Een kijkje in de keuken week 42-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 42-2022.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Dinsdag begon met het inpakken en wegbrengen van een aantal leuke webshopbestellingen. We hebben al behoorlijk wat spulletjes in de shop staan, dus mocht je het leuk vinden om even rond te snuffelen, kijk dan hier. Daarna thuis weer achter de computer en onder andere het Kijkje te schrijven en te publiceren. Verder kwamen er nog lekkere biologische koekjes binnen van Farm Brothers. Voor het avondeten maakte ik een wokgerecht met in sojasaus en knoflook gemarineerde varkenshaas, rijstnoedels en broccoli en paprika. Als woksaus gebruikte ik oestersaus. Superlekker!

Woensdag

Ik maakte vandaag één nieuw recept voor KL: een makkelijke traybake met spruitjes, wortel, rösti en kip. Traybakes zijn geweldig. Je kunt er eindeloos mee variëren en omdat de oven al het werk doet heb je (bijna) geen afwas. Deze variant met röstirondjes was ook weer een succes. Maak jij weleens een traybake en heb je een favoriet qua ingrediënten? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!

Donderdag

Ook vandaag maakte ik weer een lekker recept voor KL, namelijk een tosti met zuurkool en ananas. Zijn er trouwens recepten die je mist op KL, of heb je een speciaal receptverzoek voor me? Laat het me weten! Kan hieronder in een reactie of stuur me een mail of bericht. Ik ga er graag mee aan de slag.

Een kijkje in de keuken week 42-2022

Vrijdag

Als Johan en Ella de deur uit zijn en ik het recept voor vandaag heb gepubliceerd, ga ik de keuken in om een ontbijtje te maken. Vriendinnetje Miranda komt zo gezellig ontbijten. Ze had zelf nog lekkere gebakjes meegenomen die we ook op tafel zetten. Was supergezellig. Daarna werkte ik nog even op kantoor en niet veel later kwam Ella weer thuis uit school. Voor het avondeten maakte ik een plaattaart van bladerdeeg die ik besmeerde met magor en belegde met gebakken witlof, peer, rode ui en gorgonzola. Na het bakken in de oven ging er nog rucola, Parmaham en waltnoot overheen. Het recept lijkt hierop. Erg lekker!

Zaterdag

Het is heerlijk dat we eindelijk de tafel en stoelen voor in de keuken hebben uitgezocht want nu hebben we de zaterdag weer vrij voor andere dingen. Ella-Marie heeft ’s ochtends een uitwedstrijd van de voetbal en terwijl Johan even gaat kijken, maak ik nog snel een recept voor KL. Ik had deze week weinig voor KL gekookt en ik wil toch een voorraad opbouwen, zodat ik in december een beetje rustig aan kan doen. Als het KL-recept op de foto staat ga ik meteen door met het maken van een aantal sushirollen. Ella wilde graag weer eens sushi eten voor de tv met een filmpje. Ik hield de rollen dit keer eenvoudig en maakte twee varianten met in de oven gegaarde zalmfilet en tonijn uit blik. En verder avocado en komkommer. Als je niet van vis houdt kun je ze ook vullen met gerookte kip, of ze vegetarisch maken. De sushi zetten we op tafel met toppings: ingelegde gember, gefrituurde uitjes, furikake, Kewpie, sojasaus en wasabi. Iedereen legt dan wat sushi op zijn bord en doet er naar smaak toppings overheen. Om mooie sushirollen te maken gebruik ik deze sushimaker. Daarna duw ik de rol op een norivel en rol hem op. Daarna als een toffee strak inwikkelen in vershoudfolie en nog een paar uurtjes in de koelkast leggen. Dan kun je ze straks perfect snijden. Als de sushirollen in de koelkast liggen komt mijn broer nog even langs om appels te plukken. Eind van de middag gaat de houtkachel aan en is het tijd om te genieten.

Zondag

We slapen lekker uit en daarna maken Johan en Ella het ontbijt. Aanschuiven aan een gedekte tafel, daar maak je me echt blij mee. De rest van de dag wordt er in en rondom huis gerommeld en huiswerk gemaakt. Eind van de middag maken we nog een wandeling met Nacho. Ik wilde ’s avonds eigenlijk zuurkool eten en daar ook meteen foto’s van maken om het recept op KL te delen, maar omdat ik daar allemaal geen zin in had haalden we bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg uit de vriezer en aten we pizza.

Maandag

En weer een nieuwe week! Niet normaal toch, hoe snel de tijd gaat? Vandaag is weer een maandag zoals altijd. Johan en Ella zijn vroeg de deur uit en ik werk thuis op kantoor. ’s Middags maak ik zuurkool en zet hem op de foto zodat ik het recept met jullie kan delen. Ik bereid zuurkool anders dan de meeste Nederlanders en ik denk echt dat als je hem zo gegeten hebt, je nooit meer anders wil. ’s Avonds maak ik aardappelpuree, warm ik een rookworst op en bak ik spekjes uit om bij de zuurkool te serveren. Ook een plak ananas mag niet ontbreken. Gruwelijk lekker!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

 1. Tammy

  Hoi hoi.
  Ik naak super veel gerechten van jou, we genieten er met zn allen van, de kids van 3, 4 en 7 lusten er veel van.

  Ik had laatst een turkse pizza (lamachun) van de supermarkt en het leek me leuk om die zelf te maken. Had bij jou gekeken maar die mis ik nog.

  Groetjes Tammy

  1. Wat leuk om te horen Tammy dat ook de kinderen meegenieten. 🙂 Je hebt gelijk, een Turkse pizza ontbreekt nog. Ga ik mee aan de slag! Bedankt voor je leuke reactie!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde