Een kijkje in de keuken week 28-2023

Een kijkje in de keuken week 28-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 28-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Johan moet vroeg de deur uit en Ella-Marie is thuis. Officieel krijgt ze volgende week vrijdag pas vakantie, maar ze heeft nu al geen les meer. Net zoals Johan moet ik nog even doorwerken en vandaag staat er weer een kookdag gepland. Ik maak wel minder recepten nu dan normaal, waardoor ik niet zo hoef te haasten. Fijn!

Woensdag

Ella en ik moeten ’s middags naar de tandarts voor controle en schieten daarna even langs bij mijn ouders. Ze hebben dit jaar voor het eerst een moestuin aangelegd en daar groeit al veel lekkers in. Weer thuis ga ik direct aan de slag met het avondeten. Op het menu staat risotto met spekjes, paprika, broccoli en doperwten. Was weer even geleden dat we voor het laatst risotto aten en het stelde niet teleur. Risotto is een van mijn favoriete gerechten om te maken want je hebt maar één pan nodig en het is de ideale kliekjesverwerker.

Donderdag

Ella is ’s middags een paar uurtjes weg om de schoolboeken in te leveren en ik vermaak me op kantoor en tussendoor met huishoudelijke klusjes. Het nadeel van thuiswerken vind ik dat. Ik ben snel afgeleid als ik volle wasmanden zie, een vieze wc, een tiener die zich verveelt (als ik de schermen afpak), onkruid dat omhoog schiet, uitgebloeide bloemen op de vaas, een zwembad dat vies is, een vaatwasser die uitgeruimd moet worden. Er is thuis altijd wel iets te doen. Johan opperde al om een flexplek te huren, maar ik vind dat zonde van het geld als ik thuis een mooi kantoor heb. Zucht, dilemma!

Een kijkje in de keuken week 28-2023

Vrijdag

Johan is vrij vandaag want ze komen airco plaatsen. Een flinke klus waar ze de hele dag mee bezig zijn. Ik had overdag boodschappen gedaan en bij de slager drie kogelbiefstukjes gehaald om vanavond te eten maar dat liep wat anders. Als de mannen weg zijn en de boel is opgeruimd, is het al zeven uur en besluiten we wat frietjes en snacks te bakken. De airco werd precies op het goede moment geplaatst want met 30 graden bleef het ’s avonds nog lang warm en benauwd. Dankzij de airco sliepen we allemaal als roosjes.

Zaterdag

Eind van de middag gaan we naar mijn ouders om te barbecuëen en ik zou zalm meenemen. Ik besluit zalmpakketjes in alufolie te maken met een kruidenolie van dille, basilicum, citroenrasp en -sap, knoflook, sjalot en een scheutje droge witte wijn. Tien minuutjes op de barbecue en klaar zijn ze.

Zondag

De volgende ochtend slapen we lekker uit en ontbijten we samen. De rest van de dag lummelen we een beetje aan. Van de buurvrouw krijgen we abrikozen en ik pluk verse bloemen uit de tuin om binnen op de vaas te zetten. Vers zomerfruit op de fruitschaal en een tuinboeket in de vaas. Instant zomergeluk! Er was noodweer voorspeld halverwege de middag maar gelukkig viel het hier mee. Na de F1 was het droog buiten en liet het zonnetje zich weer zien. De biefstuk die we vrijdag haalden besloten we daarom op de Big Green Egg te bereiden met wat groene asperges en mais erbij. Binnen in de keuken maakte ik een puree van aardappel en zoete aardappel om erbij te serveren. We aten wel binnen aan de keukentafel omdat er toch wat regen in de lucht zat.

Maandag

Het weekend is voorbij. Johan is vroeg de deur uit en ik ben ook vroeg beneden want om 8 uur staat de Jumbo op de stoep met boodschappen. Als de boodschappen zijn opgeruimd ga ik een paar uurtjes aan het werk op kantoor. ’s Middags breng ik Ella naar de orthodontist voor controle van haar beugel. Daarna lopen we de stad nog even in. Net als we weer naar huis willen gaan, raakt er een blokje los van de beugel van Ella en kunnen we weer terug naar de ortho. Gelukkig wordt Ella direct geholpen en zitten we niet veel later in de auto naar huis. Thuis ga ik direct aan de slag met het avondeten. Vanavond gaan we kaasfonduen. Ella had daar al heel lang zin in en ik heb nog twee pakken in de kelder staan die op moeten. Dus terwijl buiten de mussen van het dak vielen, zaten wij binnen aan de Zwitserse kaasfondue.

Een kijkje in de keuken

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde