Een kijkje in de keuken week 36

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak een heerlijke herfstige pastasalade met onder andere appel, walnoot en spek. De appels komen uit onze tuin. De walnoten van onze walnotenboom beginnen van lieverlee ook te vallen, maar die moeten eerst nog een tijdje drogen voordat we ze op kunnen smikkelen. Ik gebruik dus nog even walnoten uit de winkel. Van Remia kreeg ik onlangs verschillende potten mayonaise thuisgestuurd uit hun nieuwe Legendary Real Tasty lijn. Ze zijn er in vijf verschillende smaken en voor de pastasalade gebruikte ik de Classic variant. Ik ben behoorlijk kieskeurig wat mayonaise betreft, maar deze nieuwe lijn van Remia keur ik meer dan goed. Ze zijn romig zacht en vol van smaak en hebben de textuur van zelfgemaakte mayonaise. Lekker! In de kelder kom ik ook nog wat aardappels tegen die uit beginnen te lopen, dus besluit ik ze direct te schillen en even te bakken met een uitje en wat spek. Simpel en o zo lekker! De recepten komen eraan!

In onze tuin staat deze prachtige rozenbottel. Ik weet dat je er lekkere jam van kan maken maar ik heb ook gelezen dat dat nog best een werkje is. In de rozenbottel zitten namelijk kleine pitjes die eruit gehaald moeten worden. Wie heeft er ervaring met het maken van rozenbotteljam en kan mij vertellen of het de moeite waard is? Of misschien weet je een ander lekker recept wat ik ermee kan maken. Laat het me weten, vind ik leuk!

KeukenLiefde is door de Food Blog Awards weer genomineerd voor Food Blog van het Jaar 2018! KeukenLiefde won eerder al de Food Blog van het Jaar 2016 én 2017. Zou het dit jaar ook weer lukken? Als jij KeukenLiefde de beste Foodblog vindt, vergeet dan niet te stemmen! Dat kan hieronder: (PS Stemmen is heel makkelijk en kan maximaal 10x per categorie!! 10x stemmen dus! 😉

Stem op jouw favoriete ‘Food Blog van het Jaar 2018’

Woensdag

Wrap dinner in the garden… Ik maak wraps uit de oven gevuld met Mexicaans gekruide kipfilet, courgette en paprika, bestrooid met wat kaas.

Vrijdag

Ik heb zin om iets lekkers te bakken met de Conference peren uit onze tuin en besluit een eenvoudige cake te maken. Hij is supergoed gelukt dus het recept komt eraan.

Daarna maak ik nog meer lekkere recepten om te delen op KeukenLiefde…

Zaterdag

Terwijl Johan en Ella naar de voetbal zijn…

Ga ik weer los in de keuken. Ik ga aan de slag met een heerlijk campagnerecept.

’s Middags breng ik Ella-Marie naar mijn ouders want ze mag een nachtje blijven logeren. Johan en ik duiken daarna samen de keuken in met een muziekje en een glas wijn. We maken een lekker hapje met komkommer, roomkaas en zalm en een overheerlijke schaal dampende lasagne.

Zondag

We slapen uit en genieten daarna in alle rust van ons ontbijt. 😉

Daarna haal ik Ella-Marie weer op bij mijn ouders. De rest van de dag werken we buiten in de tuin. We plukken alle Conference peren van de boom en bewaren ze in kratten in de kelder, we snoeien de heg, harken blad, trekken onkruid, hangen de was op, rapen walnoten. Je weet wel, van die typische Landleven-dingen. 😉

Aan het eind van de middag gaan Johan en Ella-Marie even bij de Waal kijken terwijl ik verse tomatensoep maak.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

  1. Rozebotteljam maak je het beste door de rozenbottels te “ontsappen” in een speciale sappan. Deze bestaat uit 3 delen het onderste gedeelte vul je met water. Het bovenste deel met de gewassen vruchten, door de stoom die vrijkomt laten de vruchten hun sap los en heb je na een aantal uren een pan vol puur sap wat geschikt is om jam van te koken. Je hebt 100% vruchtensap en geen pitje of velletje zit erin.

    1. Rozebotteljam maak je het beste door de rozenbottels te “ontsappen” in een speciale sappan. Deze bestaat uit 3 delen het onderste gedeelte vul je met water. Het bovenste deel met de gewassen vruchten, door de stoom die vrijkomt laten de vruchten hun sap los en heb je na een aantal uren een pan vol puur sap wat geschikt is om jam van te koken. Je hebt 100% vruchtensap en geen pitje of velletje zit erin.
      Trouwens de valappels en peren kun je ook in deze pan verwerken tot sap. Zo heb je een winter lang plezier van je appel en peren oogst!

      1. Aha, dat klinkt vrij simpel Jacoline en daar hou ik van! 🙂 Bedankt voor je reactie! Ik ga eens kijken, misschien lukt het ook in de sapcentrifuge die ik heb…

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde