Een kijkje in de keuken week 4-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Op zondag maak ik tegenwoordig een weekplanning met mijn taken per dag voor de hele week. Dat werkt een stuk prettiger en geeft mij wat meer rust. Op maandag begin ik de dag met het inplannen van de socials en daarna ga ik aan de slag met het Kijkje in de keuken. Na de lunch ga ik de kookdagen voorbereiden die gepland staan van dinsdag tot zaterdag. Omdat er zowel recepten voor het kookboek als voor de website gekookt moeten worden moet ik voorlopig de zaterdag ook even koken, anders red ik het niet.

Als Johan thuiswerkt luncht hij vaak met kliekjes. Vandaag warmt hij een kliekje gehakt wellington op en doet die op brood… Volgens mij zie ik daar ook nog een plakje gesmolten nepcheddar.. ? Eet smakelijk! Mijn tosti is beschaafder maar niet fotogenieker. ? Ach ja, ons leven in nu eenmaal geen IG feed.

Vandaag is dus een kookdag. Ik maak onder andere pizzadeeg, een dubbele portie zodat ik de helft kan invriezen.

’s Middags heb ik een afspraak in de nagelsalon van dochterlief…. ? Even wat ontspanning na een kookdag een zeer welkom!

Een kijkje in de keuken week 4-2021

Als Ella ’s avonds op bed ligt is het bankhangtijd met een glas rode wijn. Zie jij wat ik zie…? ?

Een kijkje in de keuken week 4-2021

Woensdag

Ook vandaag lunchen we met een tosti. Wij bakken de tosti’s altijd in de oven. Dat scheelt afwas en als je het brood bestrooid met geraspte kaas krijg je een heerlijk kaaskorstje!

Na de lunch duik ik de keuken weer in om twee nieuwe recepten te maken.

Tussen het koken, werken, leren door moet er af en toe ook even een frisse neus worden gehaald.

Een kijkje in de keuken week 4-2021

Hopelijk kan op deze kale zandplek over een paar maanden het zwembad weer opgebouwd worden!

Donderdag

Vandaag geen tosti maar wentelteefjes als lunch.

Na de lunch ga ik weer koken.

Verder kregen we hele leuke foodpost thuisbezorgd voor onze dieren van Edgard & Cooper. Zowel de hond als de katten kregen een proefpakket met lekkere producten uit hun assortiment. Kijk nou wat een leuke verpakkingen!

Niet alleen de verpakking is leuk trouwens. De brokjes zitten vol vers vlees en het verpakkingsmateriaal is 100% biologisch afbreekbaar. Daarnaast gaat 1% van de omzet naar goede doelen om straathondjes in Sri Lanka te helpen. Als ik dit schrijf hebben de dieren er al van gegeten en kan ik zeggen dat het goed in de smaak valt!

Ons avondeten bestaat weer uit opgewarmde kliekjes. Dit kliekje was erg lekker met een beetje verkruimelde feta erover. ?

Een kijkje in de keuken week 4-2021

Vrijdag

Johan werkt vandaag niet thuis dus ik ben een dagje alleen met Ella-Marie. In de ochtend zitten we samen op kantoor. Na de middaglunch kook ik nog snel een kookboekrecept. Iets Mexicaans kan ik verklappen… ??

Een kijkje in de keuken week 4-2021

Ik ben net klaar met koken als Johan zijn vader even langskomt met ons neefje Levi. Geef die twee een Nintendo en je hebt er geen kind meer aan… ?

Een kijkje in de keuken week 4-2021

Eind van de middag breng ik Ella-Marie naar mijn ouders want ze mag twee nachtjes blijven logeren. Ik had ’s ochtends twee bolletjes pizzadeeg uit de vriezer gehaald, dus ’s avonds eten Johan en ik pizza!

Daarna zakken we onderuit op de bank. Aan de dieren te zien was het ook voor hun een zware dag!

Zaterdag

Halverwege de ochtend gaan Johan en ik op pad om inkopen te doen voor de webshop. Enkele uren later rijden we met een volle auto weer huiswaarts. We hebben weer leuke spulletjes ingekocht voor jullie! Benieuwd of er iets voor je bijzit? Kijk dan hier in onze shop! (PS Nog niet alle nieuwe artikelen zijn toegevoegd aan de shop.)

’s Avonds hadden we we niet zoveel zin meer om te koken en wilden we eten bestellen bij ons in het dorp, maar helaas waren we te laat. Omdat we ook geen zin meer hadden om naar de winkel te gaan besloten we een pastasalade te maken met van alles wat er nog in huis was. Twee verschillende soorten pasta koken, een eitje hardkoken, een blikje tonijn openmaken, wat broccoli, courgette, ui en rode peper op het bakblik roosteren in de oven en een sausje maken van mayonaise, augurkennat en geprakte ansjovis. Verder wat gedroogde dille en peterselie, kappertjes, olijven, cherrytomaten en feta erin gegooid. Nog geen 15 minuten later konden we eten en was de koelkast een stukje leger. We hebben ervan gesmuld.

Zondag

Johan en ik slapen ’s ochtends lekker uit en de rest van de dag rommelen we wat in huis. Ook maken we even wat productfoto’s van de ingekochte spullen voor de webshop.

Een kijkje in de keuken week 4-2021

Daarna haal ik Ella-Marie weer op bij mijn ouders.

Voor het avondeten zetten we de airfryer aan het werk. Frietjes en loempia’s (met een klein beetje saus) worden het vanavond!

Maandag

Here we go again…

Terwijl Johan en Ella-Marie een grote wandeling maken met Nacho, haal ik nog even snel wat boodschappen voor het avondeten en de aankomende twee kookdagen. Voor het avondeten maak ik snelle gehaktbroodjes met een salade (geïnspireerd op recept van HelloFresh). Hiervoor snijd ik een afbakciabatta open en verdeel die in drie stukken. Mager rundergehakt rulbakken in de koekenpan met fijngesneden boerensoepgroenten (selderij, wortel, prei en bloemkool) (half blikje mais ging er ook doorheen), op smaak brengen en smeuïg maken met verkruimeld runderbouillonblokje en tomaten frito. De broodjes ermee beleggen en wat kaas erover strooien. Afbakken in de oven. Lekkere salade erbij maken en smullen maar.

Dat was het weer voor deze week! Ik wens iedereen een smakelijke, vrolijke en gezellige dinsdag toe. Maak er wat moois van!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

 1. Marianne Giezeman

  vraag: wat moet/kan ik doen om samen met mijn reactie een foto te sturen?
  Ik maak geen gebruik van div. social media’s zoals facebook, instagram.
  ik gebruik uitsluitend e-mail en watts app om schriftelijk te communiceren.
  groetjes van Marianne Giezeman

  1. Hoi Marianne, een foto plaatsen in de reacties is idd niet mogelijk. Eventueel kun je wel een foto delen op FB of IG of anders kun je me een foto doorsturen via ons mailadres.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde