Een kijkje in de keuken week 41-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Ik begin dit kijkje met een portret van deze twee: Jut en Jul, oftewel Puk en Marie. Broer en zus. Ik kreeg onlangs al de vraag van een lezer waar Marie was omdat ze nooit op de foto’s staat. Marie is het liefst de hele dag buiten maar nu het kouder begint te worden is ze net als Puk weer graag binnen.

Een kijkje in de keuken week 41-2020

Links op de stoel Puk, rechts ligt Marie

Johan zit vanaf vandaag tot en met donderdag in België voor zijn werk, dus Ella-Marie en ik hebben het rijk alleen met de hond en katten. Voordat we ’s avonds gaan eten rapen we buiten walnoten. Elke dag een doos vol. We hebben trouwens een walnotenraper besteld op internet, waardoor je niet meer hoeft te bukken. (Ik word volgende maand tenslotte ook alweer veertig!) Even kijken of het wat is. Ik laat het jullie weten!

Een kijkje in de keuken week 41-2020

Daarna gaan we binnen lekker sushi eten!

Een kijkje in de keuken week 41-2020

Woensdag

Ik krijg deze leuke doos binnen van Moonpop met daarin hun biologische, vegan én glutenvrije popcorn in 3 smaken: Farmers Paprika, Lovely Sweet’N Salty en Sailor Seasalt. Vooral dochterlief is hier erg blij mee want die is dol op popcorn. Alledrie de smaken zijn goedgekeurd maar de Sailor Seasalt was favoriet hier.

Begin van de middag bracht ik Nacho naar de trimmer voor een knipbeurt. Nadat ik hem had weggebracht ging ik weer naar huis om nog een paar uurtjes te werken. Deze foto kreeg ik later op de middag doorgestuurd van de trimster… Hemeltjelief!

Een kijkje in de keuken week 41-2020

Samen met Ella-Marie haal ik hem eind van de middag weer op. De bolle, zwarte beer is verdwenen en een ranke, slanke hond is tevoorschijn gekomen! En zijn vacht is zo heerlijk zacht!

Donderdag

Ik krijg ineens kriebels om het interieur in de woonkamer te veranderen en ga er meteen mee aan de slag. De salontafel en een grote fauteuil worden opgeruimd om meer ruimte te maken. De bank schuif ik voor de tv. Een houten kratje (dat van de opa van Johan is geweest) met een houten dienblad erop doet voorlopig even dienst als salontafel tot ik iets anders vind. Vloerkleed in het midden (niet helemaal de goede kleur helaas, zou ik hem kunnen verven met kalkverf? Wie heeft daar ervaring mee?), nieuwe poef erbij en nog wat andere snuisterijen om het een beetje gezellig te maken. Volgende stap is een andere tv-kast (hout en landelijk) en wijntafeltje op de plek waar nu het witte tafeltje staat. De fauteuil die er nu staat wil ik vervangen door een of twee iets kleinere oorfauteuils. Ik zie het al helemaal voor me! En we willen binnenkort ook een begin maken met het wit schilderen van alle groene deuren en kozijnen in huis om wat meer eenheid en rust te creëren. Genoeg te doen dus! ?

Een kijkje in de keuken week 41-2020

Ella zou eigenlijk moeten voetballen vanavond maar vanwege het slechte weer ging het niet door. Terwijl Ella-Marie zich lekker op de bank nestelde ging ik de keuken in om wraps te maken. Met krokante kip en honing-mosterdsausje! Dit recept.

Vrijdag

Johan is gisternacht weer thuisgekomen uit België en vandaag lekker vrij. Ik werk ’s ochtends op kantoor terwijl Johan in en rondom huis wat klusjes doet. ’s Middags gaan we nog even samen op pad op zoek naar een paar leuke meubelstukken zonder te slagen helaas. Onderweg naar huis doen we meteen even boodschappen voor het avondeten. Op het menu vandaag staat een groenten traybake met vissticks en frietjes.

Zaterdag

Gisteren tijdens het boodschappen doen zag ik riblappen in de aanbieding liggen en die kon ik niet weerstaan. Terwijl Johan met Ella-Marie ’s ochtends naar de voetbal is, duik ik de keuken in. Omdat ik de laatste keer Belgisch stoofvlees maakte, kies ik dit keer voor rendang met zelfgemaakte boemboe. Inmiddels heb ik al meerdere recepten voor rendang gemaakt om uit te proberen, maar tot nu toe was er altijd wel een punt van verbetering. Dit keer laat ik alle recepten los en maak mijn eigen variant. Ik maak hem in de slowcooker maar je kunt hem ook in de braadpan maken. Dan moet je alleen wat meer vocht toevoegen omdat er dan meer vocht verdampt. Ik bak eerst het vlees aan in de koekenpan en doe het vlees dan in de voorverwarmde slowcooker (stand high op 5 uur). Dan bak ik mijn zelfgemaakte boemboe even aan en voeg de kokosmelk toe. Even verwarmen en dan bij het vlees in de slowcooker samen met wat extra smaakmakers. Deksel op de pan en die slome zijn werk laten doen! ? Omdat stoofvlees de volgende dag altijd nog lekkerder is, eten we vanavond iets anders.

’s Avonds eten we loaded nacho’s met kip. Iedereen krijgt zijn eigen bakje. Filmpje aan (nieuwste Dr. Dolittle. Ella en ik vonden hem leuk! Johan iets minder ;)) en met het bord op schoot voor de tv. Vaste zaterdagavondtraditie! Recept staat trouwens niet op de website maar is heel simpel: Nacho chips of Doritos verdelen over barbecuebakje. Bedekken met wat tomatensalsa, mais, paprika, rode ui, crème fraîche (en jalapeño voor de liefhebber), kort gebakken kipfilet (hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, want hij gaart nog verder in de oven), geraspte kaas en een plak smelt cheddar. Circa 10 minuten bakken in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is. Serveren met zelfgemaakte guacamole. Leuke van dit gerecht is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je gehakt of vis toevoegen in plaats van kip en andere toppings kiezen. In plaats van chips kun je ook (groente)friet gebruiken, dan krijg je een soort kapsalon. Maar dit is toch wel mijn favoriet!

Zondag

Lekker uitslapen en dan met z’n allen uitgebreid ontbijten. Ik houd ervan! 
Een kijkje in de keuken week 41-2020

De rest van de zondag rommelen we in en rondom huis. Ella speelt ’s middags met een vriendinnetje en Johan en ik vermaken ons ook wel. ’s Avonds eten we rendang. Ik kook wat rijst en maak sajoerboontjes om erbij te serveren.

Zo. Verschrikkelijk. Lekker! De volgende dag heb ik direct alle ingrediënten opgeschreven zodat ik het niet kan vergeten, want dit is de lekkerste rendang ooit! Het recept ga ik met jullie delen in mijn volgende kookboek! Nog even geduld dus, hij komt volgend jaar uit…. ?

Nog even chillen voordat het weekend weer voorbij is.

Een kijkje in de keuken week 41-2020

Maandag

Goedemorgen!

Een kijkje in de keuken week 41-2020

Marie: “Rrrrr, rrrrr, rrrrr”

Weer een gewone werkdag. Ella-Marie is naar school en Johan en ik werken thuis op kantoor. Sinds de maatregelen rondom het coronavirus weer zijn aangescherpt werkt Johan weer zoveel mogelijk thuis. Gelukkig hebben we een ruim kantoor met twee grote bureaus en hebben we geen last van elkaar. ’s Middags krijg ik onverwachts bericht van onze uitgever met goed nieuws….

Koken met KeukenLiefde krijgt dit jaar nog een vierde druk! Joehoe!

Cover KOKEN MET KEUKENLIEFDE + bestel hem nu!

Heb jij ons kookboek ‘Koken met KeukenLiefde’ al met 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag!

Zo ontzettend tof! Heb jij hem al? Je kunt hem hier in onze webshop bestellen!

Voordat we gaan eten ’s avonds maken we een rondje dijk met Nacho.

Als we thuiskomen warmen we wat kliekjes op van het eten van gisteren en bakken er nog wat frietjes bij. Frietje rendang met sajoerboontjes it is! ?

Een kijkje in de keuken week 41-2020

That’s all folks voor deze week! Maar weer eens zien wat deze week ons brengt. Vast veel lekkers! Fijne dinsdag! ?

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde