Een kijkje in de keuken week 49

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella en ik hebben een verkoudheid te pakken en Ella blijft een dagje thuis. Gelukkig had ik nog kippensoep in de koelkast staan! Wat mij betreft is dat het ultieme ziekenvoer om weer aan te sterken. 🙂

Na de soep spelen we een potje scrabble, die zag ik onlangs liggen bij mijn schoonouders en mocht ik meenemen om uit te proberen. We vonden het alledrie leuk!

Inmiddels is huize Verweij weer in kerstsfeer gebracht. Dit wordt onze eerste Kerst in dit huis, dus het was een beetje zoeken om alle kerstspullen een nieuw plekje te geven, maar het is weer gelukt!

Ziet er weer gezellig uit toch! 🙂

Dinsdag

Ella is weer redelijk opgeknapt en gaat naar school. Als Ella uit school komt gaan we samen boodschappen doen en mag Ella kiezen wat ze wilt eten. Het worden wraps met gebakken kip, champignons, courgette en paprika en salade. Jum!

Woensdag

Ella heeft vandaag sinterklaassurprises op school en krijgt deze gave tafelvoetbal als surprise! Wauw! Je kunt er zelfs een echt potje tafelvoetbal mee spelen. Superknap gemaakt toch!

Uit school breng ik Ella naar mijn ouders. Ella heeft morgen studiedag en omdat ik moet werken gaat Ella vanavond bij mijn ouders pakjesavond vieren en blijft ze daar logeren.

Als ik weer thuis ben maak ik twee kleine schalen lasagne zodat Johan en ik vanavond en morgen vers afgebakken lasagne kunnen eten. Ons favoriete comfort voer op koude dagen.

Donderdag

Foodpost! Ik krijg verschillen smaken ijs thuisbezorgd van Koupe. Het bijzondere van dit ijs is dat het 40% minder calorieën en 70% minder suiker bevat dan normaal ijs. En het bevat 3x zoveel ijzer en vezels als normaal ijs. Ik heb het nog niet geproefd maar ben heel benieuwd naar de smaak. Wordt vervolgd…

Ook krijg ik dit doosje met daarin een chocolade kennis kwartet dat ook een puzzel en setje speelkaarten is van Tony’s Chocolonely. Een leuke manier om je kennis van chocolade op te poetsen!

En nog een keer lasagne!

Vrijdag

Voor het avondeten maak ik citroenrisotto met gekaramelisseerde wortel uit de oven en gebakken zalm en kruidenolie. Het is tevens een KL-kerstrecept dat ik binnenkort met je ga delen!

Ook maak ik een lekker kerstdrankje, namelijk deze winterse Aperol Spritz! 🙂 Een winterse variant op dit recept.

Zaterdag

Terwijl Johan buiten hout aan het kloven is en Ella zit te knutselen, sta ik in de keuken om een kerstbaksel te maken.

Na het bakken van de cake moet hij afkoelen voordat ik er verder mee aan de slag kan en dus ga ik even met Ella naar Wamelland. Normaal moet Ella altijd voetballen op zaterdag maar door de regen ging dat nu niet door en zo kan ze toch even haar energie kwijt. 😉

’s Avonds eten we gemarineerde biefstukreepjes van de slager met ovenfrietjes, salade en zelfgemaakte knoflooksaus. Was lekker alleen jammer dat de biefstuk in de marinade dreef.

Zondag

Ik leg de laatste hand aan mijn kerstbaksel, de sneeuwster die compleet mislukt. Het cakebeslag was ingezakt waardoor de bovenkant niet mooi strak was en tijdens het insnijden van de ster kreeg ik allemaal rafelige randen. Tips iemand? Meer dan dit kon ik er helaas niet van maken. Niet KL-waardig dus. Wil je de sneeuwster toch graag als kerstrecept zien op KL, laat het me dan even weten in een reactie hieronder. Wie weet probeer ik dan een nieuwe poging. Anders ga ik aan de slag met een ander recept.

’s Middags lopen we een rondje over de Dreumelse kerstmarkt.

We sluiten de week af met een Mexicaanse schotel met kipfilet, groenten en tomatensaus gegratineerd met tortillachips en kaas uit de oven. Kipfilet aanbakken in de koekenpan en in ovenschaal leggen. Dan groenten bakken in de koekenpan en bovenop de kip. Uitje en knoflook fruiten in de koekenpan met snufje komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder en inhoud van blik gepelde tomaten stukjes toevoegen. Aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper en snufje suiker. Over de kip en groenten verdelen. Tortillachips en kaas erover verdelen en even gratineren in de oven. Erbij serveren guacamole, crème fraîche, jalapeño pepers uit een pot en wrapsalsa uit een potje. Eet smakelijk!

Dat was het weer voor deze week!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Ik maak een sneeuwster altijd van biscuit deeg, is altijd een groot succes en nog nooit mislukt.
  Misschien is dat een idee?!

 2. Linda

  Eerlijk gezegd vind ik de sneeuwster er niet verkeerd uit zien! Wil zeker het recept!

  1. Haha, ik zal eens kijken wat ik kan doen dames… 🙂

 3. Arja

  Ik ben gek op sneeuwster, waag je nog een kansje?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde