk is dit dus een kindermenu… I love it! Bekijk de foto’s van Ella’s kindermenu in deze Dordogne-vakantiespecial.

Zondag

Wederom maakt Johan een lekker ontbijtje: geroosterd brood met truffelroerei, parmaham, gepofte cherrytomaten (Daar zijn ze weer. 🙂 Gepoft in de oven zijn ze zó lekker!) en parmezaan. Speciaal voor Ella maakt Johan ook nog de caprese toast van gisteren want die wil ze ook graag proeven. Kleine smulpaap.

We blijven lekker thuis vandaag. Ik kook nog wat recepten voor KeukenLiefde en ’s avonds steken we de barbecue aan.

Een heerlijke afsluiting van de week. Morgen gaan Ella-Marie en ik samen met mijn moeder en mijn broer een dagje naar de Efteling. Zin in!

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde