Een kijkje in de keuken week 41

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

We hebben nog linzensoep over dus ik hoef ’s avonds niet te koken. Ook bakken we een kant-en-klare margherita pizza af die we met z’n drieën delen. Prima maandagavondmaal.

Dinsdag

Ik maak weer wat recepten voor KL vandaag namelijk pompoenrösti en een hele lekkere uientaart omdat ik nog een net uien had liggen die op moest.

En kijk nou wat ik in de brievenbus vond…

Een kaartje van de postbode! Hoe leuk en attent is dat!

Ella-Marie heeft zin in gebakken biefstuk voor het avondeten en toevallig heb ik nog biefstuk in de vriezer liggen. Ik bak er wat aardappels voor haar bij en snijd wat tomaten en komkommer. Het is mooi weer dus we kunnen lekker buiten eten.

Woensdag

Ella-Marie heeft vandaag studiedag en is dus vrij. Omdat we aankomende vrijdag een weekend weggaan moet ik vandaag nog werken en breng ik El naar mijn ouders. Ella eet ’s avonds bij mijn ouders. Ik maak weer eens zelf pizzadeeg zodat Johan en ik eten ’s avonds zelfgemaakte pizza kunnen eten.

Donderdag

De eerste exemplaren van ons kookboek zijn inmiddels verstuurd en ontvangen en ik krijg zulke leuke reacties binnen

Heb jij ons kookboek al besteld? Elke dag gezond, lekker en gevarieerd eten, dat willen we allemaal. Maar soms ontbreekt het je gewoon aan inspiratie om weer wat nieuws te bedenken. Daarom schreef ik het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE, een praktisch (en gezellig!) kookboek zonder poespas maar mét 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De recepten zijn bijna allemaal — op enkele KL-klassiekers na — origineel en staan dus niet online. Heb jij ons boek nog niet in huis? Je bestelt hem HIER in onze webshop en kan er dan tevens voor kiezen om jouw exemplaar door mij te laten signeren. Leuk als je hem cadeau wilt geven voorzien van een persoonlijke boodschap, of geef hem jezelf cadeau en laat mij er wat leuks voor jou in schrijven! Ik zet met liefde mijn vingertjes aan het werk hoor! 🙂 Dus schroom niet en bestel vandaag nog een gesigneerd exemplaar!!

Vrijdag

Vandaag wordt het hout van de deel in het achterste gedeelte van ons huis behandeld tegen houtworm en omdat de geur daarvan behoorlijk intens is mogen we 48 uur ons huis niet in. We besluiten het er maar van te nemen en boeken een weekendje weg bij Landal Lommerbergen. Als Ella-Marie uit school komt halen Johan en ik haar op en rijden we meteen door naar het park. We hebben natuurlijk onwijs mazzel met het mooie weer! ’s Avonds gaan we op het park uit eten. Johan neemt een pittige pizza, ik pasta met kip en pesto-roomsaus en Ella gaat voor de tomatensoep.

Zaterdag

We ontbijten met een stuk Limburgse vlaai en koffie op het terras op het park.

Zelf vlaai maken is trouwens helemaal niet zo moeilijk. Dit recept voor zelfgemaakte appel-kruimelvlaai kan iedereen maken en smaakt net zo lekkers als vers van de Limburgse bakker!

Terwijl Johan en Ella-Marie zich ’s middags vermaken in het zwembad, bestel ik buiten op het terras een citroen Radler en blader ik door de nieuwste Koken & Genieten die ik van thuis had meegenomen. Ik ben een beetje een viesneus en gruwel altijd van openbare zwembaden. Laat mij maar lekker lezen. 🙂

We slaan het avondeten over en zetten allemaal hapjes op tafel tijdens de voetbalwedstrijd Nederland – Duitsland. Wat een fantastische wedstrijd en Oranje zege was dat!!! Ella vind het zo spannend dat ze de hele wedstrijd af kijkt zonder in slaap te vallen. Dat zegt wat. De hapjes helpen daar natuurlijk ook bij… 😉

Zondag

De laatste dag alweer op het park, want morgen gaan we weer naar huis. We houden een heerlijke relaxdag. Op het terras bij de plaza bestellen Johan en ik voor de tweede keer de abrikozenvlaai. Die is zó lekker!

Een kijkje in de keuken week 41

Ella doet ’s middags mee aan een speurtocht van de Bollo club en gaat daarna nog een uurtje zwemmen met Johan. Ik schrijf onder andere dit Kijkje in de keuken en werk nog wat mails bij. Verder lees ik op aanraden van Johan het boek President vermist geschreven door Bill Clinton en James Patterson. Ik ben nog niet heel ver, maar ik zit er meteen al lekker in. Fijn! Hopelijk kan ik als we eenmaal weer thuis zijn ook de rust nog vinden om het boek uit te lezen.

Een kijkje in de keuken week 41

Ook deze week beloofd weer leuk te worden. Zo is aankomende donderdag de kookboeklancering van ons kookboek bij boekhandel Arentsen in Tiel en daar hebben we heel veel zin in! Fijne week iedereen!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde