Een kijkje in de keuken week 33-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

De laatste vakantieweek van Johan is ingegaan. Dan zitten zijn vier weken er alweer op! Vandaag is de laatste dag van de vierdaagse kermis bij ons in het dorp en is er braderie. Samen met Nacho wandelen we over de kermis en braderie en kunnen het natuurlijk niet laten om nog even ergens in te gaan. Als we thuiskomen gaat Johan de keuken in. Hij maakt verse tomatensoep (dit recept) en een courgette plaattaart (liefhebbers voor recept?) voor het avondeten en bakt een appeltaart. Met eigen tomaten, courgette en appels. Wat een verwennerij. Na het eten wordt er nog even een verkoelende plons genomen in het zwembad.

Woensdag

Al jaren wilden we in de zomer lekker gaan fietsen met z’n drieën en de omgeving verkennen, maar om een of andere reden kwam het er steeds niet van. Op deze prachtige woensdag wanneer het kwik ruim boven de 30 graden stijgt besluiten we dat vandaag de dag is. We houden wel van een uitdaging. Vol enthousiasme beginnen we aan onze fietstocht richting Hanzestad Maasbommel. Daar zit een leuk restaurant met groot terras dat uitzicht geeft op de Maas en het watersportgebied De Gouden Ham. Na een verfrissend drankje en gefrituurde versnapering beginnen we weer (met iets minder enthousiasme) aan de terugtocht. Gelukkig ging die een stuk vlotter dan de heenweg met de wind in onze rug. Vlakbij huis stopten we nog even voor een lekker boerderij-ijsje. Nacho had inmiddels heel wat uurtjes alleen thuis gezeten en was dolblij ons weer te zien. De rest van de dag waren we behoorlijk uitgeteld door de fietstocht en de warmte en zochten we verkoeling in het zwembad.

Donderdag

Het heeft altijd even tijd nodig om onze draai te vinden op (hele) warme dagen, maar inmiddels hebben we onze vakantie routine weer ontdekt. In de ochtend gaan we op pad om iets leuks te doen en halverwege/eind van de middag zijn we thuis om te chillen in de tuin en in het zwembad. Halverwege de ochtend gaan we met z’n drieën naar Den Bosch voor een lekkere lunch en daarna gaan we shoppen. Johan had gereserveerd bij bistro Tante Pietje wat echt een aanrader is. Wel behoorlijk aan de prijs maar mooi terras, vlotte bediening en heel lekker eten. Johan en Ella gingen voor de burger en ik voor de carpaccio. Was heerlijk. Eind van de middag waren we weer thuis en genoten we de rest van de middag en avond verder in de tuin.

Vrijdag

Vandaag zijn we de hele dag lekker thuis. In de ochtend wordt er nog wat gewerkt en ’s middags genieten we lekker in de tuin. Terwijl Ella en een vriendinnetje zich in het zwembad vermaken, lezen Johan en ik een boek. Zaaaaalig! Ik hou van lezen. Vooral als het een goed boek is. 😁Het vriendinnetje van Ella eet gezellig mee en we schotelen de dames frietjes en snacks uit de airfryer voor. Daarna duiken ze het zwembad weer in. Johan en ik eten wat later en maken een pastaatje met pestoroomsaus en courgette, sperziebonen en tomaatjes uit de moestuin. Zalige zomerdag.

Zaterdag

En weer belooft het een stralende zomerdag te worden. We slapen uit en ontbijten/lunchen met heerlijke croissants caprese. Verder rommelen we een beetje in en rondom huis vandaag. Ella fietst ’s middags even naar opa en oma die in Tiel wonen en vaart met het pondje de Waal over. Aan de andere kant staat oma haar op te wachten. Ondertussen vermaak ik me in het zwembad waar ik zelfs een hapje geserveerd krijg van manlief. Wat een leven. Johan is ondertussen de binnengekomen gordijnen voor in de hal van Veneta aan het ophangen. Zoals beloofd is dat inderdaad heel makkelijk om zelf te doen. Zo kijken we in de herfst en winter niet meer zo’n donker gat in ’s avonds. Eind van de middag fietst Johan Ella weer tegemoet en als ze thuiskomen duiken ze meteen weer het zwembad in. Ik zie er inmiddels uit als een verschrompelde tomaat en zoek de verkoeling van de keuken op om alvast wat courgette te snijden voor de barbecue. Na het eten zitten we tot laat in de avond buiten op de loungeset tot we naar bed gaan.

Zondag

Johan bakt lekkere wentelteefjes als ontbijt. ’s Middags lopen Ella en ik even naar het Waalstrandje. We hadden een groot kleed, wat wraps, een grote fles met ijswater en leesvoer meegenomen en hebben ons een paar uur heerlijk vermaakt op een koel plekje onder de bomen. Ik moest Johan appen als we naar huis gingen, dan zou hij zorgen dat er wat lekkers klaarstond. De bitterballen gingen erin als zoete koek na zo’n middagje zandhappen. Verder vermaakten we ons weer in de tuin en ’s avonds ging de barbecue aan.

Maandag

Johan zijn wekker gaat alweer heel vroeg. Zijn vakantie zit erop! Ella en ik vermaken ons thuis vandaag. Ik moet van lieverlee ook weer aan de slag voor KeukenLiefde want mijn receptenvoorraad is er bijna doorheen. Ik besluit werk en plezier te combineren en laat Ella een zelfgekozen recept maken voor KL. Ik assisteer door af te wassen en het eindresultaat op de foto te zetten. ’s Avonds maak ik een grote pan nasi goreng met wittekool die nog in de koelkast lag en sperziebonen uit de moestuin. Gebakken eitje en Vietnamese loempia’s erbij en smullen maar. En ook vandaag zitten we tot laat in de avond buiten omdat het buiten lekkerder is dan binnen. 🥵 Ella moest weer wat vroeger naar bed van ons om langzaamaan weer naar het normale schoolritme toe te werken, maar dat was zinloos. Als ik rond middernacht naar bed ga, is ze nog steeds klaarwakker en ligt ze te schrijven. Het was ook stikbenauwd boven! Heerlijk die zomer hoor, maar die plaknachten kan ik missen als kiespijn!

 

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde