Een kijkje in de keuken week 34-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Johan zijn tweede werkdag na de vakantie zit er alweer op. Ondanks dat zijn zomervakantie erop zit gaan de zomerse temperaturen gewoon door. Als hij thuiskomt neemt hij samen met Ella een verfrissende plons in het zwembad. Ondertussen rommel ik een beetje in de moestuin. Want ook daar groeit alles gestaag verder. Ik hoef geen eten te koken want er is nog nasi goreng van gisteren over. Die wordt even opnieuw opgebakken met erbij weer een gebakken ei en mini loempia. Smullen. Het is een prachtige zomeravond en we blijven buiten tot het donker wordt.

Woensdag

Ella gaat ’s middags met een vriendinnetje naar de film en op de terugweg eten ze bij de Mac. Ik maak van de gelegenheid gebruik om ’s middags wat te werken. Ook worden ’s middags de gordijnen voor de keuken van Veneta gebracht. We hebben ervoor gekozen om ze zelf op te hangen (dat schijnt heel makkelijk te zijn) en dat staat voor zaterdag op de planning. Eind van de middag ga ik boodschappen doen en weer thuis maak ik bolognese- en bechamelsaus. Vanavond eten Johan en ik ons lievelingsgerecht: lasagne. Ik maak een klein schaaltje voor ons tweeën met een salade erbij. De rest van de saus gaat in de koelkast zodat we overmorgen nog een keer verse lasagne kunnen maken. Morgen hoef ik niet te koken. Ella heeft namelijk aangeboden om morgenavond een uitgebreide borrelplank te maken als avondeten.

Donderdag

Ella en ik halen ’s middags de boodschappen die ze nodig heeft voor het borrelplankje. Eenmaal thuis gaat ze aan de slag. Ze maakt wraps met zalm en roomkaas, krokante tortillachips met een frisse yoghurtsaus, eiersalade en guacamole. En verder had ze verschillende kaasjes, chorizoworstjes, toastjes en rauwkost. Ik heb niks hoeven/mogen doen, behalve de afwas. 😉 Wat een topper! We genoten van het borrelplankje terwijl we de nieuwe film Uncharted keken. Aanrader. Zowel het borrelplankje als de film.

Vrijdag

Zoals gezegd was het dus de bedoeling dat we weer lasagne zouden eten, alleen was de bolognesaus niet meer goed. Na het maken van de lasagne woensdag had ik de pan in de kelder gezet om af te koelen voordat ik hem in de koelkast zou zetten. Maar ja, dat was ik dus vergeten! Kak! Aangezien de temperatuur in de kelder momenteel rond de 20 graden ligt durfde ik het niet aan om hem nog op te eten. En omdat het te laat was om nog te koken haalde Johan een frietje. Na het frietje reden we naar mijn schoonmoeder waar we de auto parkeerden en naar het ziekenhuis liepen. Johan zijn vader ligt sinds gisteren namelijk in het ziekenhuis omdat ze het Guillain-Barré syndroom bij hem ontdekten. Behoorlijk heftig. Hopelijk komt er binnenkort verbetering in zijn situatie en kan hij herstellen. Na het bezoek gingen we weer naar mijn schoonmoeder en dronken we daar nog een kop koffie.

Zaterdag

Johan gaat ’s ochtends aan de slag om gordijnen in de keuken op te hangen van Veneta (samenwerking). Na het kijken van een montagefilmpje op hun website gaat hij aan de slag. Niet veel later hangen de vouwgordijnen en gordijnen alsof ze er al jaren hangen. We kozen voor de stof Delight Greige. Deze stof is semi-transparant en heeft een natuurlijke uitstraling. We zijn er heel blij mee. ’s Middags gingen we nog even kijken bij de Vuelta die langs ons dorp reed. Heel gaaf om te zien! Weer thuis maakte mini me een freak shake en rommelden Johan en ik binnen en buiten wat aan. ’s Avonds maakte ik pasta pesto met aubergine, courgette en tomaatjes.

Zondag

Mijn broers komen ’s ochtends langs om te helpen met het verplaatsen van een zware kast en nemen Ella daarna mee naar opa en oma om een paar nachtjes te logeren. De bibliotheek kast hebben we al heel lang maar is zo sterk en degelijk dat hij er nog steeds heel mooi uitziet. Hij stond eerst in de eetkamer maar ik wilde zien hoe hij in de keuken zou staan. We zijn er nog niet helemaal over uit. Wat denken jullie? Voorlopig laten we hem staan. Volgende stap in de keuken is het uitzoeken van een nieuwe eettafel met stoelen en het uitzoeken van verlichting en aankleding van de keukenschouw en muren. ’s Middags gaan Johan en ik nog op pad om eetkamerstoelen te bekijken maar die vielen helaas erg tegen. Op de terugweg doen we meteen wat boodschappen en weer thuis gaan we opruimen. De leeggepakte en verplaatste kasten moeten namelijk weer  ingeruimd worden. Rond 7 uur ’s avonds zijn we klaar met inruimen en opruimen en is de pap op. Voor het avondeten kunnen we kiezen uit aardappels (die nog geschild moeten worden) met zalm en sperziebonen (die eerst nog geplukt moeten worden in de moestuin) of diepvriespizza. Drie keer raden wat het werd…. 😁 Wel extra belegd met groenten (en kaas). 😇

 

Maandag

Johan is ’s ochtends alweer vroeg de deur uit voor zijn werk en ik heb (Ella is nog bij opa en oma) het rijk sinds lange tijd weer eens voor mezelf alleen. Zalig! Ik werk de hele dag op kantoor en bedenk en schrijf onder andere weer nieuwe recepten uit voor een kookdag binnenkort. Iets met tomaten en sperziebonen…. Die dingen blijven maar groeien! ’s Avonds eten we gekookte sperziebonen met zelfgeschilde frietjes van het bakblik en gebakken zalm met knoflook, tomaat en kappertjes. En ja, een klein beetje kaas.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

6 reacties

Deel je liefde

 1. De kast eruit. Hij staat erbij alsof hij er staat omdat je hem toch had en een plekje zocht… “plaatsen om het plaatsen”. Zonde van de mooie kast én van de prachtige keuken. Beiden mooi, maar niet samen. Maar dat is mijn mening. En smaken verschillen en het is júllie huis. Maar ja, je vroeg wat ‘wij’ ervan dachten. Dit dus.
  Succes met beslissen!

  1. Hoi Florina, haha wij denken er hetzelfde over hoor. Hij is te groot voor die plek. Hij gaat dus weer braaf terug naar zijn plek. 😉

 2. Tineke

  Sterkte met je schoonvader, hopelijk mag hij snel weer naar huis.

  1. Dankjewel Tineke!

   1. Carina

    Mag ik vragen welke kleur jij op de muur hebt? Toevallig ben ik aan het googelen op deze gordijnstof omdat ik deze net heb aangeschaft. En zie jou foto’s en ben verliefd op de kleur die je op de muren hebt!

    1. Hoi Carina, wij hebben projectverf op de muur van Carte Colori in de kleur Carta.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde