Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Een kijkje in de keuken week 29-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
Johan moet deze week nog werken, terwijl Ella-Marie geniet van haar eerste vakantieweek. Ik werk door deze vakantie, maar wel op een laag pitje. Zo maak ik ’s middags een pannetje verse tomatensoep van geroosterde tomaten die ik op de foto zet voor KL. Helaas nog niet met eigen tomaten uit de moestuin, want die hebben nog wat meer zonuren nodig. Heerlijk soepje! Ik hoef ’s avonds dus alleen op te warmen. Love it!
Woensdag
Vanaf het moment dat Ella-Marie vorige week de gekleurde sprinkles zag die ik kreeg opgestuurd van BAKD wilde ze cupcakes bakken. Dan doen we dat. Met een toefje botercréme erbovenop….
Je ziet, wij Verweijtjes houden niet van half werk. Cupcakes maken wij met alles erop en eraan. En aan toefjes doen we niet! De gekleurde sprinkles (rainbow strands) van BAKD zijn trouwens een succes. Ze smelten tijdens het bakken in de oven, maar lopen niet uit door het beslag waardoor de cupcakes vanbinnen prachtig gespikkeld waren met regenboog kleurtjes ! Ik was natuurlijk veel te druk met proeven, dus vergat helaas om een foto van de binnenkant te maken. Zucht…
Met gespikkelde, bolle buikjes gingen we daarna een rondje wandelen met Nacho.
Omdat we drie courgetteplantjes in de moestuin hebben staan, komen we momenteel om in de courgettes. Vanavond staat er dus courgette op het menu (net zoals morgen, overmorgen en overovermorgen). Verwerkt in risotto met spekjes!
Donderdag
We hebben zin in pizza voor het avondeten, maar dan wel met zelfgemaakt deeg. Ik draai er allang mijn hand niet meer voor om. Pizzadeeg maken is echt een fluitje van een cent! Ik maak al jaren dit pizzadeegrecept (ik heb het recept meteen even een update geven!). Echt een aanrader.
Vrijdag
Een vroegere buurvrouw van mijn schoonmoeder had zelf pannenlappen gebreid en wij kregen er een paar. Kijk hoe netjes! Ik houd ervan. Wat is een leven zonder pannenlap?
Ik wilde ’s avonds eigenijk koken: geroosterde aardappels uit de oven met ratatouille, maar uiteindelijk hadden we allemaal meer zin in Chinees. Tja, soms heb je van die dagen.
Zaterdag
Ella-Marie is 24 juli jarig. Onze kleine minichef wordt tien dit jaar, dus dat is best een mijlpijl. Tien jaar!! Vanwege het hele coronagebeuren hebben Johan en ik lang zitten dubben of we haar kinderfeestje wel of niet zouden vieren en uiteindelijk besloten we het toch te doen. Maar dan wel thuis en met een kleine groep. Gelukkig hadden we mazzel met het weer en konden de meiden zich prima vermaken in de de tuin en het zwembad. ’s Avonds mochten ze zelf gourmetten. Het was supergezellig! Heel dankbaar dat we het toch nog konden vieren.
Terwijl de meiden zich vermaakten in het zwembad, zaten Johan en ik aan een Radler met een boekje.
Zondag
Vandaag doen we een dagje niks. Terwijl Ella-Marie ’s middags met een vriendinnetje in het zwembad zit, kijken Johan en ik de F1 race. Omdat er nog behoorlijk wat vlees over is van gisteren, gourmetten we ’s avonds nog een keer.
Na een rondje moestuin is dit de oogst van de dag. Help! De vorige oogst is nog niet eens op! Wie weet er nog leuke komkommer- en courgetterecepten?
Maandag
En zo is ineens alweer de tweede vakantieweek aangebroken van Ella-Marie. Stop. De. Tijd! Johan heeft vandaag zijn eerst vakantiedag van een vier weken durende zomervakantie. Hebben jullie nog leuke vakantieplannen gemaakt? Wij zouden eigenlijk naar een camping in Frankrijk gaan, maar hebben er toch vanaf gezien. Een mondkapje dragen op vakantie is niet echt ons ding. Vakantieland in hintergarten dan maar. Tot zover werkt het weer nog prima mee!
Pruimentijd! We hebben vorig jaar een pruimenboom gerooid en de andere flink gesnoeid, dus de oogst is zo karig dat ik er nog geen recept mee kan maken. Geeft niks, als ik pruimen wil rijd ik gewoon langs mijn ouders. Die hebben een pruimenboomgaard! Hier vind je trouwens alle pruimenrecepten op KL. Het zijn er inmiddels al heel wat. Mis je nog een lekker pruimenrecept, laat het me dan even weten! Mijn ouders staan met liefde een kistje pruimen aan me af. 😉
’s Avonds eten we nog een keer Chinees want er was nog genoeg over van vrijdag. Bij de supermarkt haalt Johan nog wat hamlappen om zelf babi pangang te maken en diepvries miniloempia’s. Die waren op en vinden we allemaal zo lekker! De babi pangang maakt hij overigens met zo’n pakje kruidenmix. Smaakte heerlijk. Johan gooide nog wat atjar uit een potje door de saus en schepte het vlees en de saus daarna weer terug in het bakje van de Chinees. Niet van echt te onderscheiden toch. 😉
om 12:28
Hoi Annemiek.
Leuk al die courgette recepten. Daar ga ik er een aantal van proberen. Met courgette kun je eindeloos variëren. Ik gebruik veel van onze oogst om daar een tafelzuur van te maken.
Heerlijk bij stamppot en Chinese gerechten.
om 15:51
Wat is het recept van de courgette met risotto? Ben benieuwd! Ook wij hebben een moestuin en komen weer om in de courgettes. Wij eten het regelmatig met rijst. Spekjes bakken vervolgens uitje en knoflook bakken, champignons en courgette erdoor bakken. En dan tomatenpuree, tijm, zout en peper en kaas erdoor en tot slot bakje zure room, heerlijk! Of ik maak gevulde courgettes, ook heerlijk!
om 16:26
Hoi Linda, jouw recept met rijst klinkt ook heerlijk zeg! Zou ik het mogen delen op KL als ik het gemaakt heb? 🙂 Het recept van de risotto staat niet op KL, maar is vrij simpel. Spekjes uitbakken met uitje, knoflook en gedroogde chilivlokken, dan courgetteblokjes erbij en even meebakken. Eventueel afblussen met scheutje droge witte wijn. Dan risottorijst erdoor roeren en afblussen met kippenbouillon. Steeds een beetje bouillon erbij als de vorige is opgenomen, totdat de rijst gaar is. (ik had ook nog een klein zakje gedroogde kruidenmix door de risotto geroerd die op moesten, maar weet niet meer wat voor kruiden dat waren.) Een takje tijm of dragonblaadjes zijn in elk geval ook erg lekker om mee te stoven. Als de risotto gaar is een flinke hand geraspte parmezaan en een lepel crème fraîche erdoor roeren en nog 1 minuut afgedekt laten staan. Dan smullen maar! Gevulde courgettes maak ik ook regelmatig, die zijn idd heerlijk!
om 21:07
Dankjewel, ga het eens uitproberen! En het recept delen is uiteraard prima Annemiek!
om 13:17
Hoi Annemiek. Ik ben een grote courgette fan en maak elke jaar weer ingemaakte courgette. Heel erg lekker en makkelijk. Mocht je het recept willen hebben, laat mij weten en ik stuur je een email. Groetjes
om 10:50
Hoi Vanessa, ik houd me zeker aanbevolen voor het recept van ingemaakte courgette! Dankjewel! Ben ook benieuwd waar je ingemaakte courgette voor gebruikt. Als bijgerecht of verwerk je het ergens in?
om 12:56
Hoi Annemiek, heb je al eens geprobeerd om te bakken met courgette. In Frankrijk waren wij bij een Chambres d’hotes. Bij het ontbijt hadden we een soort cake/brioche gemaakt met courgette. Het was echt heerlijk. En heb je al aan inmaken gedacht? Mijn moeder vriesde ook courgette in. Alvast in stukjes gesneden. Succes met je oogst.
om 10:40
Hoi Tanja, iets zoets bakken met courgette heb ik inderdaad op mijn lijstje staan om te doen, net zoals inmaken. En invriezen is natuurlijk ook erg handig, zo heb je altijd courgette in huis. Ik heb trouwens al wel een hartige cake met courgette op KL staan, die is ook heerlijk! https://www.keukenliefde.nl/courgettebrood-met-feta-en-zongedroogde-tomaat/ Bedankt voor je tips!