Een kijkje in de keuken week 38-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Als Johan ’s ochtends in zijn auto stapt om naar zijn werk te gaan ziet hij dat Puk het fort bewaakt.

Een kijkje in de keuken week 38-2019

In onze zijtuin groeien lampionplantjes (zo heten ze echt!) die nu vol met feloranje lampionnetjes zitten. Onze overbuurvrouw gaf me onlangs de tip dat als je daar een gaatje in maakt, je er een lampje in kunt doen. En inderdaad, kijk nou hoe herfstig gezellig dat eruit ziet!

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Ik ging ook weer eens schuiven met het interieur van de woonkamer. De bank en fauteuils heb ik omgewisseld. Ik zou ook graag een mooi vloerkleed neer willen leggen maar met vloerverwarming, twee katten en binnenkort en puppy in huis is dat misschien niet zo’n goed idee… #twijfelgevalletje #welofgeenvloerkleed. Na ruim een jaar wonen in dit huis zijn ook de muren in de woon- en eetkamer nog grotendeels kaal. Ook hier weer een twijfelgevalletje van wel of niet iets ophangen en als ik iets ophang, kies ik dan voor een mooie ingelijste foto of een schilderij? Wil ook niet zomaar een paar gaten in de muur boren. Pffff, ik blijf het lastig vinden. Koken gaat me gelukkig makkelijker af! 🙂

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Niet dat ik dat laatste trouwens elke dag doe. Vanavond eten we diepvriespizza!

We hadden zo’n honger dat een foto maken van het eindresultaat er echt niet meer in zat.

Dinsdag

Vandaag kook ik wel. Ik maak sla-stamppot met gehaktballetjes en uitgebakken spekjes. Erbij serveer ik de Hollandse caprese waarvan ik het recept gisteren al met je deelde. Ook het recept voor de sla-stamppot met gehaktballetjes komt eraan!

Na het eten gaan we naar het voetbalveld want vandaag is de jaarlijkse sponsorloop waarbij er geld wordt opgehaald voor de ACJA; de jeugd-activiteitencommissie van voetbalvereniging Aquila. In 20 minuten tijd loopt onze topper 9 rondjes om het voetbaldveld en haalt daarmee 60 euro voor ze op. Goed gedaan!

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Woensdag

Van de buurman had ik mooie stoofperen gekregen en besluit daar ’s ochtends direct mee aan de slag te gaan. Schillen en zachtjes laten koken in een flesje Glühwein met een paar schepjes suiker, wat sinaasappelschillen en een kaneelstokje.

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Rond half een komt Ella-Marie uit school en heb ik de tafel gedekt. Lunchtijd!

Een kijkje in de keuken week 38-2019

’s Middags gaan El en ik lekker een stuk wandelen bij de Vonkerplas.

Tijdens de wandeling belt Johan me om te vragen hoe het met Ella was bij de fysio. Neeeeeee!!!! Helemaal vergeten! Stond notabene met uitroepteken in mijn agenda! Zo suf! Terwijl we weer huiswaarts lopen bel ik meteen met de fysio om mijn excuses aan te bieden en maak weer een nieuwe afspraak voor aankomende woensdag. Foei Annemiek!

Als we thuiskomen duik ik de keuken in om eten te koken. Ik maak risotto met kippendijen en gegrilde courgette uit de moestuin.

Donderdag

Als Ella-Marie ’s middags uit school komt tutten we ons op met maskertjes en nagellakjes. Vanavond gaan we uit eten met Johan zijn baas en bazin en collega’s ter gelegenheid van het 12,5 jarig-werkjubileum van Johan. We gaan eten bij restaurant Kampman in het mooie Renkum.

Het was een hele gezellige en smakelijke avond!

Vrijdag

’s Ochtends belt mijn moeder of het goed is dat zij en mijn vader begin van de middag langskomen op de fiets om koffie te drinken. Ja hoor, gezellig! Toevallig sta ik net op het punt om een stoofperencake te bakken dus ze hebben geluk. 🙂 Helaas haalde ik de cake te vroeg uit de oven waardoor hij inzakte. Jakkes, daar kan ik zo van balen! Gelukkig kon ik wat van de buitenkant snijden en die alsnog serveren. Ik was zo nijdig dat ik er geen foto van maakte. Ik maakte wel een foto van het glaasje likeur met slagroom en de cappuccino die ik ze voorschotelde. Ze hadden er tenslotte een fietstocht van 1,5 uur op zitten en moesten ook weer 1,5 uur terug fietsen. Een borrel hadden ze dus wel verdiend. De mislukte perencake was zo’n succes dat ze voor een tweede punt gingen, wederom begeleid door cappuccino en nog een borrel.

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Ik hoorde achteraf van mijn moeder dat mijn vader bijna de Waal infietste en mijn moeder bijna de dijk afreed. Die tweede borrel was misschien toch niet zo’n goed idee… Hoewel, mijn ouders kennende hebben ze gewoon teveel om zich heen zitten kijken. 😉 #zoveelmooistezieninlandvanmaasenwaal #maarwelvoorjeblijvenkijken

’s Avonds hebben we geen zin om te koken en halen we een frietje bij de cafetaria. Die mooie bos bloemen op tafel kregen we gisteren van de baas en bazin van Johan! Trouwens, rode wijn bij de friet is geen succes. Furikake daarentegen wel! Zoals ik overal mayo bij kan eten, heeft Ella dat met furikake. De potten vliegen er bij ons doorheen!

Zaterdag

Na de voetbalwedstrijd kleed Ella-Marie zich om en zet Johan haar af bij het voetpondje in Wamel. Ella gaat samen met haar opa, oma, oom, tante en neefje bij het fruitcorso in Tiel kijken en blijft vanavond bij opa en oma logeren. Ondertussen maak ik de stoofperencake voor de tweede keer en dit keer lukt hij gelukkig wel! Recept ga ik met je delen!

Na de stoofperencake maak ik nog een Mexicaanse quesadilla met kip en avocado voor de lunch. Ook dat recept komt eraan.

Een kijkje in de keuken week 38-2019

De rest van de dag rommelen Johan en ik in en rondom huis. Vandaag en morgen zijn waarschijnlijk de laatste warme zomerdagen van het jaar dus we maken buiten het terras weer klaar voor de herfst en winter. Johan plant nog een paar grassen extra bij de vijver en ruimt de schuur op.

Een kijkje in de keuken week 38-2019

De kussens van de loungeset gaan de zolder op en de loungeset gaat de schuur in. Ook zet Johan de hondenfietskar in elkaar die we gekocht hebben. Zo kunnen we de hond straks meenemen als we (grote stukken) gaan fietsen. Om de kar even uit te proberen lokken we Puk de kater in de kar en fiets ik een rondje door de tuin. Puk vind het zo leuk dat hij nog een rondje wil! 😉 Ik show gelijk mijn nieuwe chelsea boots aan Johan. Zoals ik eerder in het kijkje in de keuken weleens vertelde, mag ik voor een samenwerking met Manfield en Sascha regelmatig een paar nieuwe schoenen uitzoeken. Lucky me! Ik shop mijn schoenen tegenwoordig dus alleen nog maar online en dat is echt heel fijn! Ik weet inmiddels aardig goed in te schatten hoe een schoen valt en welke maat ik moet bestellen, dus meestal hoef ik niets terug te sturen. En mocht dat toch gebeuren, dan is retourneren heel makkelijk. Ik twijfelde dit keer heel erg tussen comfy loafers van Annic, enkellaarsjes met hak of classy chelsea boots. Het werden dus de laatste. De mooie cognac kleur past bijna overal bij. Je kunt ze dragen onder een spijkerbroek, maar ze staan ook heel leuk onder een rok of jurk. Hoe zou jij ze dragen? Ik ben ben niet zo’n fashionista dus sta open voor tips! 🙂

Johan en ik zitten ’s avonds nog lang buiten te genieten van een heerlijke avond.

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Uiteindelijk wordt het frisser en gaan we naar binnen. Wat gaan we eten? We hebben allebei weinig zin om lang in de keuken te staan dus gaan we voor een snel wokgerecht met kip, roerbakgroenten, teriyakisaus en noedels. Binnen 15 minuten zitten we met het bord op de schoot op de bank voor de tv. Avond!

Zondag

Ken je onze huis-acrobaten Puk en Marie al? Wij geven ze kost en inwoning in ruil voor kunstjes. Hier oefenen ze ‘gevaarlijke capriolen’ op het dak van de schuur. Als dat maar goed gaat…

Een kijkje in de keuken week 38-2019

’s Middags rijden Johan en ik even naar het tuincentrum om alvast wat hondenspullen te kopen. Aankomende woensdag gaan we voor het eerst kennismaken bij de fokker met onze pup en over een kleine twee weken mogen we hem ophalen! Zoveel zin in! In het volgende kijkje in de keuken zie je dus de eerste foto’s van onze hond!

Als we weer thuis zijn gaat Johan de F1 race kijken en ik ga buiten met mijn MacBook dit Kijkje in de keuken schrijven.

Een kijkje in de keuken week 38-2019

Aan het eind van de middag brengen mijn schoonouders Ella-Marie weer thuis en drinken we buiten nog een drankje. Als avondeten komen er frietjes en snacks uit de Airfryer op tafel die nog in de diepvries liggen.

Aankomende week wil ik wel weer wat gezonder eten. Een keer pizza en twee keer friet in een week kan natuurlijk beter. We zullen zien hoe het gaat. Woensdagavond moeten we vroeg eten want daarna gaan we kennismaken met onze pup en vrijdag gaat Ella-Marie op schoolreisje en heeft dan waarschijnlijk al gegeten. Voor de rest zien we wel weer wat de week brengt!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde