Een kijkje in de keuken week 35-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Ella-Marie is nog logeren bij mijn ouders en Johan is naar zijn werk, dus ik heb het rijk voor mezelf alleen. Ik zit grotendeels op kantoor en tussendoor doe ik wat huishoudelijke dingen zoals wassen en stofzuigen. ’s Avonds maak ik een pastaatje voor mij en Johan met ingrediënten die ik vind in de koelkast. Het wordt een soort pasta stroganoff (zonder vlees) met ui, champignons, courgette, paprika en pittige tomatenroomsaus.

Woensdag

’s Ochtends na het ontbijt poets ik snel de keuken en leg wat fruit uit de tuin op de fruitschaal. Halverwege de ochtend komt er namelijk iemand om foto’s te maken van onze keuken voor het bouwbedrijf die onze keuken maakte. Daarna stap ik in de auto en rijd naar mijn ouders om Ella-Marie weer op te halen. Ze heeft ’s middags afgesproken met een vriendinnetje om te gaan zwemmen bij het zwembad in ons dorp. Weer thuis gaat Ella naar het zwembad en maak ik alvast een pan tomatensoep voor het avondeten met tomaten uit de moestuin. Het is een prachtige zomeravond. Ella gaat ’s avonds nog even het zwembad in (ze krijgt er geen genoeg van) en Johan en ik genieten van de mooie avond. De lucht was zo mooi!

Donderdag

Ella gaat ’s ochtends naar de kapper (voor de eerste keer zonder mij: “Mam, ik ben geen kleuter meer.”) De rest van de dag vermaken we ons thuis. ’s Avonds eten we nog een keer tomatensoep en delen we een diepvriespizza met z’n drieën. Het is ruim boven de 30 graden dus na het eten wordt er nog even geplonsd. Johan en ik gaan ’s avonds nog even op visite bij de overbuurtjes.

Vrijdag

De dag begint goed met het versturen van een aantal webshopbestellingen. Johan is vrij vandaag en ’s middags gaan we weer op pad op zoek naar een mooie eettafel en eetkamerstoelen. Bij WoonTheater in Maurik zagen we een mooie eettafel maar omdat we nog geen stoelen hebben is het een beetje lastig… Eerst maar verder zoeken naar stoelen dus. ’s Avonds kookt Johan. Hij maakt bonne femme met ovenaardappels en gehaktballen uit de airfryer. Was heerlijk.

Zaterdag

Ook vandaag gaan we weer op pad voor stoelen en een tafel. We gingen kijken bij De Potstal in Valburg en daar zagen we stoelen die we heel mooi vinden. Er zit alleen 4,5 tot 6 maanden levertijd op! Jakkes bah. Maar denk toch dat deze het gaan worden… Wordt vervolgd. 🙄 Ella heeft ’s avonds een verjaardagsfeestje en had wat vroeger gegeten. Johan en ik eten ’s avonds margherita diepvriespizza (we nemen altijd een doos van 3, die zijn het goedkoopste) die we zelf extra beleggen.

Zondag

Ella was ’s nachts flink aan het spoken geweest en voelt zich heel beroerd als ze ’s ochtends wakker wordt. In de loop van de dag wordt ze steeds zieker. Ik heb ’s middags een high tea met mijn nichtjes die ik al heel lang niet gezien heb en omdat Johan thuis is vertrek ik toch. Toen ik wegging had Ella meer dan 40 graden koorts. De high tea was supergezellig en Johan stuurde ondertussen een foto door dat Ella aan de kippensoep zat. Weer thuis werd er lekker geknuffeld met de patiënt en meer kippensoep gegeten.

Maandag

Na een drijfnatte nacht is ’s ochtends de koorts van Ella weer verdwenen en voelt ze zich iets beter. Gelukkig begint de eerste schooldag op de nieuwe school morgen pas en kan ze vandaag nog een dagje uitzieken. Johan is weer aan het werk en ik ben thuis om de patiënt te verzorgen. Tussendoor probeer ik een beetje te werken en maak ik het huis schoon. Ella knapt in de loop van de dag steeds meer op (lees: ze krijgt praatjes en een grote mond) dus het ziet ernaar uit dat ze morgen naar school kan. ’s Avonds hoef ik niet te koken want er is nog kippensoep die we eten met een broodje kroket.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde