Een kijkje in de keuken week 26-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Het moestuinseizoen is weer in volle gang en dat betekent veel courgettes! Johan plukte de eerste twee exemplaren van het jaar en nog lang niet de laatste. Mmmm, wat zal ik hier eens mee gaan maken? Op KL vind je al behoorlijk wat courgetterecepten. Mis je nog een courgetterecept? Laat het me dan weten! ’s Avonds eten we pizza van de pizzaria in ons dorp. Op dinsdag zijn alle afhaal pizza’s daar 7 euro en we hadden er allemaal zin in. Johan gaat voor de pizza inferno met veel pepers en mini me en ik gaan voor de quattro formaggi.

Woensdag

Johan zit voor zijn werk twee dagen in België en blijft daar ook overnachten. Eind van de ochtend stuurt hij me onderstaande foto door. Haha, dit kan alleen maar in België! Ella-Marie komt ’s middags even thuis om te lunchen en vertrekt daarna naar het zwembad. Ik moet ’s middags even naar school en verder rommel ik thuis wat aan. Eind van de middag ga ik lekker buiten zitten met een drankje. Johan stuurt me ook een foto door dat hij net in het hotel is en met een flesje Corona het nieuws even doorleest. Daarna gaat hij douchen en de stad (Ieper) in om ergens een hapje te eten. Ondertussen stuurt Ella een appje met de vraag of ze iets langer mag blijven bij het zwembad en daar een frietje mag eten. Wel ja. Zo kan ik in alle rust nog even in mijn boek lezen en bedenken wat ik ga eten. Johan stuurt een uurtje later foto’s door van zijn avondeten. Hij heeft een leuk restaurantje gevonden en als hoofdgerecht steak tartare besteld. Hij krijgt wat brood en smeersels als hapje van het huis en hij drinkt er een Belgisch biertje bij. Ik krijg er trek van en besluit binnen iets voor mezelf klaar te maken. Ik maak een snelle pasta pesto met gebakken courgette en feta. Was ook lekker!

Donderdag

Terwijl ik in de keuken het brood voor Ella sta klaar te maken, stuur Johan weer een foto van zijn ontbijt door. Lekker hoor. Als Ella naar school is ga ik even op kantoor werken. Daarna ga ik de keuken in. Ik heb vandaag een kookdag op de planning staan. Aan het koken erop zit en de keuken is opgeruimd maak ik het zwembad nog even schoon. Stofzuiger over de bodem halen en vliegjes van de verdrinkingsrood redden. Het zou vanavond gaan regenen en onweren maar wellicht dat Ella en Johan nog zin hebben om even te plonzen als ze thuiskomen. Het was bewolkt maar wel heel warm en het water in het zwembad was 26 graden. Ik had gelijk. Als Ella uit school komt duikt ze meteen het zwembad in en ook Johan gaat er nog even in als hij thuiskomt. Die was helemaal gaar van het autorijden en kon wel een verfrissende plons gebruiken. ’s Avonds is er genoeg eten van de kookdag en kan iedereen iets uitkiezen en opwarmen.

Vrijdag

Omdat ik gisteren één recept niet afkreeg maak ik die vandaag nog: een salade met o.a. radijsjes, sperziebonen, krieltjes, zalm en garnalen. Voor het avondeten snijd ik zelf frietjes en Johan frituurt ze. De salade eten we erbij.

Zaterdag

Ik ga met Ella en een vriendinnetje naar Den Bosch om onder andere schoolspullen in te slaan. Er wordt geluncht met churros, kibbeling en bubble tea. Het was een gezellig dagje waarin ik me realiseerde hoe snel ze ineens zelfstandig worden. Ondertussen was Johan thuis gebleven om samen met zijn vader het fonteintje op de wc op te hangen en andere klusjes te doen. Als Ella en ik aan het eind van de middag weer thuis zijn worden de aankopen geshowd en gaan we zitten met een drankje. We eten een kommetje soep die nog over is van gisteren en ’s avonds kijken we film met hapje erbij. Een perfecte afsluiting van de zaterdag.

Zondag

We hebben vandaag niks op de planning staan en besluiten ’s middags even bij mijn ouders langs te gaan om een spiegel op te halen. De spiegel is van mijn oma geweest en mijn moeder had gevraagd of ik hem wilde hebben. Zekers! Ik had namelijk bedacht dat hij prachtig op onze nieuwe wc zou staan. Als we aankomen zit moeders asperges te schillen voor het avondeten. De laatste keer want het aspergeseizoen is alweer voorbij. Daarna worden er drankjes ingeschonken en wordt er bijgekletst op het terras. Eind van de middag rijden we met de spiegel weer huiswaarts. We besluiten langs de Chinees te rijden voor het maandmenu want niemand heeft nog zin om te koken.

Maandag

En toen was het weer maandag. Johan en Ella zijn vroeg de deur uit en ik vermaak me de hele dag op kantoor achter de computer. ’s Middags komt er een lekker pakketje binnen met chocolade van Hands Off My Chocolate. Ze hebben namelijk een nieuwe vegan reep en die is erg lekker kan ik je verklappen. Hij is superromig en zacht van smaak. ’s Middags als Ella uit school is gaan we samen even naar de Action en daarna naar de Jumbo om wat boodschappen te doen. ’s Avonds eten we nog een keer Chinees.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

6 reacties

Deel je liefde

 1. Ingrid van Huijgevoort

  Hoi Annemiek, ik heb de kip in pindasaus nog niet als recept op de site zien verschijnen ??😱
  Ik geniet echt van je kijkjes in de keuken, je schrijft ontzettend leuk, vooral doorgaan 😊.

  Groeten Ingrid

  1. Hoi Ingrid, het recept dat jij bedoeld is gisteren online gekomen op KL. 😀Bedankt voor het mooie compliment!

 2. Yvonne

  Leuk die foto en mooie spiegel 😃
  Maar een hertenkop? Vreselijk!
  Groetjes,
  Yvonne

 3. Patricia Nieuwsma

  Ik heb weer genoten van de verhalen. Ik heb al eerder gereageerd en gevraagd of er ook gerechten gepubliceerd kunnen worden, die minder vet zijn en calorierijk. Alvast bedankt. Zou tof zijn

  1. Hoi Patricia, leuk om te horen dat je geniet van de verhalen. Op de homepage kun je filteren op categorie. Hier vind je onder andere https://www.keukenliefde.nl/category/menu/koolhydraatarm/ en https://www.keukenliefde.nl/category/menu/hoofdgerecht/slanke-recepten/

   1. Ingrid van Huijgevoort

    Hoi Annemiek, ik heb de kip in pindasaus nog niet als recept op de site zien verschijnen ??😱
    Ik geniet echt van je kijkjes in de keuken, je schrijft ontzettend leuk, vooral doorgaan 😊.

    Groeten Ingrid

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde