Een kijkje in de keuken week 40-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten! 

Dinsdag

Ik heb veel groenten liggen in de koelkast die op moeten en maak er een soort groenteprutje van. Ik snijd alles klein en bak het zacht in de koekenpan met wat paprikapoeder. Dan een bakje crème fraîche en wat gedroogde peterselie erdoor en je hebt een soort vega stroganoffsaus. Ik kook er wat verse spaghetti bij die ook op moest. Was heel lekker!

Woensdag

Met de allerlaatste rijpe tomaten uit de moestuin maak ik een grote pan verse tomatensoep. Ik halveer de tomaten en leg ze met de opengesneden kant naarboven op een met bakpapier bekleed bakblik. (Ik had twee bakblikken nodig.) Dan wat smaakmakers erbij zoals een ui, paprika, knoflook (in de schil, na het roosteren knijp je de knoflook er zo uit) en tijm. Wat olijfolie en zout en peper eroverheen en 40 tot 50 minuten roosteren in de oven op 200 graden. Dan knoflook uit de schil knijpen en tijm verwijderen. Alles in de thermoblender pureren met een handje verse basilicumblaadjes. In een pan gieten en naar smaak verdunnen met groentebouillon (0,5 l aangemaakt met een tablet). Een bekertje room (slagroom of kookroom, ik gebruik slagroom :)) erbij en nog even doorwarmen. Stokbroodje afbakken (die had ik dit keer opengesneden, gevuld met kruidenboter en bestrooid met kaas) en smullen maar!

Ook ontvang ik leuke foodpost van Zonnatura: muesli met 100% biologische volkoren granen en 100% natuurlijke hennep en kamille thee. Johan ontbijt ’s ochtends graag met muesli en ik ben een echte theeleut dus deze producten zijn hier welkom!

Een kijkje in de keuken week 40-2020

Donderdag

Vandaag staat er een kookdag op het programma. De herfst- en sinterklaasrecepten zijn inmiddels gemaakt, dus op mijn volgende kookdag ga ik aan de slag met kerstrecepten. 🙂

Vrijdag

Vandaag zit ik een dagje op kantoor om de recepten van gisteren uit te schrijven en de foto’s te bewerken. Ook maak ik nog twee gerechten af waar ik gisteren niet meer aan toe kwam en zet ze op de foto. Eind van de middag rijd ik naar de Action en de kringloop. Gewoon om rond te snuffelen en te kijken voor leuke herfstsnuisterijen om het huis weer een beetje gezellig te maken. Deze waxinehouder met dennenappels en rode bessen vind ik erg leuk om op de schouw of tafel te zetten rond de kerst. Ik maak er een foto van zodat ik hem thuis kan namaken, maar dan met vers groen.

Een kijkje in de keuken week 40-2020

Zaterdag

Vandaag is een typische, rommelige zaterdag. Ella-Marie heeft ’s ochtend een voetbalwedstrijd en Johan is buiten aan het werk om de schuur op te ruimen, alle tuinmeubels binnen te zetten en walnoten te rapen. Ik werk in de ochtend op kantoor om nog wat dingen af te maken waar ik gisteren niet meer aan toekwam. ’s Middags heeft Ella-Marie een kinderfeestje en gaan Johan en ik nog even samen wat boodschappen doen. Aan het eind van de middag maken we het huis gezellig, steken de kaarsjes aan en gaan aan tafel zitten om een drankje te drinken en folders, krantjes en magazines door te lezen.

Ik kreeg onlangs van een lezer de vraag waar de andere kat is en ook mijn moeder vroeg ernaar omdat op foto’s alleen maar Puk voorbij komt. Nou, Marie is er ook nog hoor! Alleen is Marie overdag altijd buiten en komt pas ’s avonds naar binnen als ze honger heeft. Puk daarentegen is meer een binnenkat en ligt vaak binnen te tukken. Ik zal binnenkort weleens een foto van Marie delen. 🙂

’s Avonds kijken we tv onder het genot van een klein borrelplankje …

Een kijkje in de keuken week 40-2020

Zondag

Johan maakt ’s ochtends een lekker ontbijtje klaar met roerei en uitgebakken spek.

’s Middags gaan we gezellig borrelen bij mijn ouders.

Maandag

Het weekend is weer voorbij, tijd om te leren en te werken. Ella-Marie is naar school, Johan heeft afspraken buiten de deur en ik zit thuis op kantoor. ’s Middags ga ik even de tuin in om wat bloemen te plukken voor op de vaas. Het hele huis knapt op van zo’n kleurig herfstboeketje!

Voordat we ’s avonds gaan eten, gaan we buiten nog even walnoten rapen.

De walnoten laten we eerst drogen op een rek en daarna bewaren we ze binnen in een krat met gaatjes zodat ze verder kunnen drogen. Daarna kun je ze makkelijk een jaar (of langer) bewaren.

’s Avonds eten we shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus van de slager. Voor wat extra groenten bak ik paprika mee met de shoarma. Apart bak ik nog een ui en champignons voor Johan en mij. Ella-Marie houdt daar niet zo van.

Een kijkje in de keuken week 40-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Yvonne

    Haha, ik heb een foto gemaakt van jouw foto van de waxinelichthouder.
    Heel leuk idee!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde