Een kijkje in de keuken week 26-2023

Een kijkje in de keuken week 26-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 26-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Een kijkje in de keuken week 26-2023

Dinsdag

Ella-Marie is naar school en Johan heeft nog een dagje vrij. Ik heb vandaag en morgen kookdagen op de planning staan en omdat Johan vandaag thuis is en mij kan assisteren besluit ik om alle recepten vandaag te maken. Johan ruimt tussendoor de keuken op en zo kan ik doorgaan met koken. Het scheelt me zoveel tijd en is gezellig. Aan het eind van de middag heb ik zes nieuwe recepten gemaakt en op de foto gezet en is de keuken weer spik en span. Superfijn!

Woensdag

Er komt verschillende foodpost binnen vandaag: biologisch brood van de Vlaamse Bio Bakkerij De Trog, drie potjes met Nocciolata, Fiordifrutta en Mielbio van Rigoni di Asiago en biologische cashewnoten in drie smaken van Johnny Cashew. Wat een verwennerij! Het desem stokbrood van De Trog hebben we inmiddels al gegeten en is waanzinnig lekker. Harde, smakelijke korst en luchtig, zacht brood vanbinnen. De producten van Rigoni di Asiago was ik al bekend mee en ben ik echt fan van. Hun honing staat hier standaard in onze voorraadkast. Die is zo lekker. En ook de cashewnoten van Johnny Cashew zijn altijd goed. Tussen alle foodpost door is het een gewone werkdag die ik grotendeels doorbreng op kantoor. Ik schrijf onder andere de recepten van gisteren verder uit en zoek de foto’s uit. Ik hoef niet na te denken over het avondeten, want er is nog genoeg eten van gisteren over. Halverwege de middag haal ik Ella op van school en rijden we door naar de orthodontist. Er is weer een draadje van haar beugel los die vastgezet moet worden. Daarna lopen we de stad nog even in om te snuffelen voor zomerkleding in de sale maar kunnen niks leuks vinden. Wel vond ik bij de Kruidvat een leesboek van Lucinda Riley voor maar 8 of 9 euro. Ik verslind haar boeken dus deze kon ik niet laten liggen.

Donderdag

Een dagje regen. Niet heel vervelend want de tuin snakte naar water. Ondanks de regen was het warm en broeierig. Als Ella-Marie ’s middags weer thuis is van school en ik haar wat wil vragen kan ik haar nergens vinden. Als ik naar buiten kijk zie ik haar in het zwembad. Het water in het zwembad was heerlijk warm dus besloot ze een plonsje te doen. Welja. ’s Avonds bakken we frietjes en snacks.

Vrijdag

Na regen komt zonneschijn. Vandaag is weer een prachtige dag. Johan en Ella-Marie zijn werken en naar school en ik vermaak me thuis met werk en huishoudelijke klusjes tussendoor. ’s Avonds kijk ik in de koelkast of ik iets kan maken voor het avondeten. Ik vind een halve courgette en aubergine, paprika’s, een geopend potje pesto en wat ontbijtspek dat op moet. Met wat pasta, ui, knoflook en lang houdbare slagroom uit de voorraadkast flans ik daar een lekker pastaatje mee in elkaar. Een flinke dot rucola en veldsla bovenop en smullen maar. Het is een warme zomeravond en dus kijken we buiten een filmpje.

Zaterdag

Weekend! Voor de verandering hebben we vandaag niks op de planning staan. Zaaalig. Nou ja, niks… We doen boodschappen, maken het huis schoon, rommelen in de tuin en genieten van het mooie weer. We besloten het avondeten simpel te houden. We bakten twee diepvriespizza’s af (de Casa di Mama quattro formaggi van Dr. Oetker is momenteel onze favoriet) die we met z’n drieën deelden en Johan maakte er een lekkere salade bij van veldsla en rucola, ei, kappertjes, parmezaan en komkommer. Na het eten werd er nog gezwommen en weer buiten film gekeken.

Zondag

Vaste prik op zondag, samen uitgebreid ontbijten. De rest van de dag deden we niet zoveel. Met 32 graden was het daar ook veel te warm voor. Het was wel een heerlijke dag. Er werd veel gezwommen, geleerd (Ella heeft volgende toetsweek en dan zit het schooljaar er zo’n beetje op) en gerelaxt. Er lagen nog verse tomaten in de kelder die op moesten en daar maakte ik een verse tomatensoep van voor het avondeten. Ik bakte er een biologisch stokbroodje bij af die ik eerder deze week had gekregen van de Vlaamse Bio Bakkerij De Trog. Zowel soep als brood waren heerlijk.

Maandag

De wekker gaat om kwart voor zes! Ella-Marie moet het eerste uur op school zijn en heeft een proefwerk wiskunde en Duits. Daarna is ze klaar en voor de middag is ze alweer thuis. Johan heeft een gewone werkdag buiten de deur en ik heb een werkdag thuis op kantoor. Tussendoor worden er boodschappen thuisbezorgd voor de kookdagen die morgen en woensdag op de planning staan. Helaas sta ik er morgen en woensdag alleen voor, dus dat wordt twee dagen bikkelen. Ik zet tegenwoordig een podcast op als ik aan het koken ben want dat is een leuke afleiding. Ik lig soms in een deuk van het lachen. Ik luister van alles. Heb je een leuke tip? Let me know! 🙂 Ella duikt ’s middags in de schoolboeken en wandelt daarna met Nacho naar het waalstrandje achter ons huis om uit te waaien. ’s Avonds kook ik een pastaatje met van alles dat nog in huis is. Smaakte prima.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde