Een kijkje in de keuken week 29-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Howdy leuke mensen! Ik hou het Kijkje kort en bondig vandaag want met temperaturen rond de 40 graden verheug ik me vooral op een dagje in het zwembad. Op dinsdag maakte ik ’s avonds een grote pan courgettesoep met bolletjes en beleg. Mijn ouders aten ook mee want na het eten gingen ze samen met mijn schoonmoeder, -zus en neefje naar school voor de eindmusical van groep 8. Johan en ik blijven thuis want voor de ouders is de musical morgen. Als iedereen weg is genieten Johan en ik van een warme zomeravond in de tuin. Rond negen uur ’s avonds is Ella weer thuis en plonst ze nog even in het zwembad. Mijn schoonzus waarschuwde me vast voor morgen om voldoende zakdoekjes mee te nemen… 😉

Woensdag

Een dag met een gouden randje. Ella gaat ’s ochtends voor de allerlaatste keer op de fiets naar de basisschool. Om 11 uur stond ik op school en kwamen ze een voor een de school uitfietsen. Eindelijk genieten van 6 weken zomervakantie! ’s Avonds gingen we nog een laatste keer naar school voor de musical en een afscheidsfeest. Het was een hele mooie, emotionele avond met een traan en een (veel) (ge)lach.

Donderdag

We moesten om kwart over tien ’s ochtends bij de orthodontist zijn voor Ella en daarna liepen we de stad in voor een lekkere lunch. ’s Avonds was er nog een allerlaatste eindfeest van groep 8 georganiseerd door de klassenouders. Het feest duurde van 19 tot 23 uur en vanaf 22 uur waren de ouders welkom. Was supergezellig en emotioneel want vooral bij de kinderen kwam toen het besef binnen dat dit echt afscheid was.

Vrijdag

Johan haalt ’s ochtends het oude kookgedeelte in de keuken weg. Halverwege de ochtend wordt het nieuwe Steel fornuis gebracht en aangesloten. Ik was zo blij dat ik vergat een foto te maken, maar dat maak ik goed als je wat verder naar beneden scrolt. 😉 Ook maakten we de wc een stukje verder af door een handdoekhaakje en wcrolhouder op te hangen en kwam een nieuwe lijst met passe-partout en poster binnen voor de wc. Welke vinden jullie leuker? De lichte eikenhout lijst met Italië-poster, of de zwarte lijst met James Bond poster? En ophangen of laten staan?

We hebben weer leuke nieuwe spulletjes ingekocht voor de webshop waaronder het handdoekhaakje en de wcrolhouder die je hieronder op de foto ziet. Zodra we even tijd hebben zullen we ze toevoegen in de KL-shop zetten dus houd het in de gaten!

Zaterdag

De eerste dag van een grote schilderklus. De keukenmuren moesten geschuurd, afgeplakt en geschilderd worden met primer. Morgen de eerste laag projectverf en overmorgen de tweede en laatste laag. Voor het avondeten werd de barbecue aangestoken met Duitse biefstuk en speklapjes, courgette, röstirondjes en aardappelwafeltjes.

Zondag

Dag 2 van de schilderklus: het opbrengen van de eerste laag gekleurde projectverf. We hebben gekozen voor de kleur Carta van Carta Colori. Een warme kleur met een zweem roze erin. We hebben de schouw ook meegeverfd maar deze gaat nog betegeld worden. Ook een gedeelte boven het aanrecht gaan we tegelen. Eind van de middag zijn we klaar, ruimen we snel de boel op en gaan we lekker naar buiten. ’s Avonds komt er een borrelplankje als avondeten op de tuintafel.

Maandag

Dag 3 van de schildersklus: opnieuw afplakken en de laatste verflaag opbrengen. We zijn hier elke dag toch wel zo’n 4 uurtjes zoet mee geweest, maar eindelijk is het af! Volgende klus: tegelen. ’s Avonds maakte Johan een lekkere pastasalade voor het avondeten en genoten we van een lange, warme zomeravond in de tuin.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

7 reacties

Deel je liefde

 1. Siep

  Hallo Annemiek,
  Geen kookopmerking maar een andere vraag:
  Laatste foto (van jullie tuin met de droogmolen) : welke boom staat daar rechts op de foto in bloei?????
  Die trompetbloem heet Campsis, wij hebben hem ook maar het duurde wat lang eer hij het leuk gaat doen. Wat is hij prachtig bij jullie.
  Groetjes, Siep

  1. Hoi Siep, dat is de trompetplant. Misschien dat hij bij jou iets meer beschut staat waardoor de bloei later op gang komt? Hij is idd prachtig.

 2. Tineke

  Ik zou voor de eikenhoutenlijst met de Italië poster gaan en neer zetten, zoals nu op de foto.

  1. Dat is ook mijn favoriet idd… 😀

 3. Eleonora

  Hoor graag je ervaringen met het Steel fornuis

  1. Ik ga mijn ervaring zeker delen. 🙂

 4. Wat leuk dat.je een kijkje in je keuken laat kijken.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde