Een kijkje in de keuken week 48

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik heb nog een restje spruitjesstamppot in de koelkast liggen die ik opbak in de koekenpan voor het avondeten. Ik bak er ook nog gepaneerde kaasschnitzels bij. Lekker!

Dinsdag

Soms heb je van die dagen dat een simpele tosti met ham en kaas en een gebakken ei bovenop het hoogst haalbare is. Simpel of niet, lekker is het wel. De Fransen noemen dit een croque-madame. Chique naam of niet, onze kleine madame houdt er ervan! 🙂

Woensdag

Foodpost! Van Zonnatura krijg ik de nieuwe kikkererwtenchips in de smaken paprika en zeezout. De chips is gemaakt van kikkererwten (duh) en bevatten 30% minder verzadigd vet dan andere aardappel- en groentechips en zijn 100% natuurlijk en biologisch. Ik heb alleen de paprika chips nog geproefd, die is lekker krokant maar ik ben niet helemaal weg van de smaak. Zelf proeven? Je koopt ze bij de Jumbo.

Ook maakte ik vandaag een heerlijke speculaas tiramisu. Het recept staat al online en vind je hier.

’s Avonds eten we een frietje.

Deze zie ik voorbij komen op Instagram! Zo leuk als mensen hun gemaakte KL-recepten delen!

Donderdag

Nog meer foodpost. Dit keer biologische popcorn van John Altman in de smaken Sea Salt, Caramel & Sea Salt en Sweet Cinnamon. Ik heb ze nog niet geproefd dus wordt vervolgd.

Voor het avondeten maak ik pasta carbonara met spinazie. Dit recept maar dan met mini fusilli in plaats van spaghetti en de saus verrijkt met een vleugje room en babyspinazie. Jumm!

De gaatjes worden gevuld met speculaas tiramisu.

Ella-Marie heeft het IG filter op mijn telefoon ontdekt en dat resulteert in dergelijke foto’s op mijn telefoon.

Vrijdag

Ik maak gevulde kalkoenrollade met cranberrychutney en geroosterde aardappels en groenten uit de oven voor het avondeten. De kalkoenrollade en cranberrychutney zijn kerstrecepten die ik binnenkort met je ga delen! 🙂

Zaterdag

Voor een campagne maak ik een Braziliaanse kipsalade. Van het kookvocht van de kipfilets maak ik ’s avonds lekkere kippensoep.

Vandaag zetten we de kerstboom op. Vroeger deed ik dat nooit voor 5 december maar omdat december altijd superdruk en chaotisch is zetten we hem vast neer nu we tijd hebben. En stiekem vind ik dat niet erg. Druk of niet, ik vind december de gezelligste maand van het jaar en de voorpret van Kerst kan mij niet lang genoeg duren!

Het begin is gemaakt! 🙂 Volgende week laat ik je het eindresultaat zien van onze kerstversieringen. 🙂 Voordat Ella-Marie naar bed gaat mag ze haar schoen nog een keer zetten. Haha, Sinterklaas en Kerst gaan hier gewoon samen.

Als Ella-Marie op bed ligt ploffen Johan en ik op de bank neer met Netflix en een klein plankje… Oeps! In januari gooien we de plankjes wel weer uit het raam en verruilen we Netflix voor onze sportschoenen. Maar nu nog even niet.

Zondag

Dit blije gezicht ’s ochtends! 🙂

Aan het eind van de middag gaan we naar Johan zijn ouders om samen met mijn schoonzus, zwager en neefje sinterklaasavond te vieren. Na het uitpakken van de cadeautjes zet mijn schoonmoeder een lekker zelfgemaakt buffet neer met belegde broodjes met ham, fricandeau, rosbief en zalm, kip in satésaus, ovenfrietjes, stokbrood en kruidenboter en een lekkere salade. Lekker!!

Dat was het weer voor deze week!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde