Een kijkje in de keuken week 31-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

De tweede week van onze zomervakantie is ingegaan. Vandaag gaan we weer op pad om tegels uit te zoeken voor de keuken. We gaan in Beusichem kijken bij Rozendonk die Friese witjes verkopen en zijn het er snel over eens dat die het gaan worden. We gaan voor de ivoor mix met drie lichte basistinten die samen een rustig en mooi geheel vormen. Eenmaal thuis ga ik de keuken in om avondeten te maken. Met wat gevonden schatten uit de koel- en kelderkast maak ik een aantal pita pizza’s voor Ella-Marie en een pastaatje met courgette, aubergine en paprika in tomatenroomsaus voor Johan en mij.

Woensdag

Terwijl Johan wat klusjes in huis doet en ik op kantoor een artikel online zet, staat mini me in de keuken om gekleurde meringue schuimpjes te maken uit het kinderbakboek van Laura’s Bakery. ’s Middags brengen we Ella naar mijn ouders om een paar nachtjes te logeren. Als Johan en ik weer thuis komen staat er een pakketje op de stoep met een leuk bordspel: Geef een Hint. Dit gaan we snel eens even uitproberen. Lijkt me leuk! Voor het avondeten gaan Johan en ik samen aan de slag. Op het menu staat varkenshaas in champignonroomsaus met sperziebonen (uit de moestuin) en röstirondjes uit de oven.

Donderdag

Vandaag heb ik een kookdag op de planning staan. De afgelopen twee weken heb ik niet gekookt en ik wil mijn voorraad recepten toch een beetje op peil houden. Johan rommelt ondertussen in huis en in de tuin en haalt in Beusichem de Friese witjes op. Als alle recepten gemaakt zijn en op de foto staan en de keuken is weer aan kant ga ik samen met Johan nog even de tuin in om wat te rommelen. Als we het zat zijn en onze maag begint te knorren gaan we samen de keuken in voor het avondeten. Er staan gekookte mosselen met frietjes op het menu.

Vrijdag

Begin van de middag komt er een adviseur langs van Veneta voor een adviesgesprek voor gordijnen in de keuken. Nadat we onze wensen hadden aangegeven kregen we goed advies over de stoffen en kleur en konden we ze meteen voelen en zien wat de keuze een stuk makkelijker maakt. Je kunt ook gratis kleurstalen opvragen bij Veneta. Nadat we de stof en kleur hadden uitgezocht werd direct alles ingemeten en werd de bestelling in gang gezet. Nu even geduld hebben. We gaan de gordijnen zelf monteren want dat schijnt bij Veneta heel eenvoudig te zijn. We gaan het zien. De gordijnen van Veneta krijgen wij gesponsord. De rest van de dag rommelen we nog wat aan en maak ik pizzadeeg voor het avondeten.

Zaterdag

Eind van de middag rijden we naar mijn ouders om Ella op te halen en aan te schuiven voor een barbecue. Ik had het aardbeienroomijs dat ik op de kookdag had gemaakt (en had ingevroren) meegenomen als toetje.

Zondag

Nadat we wat filmpjes hebben bekeken verzamelen Johan en ik moed en beginnen aan de tegelklus in de keuken. We hadden allebei nog nooit getegeld dus we vonden het best eng om dit zelf te doen. Het moet natuurlijk wel mooi worden. Maar al gaande kregen we er schik in. Tegelen is best leuk. Aan het eind van de dag was de pap aardig op en besloten we eten thuis te laten bezorgen.

Maandag

Vandaag gaan we verder met het voegen van de tegels dat we een stuk minder leuk vonden dan tegelen. Pffff, wat een gedoe is dat. Terwijl ik de laatste voegen vulde in de keuken ging Johan ondertussen aan de slag in de woonkamer om de achterwand van de kachel opnieuw te tegelen. Morgen de laatste klus: afkitten. Als we klaar zijn met alle klusjes stappen we met z’n drieën in de auto en rijden nog even naar de IKEA in Utrecht. Daar haalden we o.a. een nieuw dekbedovertrek voor Ella en wat nieuw glaswerk voor in de keuken. Op de terugweg naar huis reden we door de mcdrive van de gele M.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde