Een kijkje in de keuken week 30-2023

Een kijkje in de keuken week 30-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 30-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Een kijkje in de keuken week 30-2023

Dinsdag

Vandaag is weer een gewone werkdag voor mij en Johan. Johan is de deur uit en ik heb een kantoordag thuis. Eind van de ochtend hebben Ella-Marie en ik een afspraak bij de kapper en daarna breng ik Ella naar de pont. Oma staat haar aan de andere kant op te wachten, want ze gaat gezellig logeren. Voor het avondeten flans ik voor Johan en mij een pastaatje in elkaar met van alles wat we nog in huis hebben. In de moestuin scharrel ik nog een courgette en sperziebonen bij elkaar. Voor de pasta bak ik een uitje met knoflook en wat fijngesneden bacon zachtjes uit, dan gaan er blokjes courgette, sperziebonen, champignons en een verkruimelde kippenbouillontablet bij, een scheutje water en even laten smoren tot groenten beetgaar zijn en het vocht verdampt is. Dan doperwten, flinke scheut slagroom, lepel crème fraîche en handje geraspte parmezaan erbij en even laten pruttelen. Op smaak brengen met peper uit de molen. Ondertussen pasta beetgaar koken, afgieten en door de saus roeren. Klaar in 15 minuten en altijd lekker.

Woensdag

Ik maak vandaag een cheesecake met perzik en cookie dough kruimels. Een uitprobeersel dat erg goed uitpakte. Als hij klaar is moet hij eerst een nacht opstijven in de koelkast, dus morgen kan ik hem pas op de foto zetten en proeven. Het nadeel van cheesecake want ik wil altijd gelijk proeven. 😁 ’s Middags haal ik alvast twee bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg uit de vriezer om te ontdooien. Vanavond eten Johan en ik pizza.

Donderdag

De cheesecake die ik gisteren maakte zet ik vandaag op de foto en daarna kan ik eindelijk proeven. Joehoe! Hij smaakt net zo lekker als hij eruitziet dus het recept ga ik binnenkort met je delen. Daarna maak ik een ovenschotel met zoete aardappelpuree, kip en sperziebonen en zet die ook nog even op de foto. Ook dat recept komt eraan. Het was tevens avondeten voor mij en Johan. Ella was vandaag met opa en oma een dagje shoppen in Rotterdam en op de terugweg hadden ze een hapje gegeten. Daarna brachten ze Ella weer thuis. Een puntje cheesecake ging er bij iedereen nog wel in.

Vrijdag

Ella en ik vermaken ons thuis. Ik doe wat werkdingen op kantoor en huishoudelijke klusjes. Ella gaat ’s middags de keuken in om wat lekkers te maken met ingrediënten die ik voor een kookdag had gekocht, maar niet aan toe was gekomen om er iets mee te maken. Ze smeert bladerdeegbakjes in met gesmolten witte chocolade en als die zijn uitgehard vult ze ze met geklopte slagroom, aardbeien en verkruimelde meringue. Ze waren verrukkelijk. Ik heb een dagje kookvrij want er zijn nog kliekjes van gisteren om op te warmen.

Zaterdag

Vandaag zijn we druk met de voorbereiding voor de verjaardag van Ella-Marie. Ze is maandag jarig maar we vieren het morgen alvast met familie. We hebben bijna elk jaar het geluk dat we het buiten kunnen vieren maar dit jaar is de weersvoorspelling heel slecht en besluiten we het binnen te doen. We maken het huis schoon, hangen slingers op, zetten overal verse bloemen neer, doen boodschappen en op verzoek van het bijna jarige jetje maak ik een carrot cake. Dit recept. De lekkerste die je ooit proefde! Hij zakt bij mij na het bakken altijd in (heb al verschillende ovenstanden en tijden uitgeprobeerd maar zonder succes), maar omdat er een roomkaastopping overheen gaat zie je daar niks meer van. 😉 ’s Avonds staken we de Big Green Egg weer aan voor een lekkere maaltijd. Van een lezer kreeg ik de tip dat krieltjes van de EGG nog lekkerder zijn dan uit de oven dus we namen de proef 0p de som. Helemaal waar. De krieltjes waren vanbinnen boterzacht (bijna puree) en het schilletje met subtiele houtskoolsmaak gaf ze een lekkere bite en smaak. Hemels.

Zondag

Vandaag vieren we de verjaardag van Ella met familie. Ik maakte alleen ’s ochtends een foto van de carrot cake en later tijdens het aansnijden van de taart, daarna heb ik er niet meer aan gedacht. Het was een hele leuke en gezellige dag.

Maandag

Vandaag is Ella-Marie echt jarig (13 kaarsjes mag ze alweer uitblazen!) en gaan we met z’n drieën een dagje naar Rotterdam. We parkeren onder de Markthal en dat is de perfecte plek voor deze smulpapen om de dag te beginnen. Weer thuis trekken we allemaal ons huispak aan en spelen een potje Cluedo. We sluiten de dag af met een filmpje en bord eten op schoot van thuisbezorgd.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde