Een kijkje in de keuken week 40-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Weer een normale werk- en schooldag. Tussen de middag maak ik een lekkere lunch voor mezelf klaar: een gebakken pantosti en gebakken ei.

Omdat we vorige week kant-en-klare desem pizzabodems en pizzasaus van Mister Kitchen kregen opgestuurd, eten we die vanavond als avondeten. Ik dacht eerst dat de pizzabodems te klein zouden zijn voor één persoon als avondeten, maar ze zijn precies groot genoeg. Omdat het dikke bodems zijn vullen ze goed en ook de smaak vond ik lekker. De pizzasaus is ook lekker. Een aanrader dus!

Dinsdag

Ik maak alvast een paar lekkere recepten voor Halloween. Een van de recepten warm ik ’s avonds opnieuw op voor het avondeten. Een groene salade erbij en smullen maar!

Woensdag

Ik krijg deze Tony’s Chocolonely estafettereep in de smaak Melk Crunch Pecan Karamel thuisgestuurd. Hij is zeker lekker, maar niet heel bijzonder. Je vindt hem de komende twaalf maanden bij AH in het schap en in de Tony’s store.
Een kijkje in de keuken week 40-2019

Voor het avondeten maak ik Mexicaanse tortillawraps uit de oven. Ik vul de wraps met gebakken kippendij, ui, paprika, mais, sperziebonen en Mexicaanse kruiden. Wat tomatensaus en kaas eroverheen en even gratineren in de oven. Op tafel komen nog schaaltjes met zure room, guacamole en tomatensalsa.

Donderdag

Ik maak weer drie nieuwe halloweenrecepten vandaag: knakworstmummies, spookjespizza en pompoensoep met gehaktbalspinnetjes. De recepten komen rond Halloween online.

Voor het avondeten maak ik een pan risotto met restjes groenten (prei, champignons, broccoli en bloemkool) uit de koelkast die op moeten. Was echt megalekker!

Vrijdag

Een spannende en vooral leuke dag vandaag. Johan is vrij en als Ella-Marie naar school is, gaan we samen onze Goldendoodle pup ophalen! Het is een mannetje en we noemen hem Nacho!

De rest van de dag staat natuurlijk in het teken van ons nieuwe vriendje. Om te vieren dat Nacho er is willen we ’s avonds iets lekkers eten. Het wordt varkenshaassaté met friet en salade.

Een kijkje in de keuken week 40-2019

Zaterdag

Johan en Ella-Marie moeten alweer vroeg op het voetbalveld zijn want Ella-Marie heeft een thuiswedstrijd vandaag. Ik stop Nacho in de hondenfietskar en fiets iets later ook richting het voetbalveld. Als de wedstrijd is afgelopen (het team van Ella-Marie heeft gewonnen!) wordt Nacho bedolven onder de kinderknuffels.

Een kijkje in de keuken week 40-2019

Zoek de hond….

Als we weer thuis zijn ga ik appeltaart bakken. Mijn ouders en broers komen vanavond op visite. We hebben afgesproken dat ik de taart regel en mijn moeder de hapjes meeneemt.

Ondertussen dat ik bezig ben met de appeltaart, zijn Johan en Ella-Marie achter in de tuin walnoten aan het rapen. Ze zijn zo lang bezig dat Nacho op het gras in slaap valt.

Een kijkje in de keuken week 40-2019

Daarna ga ik de tuin in om wat bloemen te plukken voor op de vaas. Ik geniet zo van de felle herfstkleuren!

Een kijkje in de keuken week 40-2019

Een avondje vol lekkers en gezelligheid! Moeders heeft ook nog een stokbroodje, pindasaus en gehaktballetjes meegenomen die ze vers nog even afbakt, opwarmt en bakt.

Zondag

’s Middags komen Johan zijn ouders, zus en neefje even langs om bij de pup te kijken en hebben ze een cadeautje meegenomen voor Nacho. En deze flespompoenen! De pompoenen komen uit de moestuin van Johan zijn tante. Kijk wat een joekels! Ik denk meteen aan pompoensoep, gevulde pompoen, pompoenravioli, pompoenquiche… Weet jij nog een lekker pompoenrecept? Laat het me dan weten! 🙂

Er staan trouwens al behoorlijk wat lekkere pompoenrecepten op KeukenLiefde. Tik in de zoekbalk op de KL-homepage maar eens ‘pompoen’ in en je ziet alle pompoenrecepten.

Een kijkje in de keuken week 40-2019

Voor het avondeten maak ik een maaltijdsalade met gebakken kiprepen omwikkeld met spek, mais, avocado, tomaat, feta en bimi. Erbij maak ik een romige honing-mosterddressing. Smullen!

Dat was onze week weer, op naar een nieuwe! Ik wens iedereen een heerlijke herfstweek toe!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde