Een kijkje in de keuken week 27

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak een wokgerecht met sesamnoedels, broccoli, paprika en vega kipstukjes (van de Vegetarische Slager, die zijn lekker!) in een heerlijke soja- en oestersaus. Smullen! Gebaseerd op dit recept.

Een kijkje in de keuken week 27

Dinsdag

Ik maak een Italiaanse tonijnsalade (recept volgt op KeukenLiefde) die ik lekker op een broodje smeer als lunchgerecht. Hier vind je ook heerlijke recepten voor tonijnsalade.

Als avondeten is er tomatensoep en nog een kliekje noedels van gisteren.

Een kijkje in de keuken week 27

Woensdag

Pizza tiiiiiime! Homemade met mijn zelfgemaakte pizzadeeg.

Een kijkje in de keuken week 27

Donderdag

Ik ben ’s ochtends op het hoofdkantoor van LG in Amstelveen om een nieuwe koelkast te bekijken. LG heeft een nieuwe opvolger voor de door-in-door koelkast die we nu hebben. Onze koelkast is inmiddels alweer 7 jaar oud en door intensief gebruik zijn er hier en daar wat kleine mankementen. De nieuwe LG InstaView Door-in-Door heeft een groot zwart venster die doorzichtig kleurt als je er twee keer op klopt. Zo kun je zonder de koelkast open te doen, zien wat erin ligt. Vet handig toch!

Een kijkje in de keuken week 27

’s Middags haal ik El uit school en buurten we even bij mijn ouders. Tussen de vlinderstruiken en pruimenbomen kom ik helemaal tot rust. Of zou dat door het glaasje rosé komen…

’s Avonds eten we een frietje.

Een kijkje in de keuken week 27


Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)


Vrijdag

Ella-Marie logeert bij Johan zijn ouders. Johan en ik eten samen een mosselpannetje leeg. Ons eerste pannetje van het seizoen en die smaakt altijd als geen ander. We maakten deze Franse moules marinière.

Zaterdag

Ik maak een nieuwe kookvideo waarin ik laat zien hoe je de klassieke spaghetti carbonara maakt. Een van mijn lievelingsgerechten en tevens het meest eenvoudige pastagerecht dat er maar is. Ik maak een eenpersoonsportie die Johan eet als lunch. De kookvideo komt aanstaande zaterdag online, maar deze variant met chorizo maakte ik eerder al en is ook erg lekker!


Een kijkje in de keuken week 27

’s Avonds eten weer pizza met zelfgemaakt pizzadeeg.

Zondag

Ontbijten met een lekker croissantje.

Begin van de avond zijn we in de haven van Lelystad om mijn vader en mijn oom op te halen. Die hebben een dagje gezeild op die prachtige driemaster hieronder! (In plaats van witte zeilen hebben ze vooral glaasjes gehesen, maar dat is toegestaan als je 70 plus bent. ;))

’s Avonds eten we een tortillaschotel met gehakt, zoete punt paprika, tomaat en lente-ui en serveren die met een guacamoledip, salsasaus en crème fraîche. Een variant op dit recept. Waanzinnig lekker!

Gisteren (maandag)

De eerste dag van onze vakantie begint met een domper want terwijl Johan en ik in Tiel aan het winkelen zijn, wordt mijn fiets gestolen. Mijn eigen stomme schuld, want ik was vergeten hem op slot te zetten, maar toch! 🙁 Ik kan daar zo verdrietig van worden. Het is al de tweede keer in korte tijd! Mocht je een zwart/grijze Gazelle damesfiets tegenkomen met grijs ducktape half over het zadel geplakt – er zit een gat in het zadel, geef me dan een berichtje! Ik zorg dat er een grote mand vol lekkers voor je klaarstaat! 🙂

’s Avonds kook ik weer spaghetti carbonara. Als we weer thuis zijn na een intensieve fietsspeurtocht door Tiel – hebben we geen zin meer om boodschappen te doen en alle ingrediënten voor spaghetti carbonara heb ik altijd in huis. Aan het spek in de koekenpan voeg ik extra een fijngesnipperde sjalot en rode zoete puntpaprika toe omdat die op moesten.

Vanaf vandaag ga ik samen met mijn gezin vakantie vieren en daarom deel ik volgende week geen Kijkje in de keuken. Om het goed te maken deel ik die week daarop een extra dikke vakantiespecial met daarin heel veel lekkers. Beloofd!

Ik wens iedereen een heerlijke zomer toe!!!!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde