Een kijkje in de keuken week 4-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 4-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het is weer hetzelfde riedeltje als altijd. Johan en Ella zijn vroeg de deur uit en ik werk ’s ochtends en ’s middags op kantoor om onder andere het Kijkje te schrijven en online te zetten. Eind van de middag voordat Johan en Ella thuis zijn maak ik nog een wandeling met Nacho. Het was koud maar de zon scheen en het was heerlijk wandelweer. Als ik bijna thuis ben zie ik Johan zijn auto al staan en komt Ella er ook net aangefietst. In mijn afwezigheid was er ook nog foodpost bezorgd: twee chocoladerepen van Tony’s Chocolonely die door een samenwerking met Ben & Jerry’s twee nieuwe smaken hebben. Lekker! ’s Avonds ging de houtkachel aan en werden er kliekjes opgewarmd. Het was een prima dinsdag.


Woensdag

Als iedereen de deur weer uit is werk ik weer een paar uurtjes op kantoor. Halverwege de ochtend ga ik de keuken in om een lekker recept te maken uit het Heel Holland Bakt Kinderbakboek (seizoen 3) die ik vorige week kreeg opgestuurd. Ik had daar een confetti-cakerol in zien staan die me leuk leek om te maken. Het recept ga ik uiteraard met je delen. Hij was heel goed gelukt. Als Ella ’s middags uit school komt kan ze gelijk een stukje proeven. Goedgekeurd hoor! ’s Avonds maak ik een lekkere pasta met bacon, broccoli, tomaatjes en pestoroomsaus. Geen recept van op KL maar gewoon wat room, pesto en parmezaan bij de broccoli (uitje, knoflook, bacon, fijngesneden broccoli bakken, later wat tomaatjes erbij) in de pan (zie foto) en dan de pasta erbij. Was erg lekker.

 

Donderdag

Ik begin de dag weer op kantoor en eindig in de keuken. Ik probeerde de stoomfunctie van de Princess Steam Aerofryer uit met een lekker recept dat ik zag staan in hun receptenboekje. Wat is stomen toch geweldig! Met bijna geen moeite zoveel smaak en textuur op je bord. En zo licht en elegant. Ik hou ervan. Daarna maak ik ook nog een lekker pastarecept uit het kookboek EEN van Jamie Oliver. Ook die was lekker! Tussendoor werd er ook nog een blikje cashewnoten bezorgd van Johnny Cashew. Hun cashewnoten worden lokaal gepeld en zonder omweg hierheen verscheept. Ook vind je gebroken cashewnoten in het blikje om voedselverspilling tegen te gaan. Goed bezig hoor. ’s Avonds hoefde ik alleen maar eten op te warmen en dat is altijd fijn.

 

Vrijdag

Omdat het ’s ochtends sneeuwt brengt Johan Ella en klasgenootjes naar school. ’s Middags worden ze weer thuisgebracht. Fijn, want ik heb vandaag weer een aantal recepten op de planning staan om te koken. Ik werk eerst een paar uurtjes op kantoor, daarna ga ik de keuken in. Een van de recepten die ik maak is risotto die je misschien al voorbij zag komen in onze IG-stories. Daarna maak ik ragout die een nachtje in de koelkast op moet stijven. Van het weekend ga ik daar bitterballen van draaien en frituren. De bitterballen zijn geïnspireerd op de kaas-bier-bitterballen die Lidl tijdelijk in het assortiment had afgelopen feestdagen. Ik vond ze heerlijk en wilde ze graag zelf maken. Omdat ik nog veel gesneden groenten en gemarineerde kip in de koelkast heb staan (van het stoomrecept dat ik gisteren in het klein maakte voor de website) eten we dat vanavond nog een keer als avondeten. Dit keer gooide ik de hele bak vol met de kip en groenten. We aten er wat gekookte rijst bij. We hebben er met z’n drieën heerlijk van zitten smullen.

PS Ik ga binnenkort een Princess Steam Aerofryer weggeven op Instagram dus houd het in de gaten!

Zaterdag

Ella zou eigenlijk een voetbalwedstrijd hebben maar die werd last minute afgelast vanwege het slechte veld. Een mooie gelegenheid om iets langer op bed te blijven liggen. Niet heel lang, want er is genoeg te doen. Vandaag staan er wat klusjes op de planning zoals het verplaatsen van de wasmachine en droger van de keuken naar de bijkeuken. Binnenkort wordt de kastenwand in de keuken geplaatst en deze komen daar niet in. De bijkeuken wordt hun vaste plek maar zoals je ziet moet hier nog wel flink verbouwd worden. Alles op zijn tijd. Eind van de middag wordt er weer lekker gewandeld en daarna gaat de houtkachel aan. Voor het avondeten grillen we gemarineerde kippendijen op het ovenspit en serveren die met frietjes, een salade van spitskool, ui, ijsbergsla, tomaat, komkommer en feta en zelfgemaakte knoflooksaus. Ik deelde er stories van op IG en Steel reageerde daarop dat we de volgende keer het bakpapier weg moeten laten en het bakblik moeten vullen met water. Zo blijft de kip sappiger. De kip was supersappig maar de volgende keer gaan we dat zeker uitproberen. Het was de eerste keer dat we het ovenspit uitprobeerden en we vonden het een groot succes. Verder keken we ’s avonds met z’n drieën de film Ticket to Paradise. Erg leuk vonden wij!

Zondag

We slapen lekker uit en ontbijten met vers afgebakken croissants. De rest van de dag wordt er wat gerommeld. We breken het bureau van Johan op kantoor af en verplaatsen die naar boven. Nu is er ruimte op kantoor om foto’s te maken en kan alles blijven staan. Johan heeft boven ook een mooie en fijne werkplek dus iedereen is blij. Daarna gaan we nog even bij Johan zijn zus langs want die hebben onlangs een puppy gekregen. Max is acht weken oud, piepklein en om op te vreten zo schattig! Eenmaal weer thuis was het de bedoeling om bloemkoolsoep te maken maar ik had er geen puf meer voor. We gooiden de planning dus om bakten frietjes en snacks.

Maandag

Een nieuwe week. Let’s gooooo! Zodra Johan en Ella-Marie de deur uit zijn nestel ik mezelf met een mok cappuccino op kantoor achter de computer. Als alles wat moet gebeuren gedaan is ga ik naar de keuken. Er moeten bitterballen gemaakt worden en ik kan niet wachten om ze te proeven. Ik kon uiteindelijk 20 balletjes draaien en paneerde elk balletje drie keer dus ik was wel even bezig… 🥴 Maar ze waren elke paneerlaag dubbel en dwars waard! Zo lekker! Ik was ’s avonds redelijk gaar van het rollen, paneren, frituren, fotograferen en opruimen dus was blij dat er nog risotto in de koelkast stond om op te warmen. Thank god voor kliekjes!

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde