Een kijkje in de keuken week 44-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De week begint met een kliekjesdag. Van de laatste broccoli uit de moestuin maak ik broccolisoep voor Ella-Marie. Johan bakt het laatste restje bami op en ik warm een schaal lasagne op uit de diepvries die ik een tijdje geleden had gemaakt. Iedereen blij. Kliekjes zijn fantastisch! 🙂

Dinsdag

Ik maak ’s middags een grote wandeling met Nacho over de dijk en door het dorp. De herfst is zo’n heerlijke tijd om te wandelen. Als herboren kom ik een uur later weer thuis. Nacho ploft moe maar voldaan neer en ik ga weer aan het werk. Na zo’n wandeling in de frisse buitenlucht is mijn focus veel beter en kan ik veel sneller werken. Dubbel win!

Een kijkje in de keuken week 44-2019

Een kijkje in de keuken week 44-2019

’s Avonds eten we weer allemaal anders. Ella-Marie eet nog een keer broccolisoep, ik maak een pizza van een halve rol kant-en-klaar pizzadeeg die nog in de koelkast ligt en Johan bakt kippenlevertjes met spek, uien en port voor zichzelf. Recept staat in ons kookboek ‘Koken met KeukenLiefde’!

De kippenlevertjes had Johan onlangs tegelijk met de hele kip besteld bij Boerderij Westerkloeke. Johan is dol op kippenlevertjes maar omdat Ella en ik er niet zo van houden, eet hij het bijna nooit. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op tuinbonen in een sausje en kapucijners met spek en ui zoals mijn moeder die altijd maakt, maar eet het nooit omdat Johan en Ella er niet van houden. Herkenbaar? Ik ben benieuwd naar de gerechten waar jij dol op bent en die je om dezelfde reden nooit meer eet. Zonde toch eigenlijk?

Woensdag

Vanavond staat er spaghetti bolognese op het menu. De bolognesesaus maak ik al jaren op dezelfde manier omdat hij onovertroffen is. Ik gebruik hem ook voor de lasagne. Dit keer rasp ik ook een courgette door de bolognesesaus omdat ik graag wat extra groente toevoeg. Omdat courgette grotendeels uit vocht bestaat, slinkt hij en vind je hem later niet meer terug in de saus. Ook qua smaak proef je er niks van, terwijl je toch extra groente binnenkrijgt. Tijdens het koken van de bolognesesaus maakte ik een InstaStories waarbij ik stap-voor-stap de bereiding liet zien. Omdat ik superveel vragen kreeg naar het recept, heb ik het recept uitgeschreven en ga ik hem binnenkort delen op KeukenLiefde! 🙂

Je kunt bolognesesaus trouwens ook heel goed invriezen. Altijd handig om achter de hand te hebben voor drukken dagen. 🙂

Vrijdag

Gisteren aten we nog een keer spaghetti bolognese, vandaag heb ik zin in mosselen. Met stokbrood en zelfgebakken frietjes erbij. Lekker mosselwijntje erbij en smullen maar!

Zaterdag

Terwijl Johan en Ella-Marie weer op het voetbalveld staan, sta ik in de keuken om een cheesecake te maken. Ik maak een speculaascheesecake met karamel swirl! Het vervelende van cheesecake is altijd dat je hij eerst een nacht in de koelkast moet staan om op te stijven, voordat je hem kunt proeven. Zooooooo vervelend. Hij ziet er in elk geval goed uit, dus zal vast ook lekker smaken! Morgen kunnen we proeven.

Een kijkje in de keuken week 44-2019

’s Middags gaan we met z’n drieën bij twee auto’s kijken want ik heb dringend een nieuw boodschappenwagentje nodig. 🙂 We maken een proefritje in een Audi A2 en zijn gelijk…. Verkocht! Volgende week vrijdag gaan we hem ophalen! Joehoe!

Een kijkje in de keuken week 44-2019

Daarna scheuren we weer naar huis om de hond op te halen en rijden we door naar mijn ouders voor het verjaardagsdiner van mijn moeder. Mijn moeder had dit keer geen zin om te koken (groot gelijk!) en dus wordt er een Vietnamese rijsttafel gehaald bij An-Nam in Tiel.

Omdat we vandaag weinig tijd hadden om met Nacho te wandelen had hij behoorlijk veel energie. Niet zo handig met visite en een tafel vol hapjes en drankjes. Johan en Ella-Marie gingen dus even met hem naar buiten om hem uit te laten. Echter, mijn ouders hebben een vijver en die had Nacho even gemist. Plons! Omdat hij waarschijnlijk water had binnengekregen was zijn maag overstuur en konden we de rest van de avond dweilen… ?

Zondag

Om tien uur sta ik met Nacho weer op de hondenclub voor puppytraining. Als we weer thuis zijn ploft Nacho uitgeteld neer (ideaal!) en ga ik foto’s maken van de cheesecake zodat we hem eindelijk kunnen proeven. Wat is hij lekker!!! Recept ga ik uiteraard weer met je delen binnenkort.

’s Middags komen Johan zijn ouders even langs en brengen een gigantisch stuk zalm voor ons mee! Caramba! Wat zal ik hier eens mee gaan maken? Ik vind het eigenlijk zonde om zo’n prachtige zalm in moten te snijden… Suggesties iemand?

’s Avonds bakken we wat frietjes in de frituur. We hebben geen van allen veel honger dus de snacks laten we een keertje achterwege.

Een kijkje in de keuken week 44-2019

Dat was onze week weer! Benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen? Je leest het volgende week!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

6 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Was weer heel leuk om te lezen Annemiek, Ik ben erg benieuwd naar het recept van de cheesecake.
  Ziet er heerlijk uit!

 2. Caroline Horjus

  Heerlijk recept voor zalm.
  Zalm op huid op groot stuk alu-folie leggen.
  Wat viskruiden erover strooien. Wat citroenolie erover sprenkelen. Italiaanse groenten erover verdelen ( niet teveel)
  Paar likken philadelphia kruiden(of anders)
  erover verdelen. Folie dicht vouwen en ca. 20 min. In oven van 180 graden.
  Heerlijk met aardappeltjes uit oven en salade of stokbrood.
  Smullen maar ! ?

  1. Oooh, dat klinkt heeeerlijk! Bedankt voor de tip Caroline! 🙂

   1. Linde

    Zelf maak ik zalm het lieft op deze manier klaar: ik maak een mengsel van bruine suiker, gerookt paprikapoeder, wat cayennepeper en wat zout. Daarmee smeer ik de zalm in en zet die onder de grill in de oven. Als de zalm bíjna gaar is, haal ik hem eruit, en smeer ik er nog wat ahornsiroop over, om dan nog een minuut of 2 onder de grill te karameliseren. O-ver-heer-lijk! Samen met wat gewokte groeten en rijst bijvoorbeeld!

    1. Sam

     Hoi, ik lees jouw weekoverzichten elke week met veel plezier en las deze keer dat je een uur met Nacho hebt gewandeld. Maar wist je dat grote wandelingen voor jonge honden niet goed zijn? Er wordt meestal aangehouden dat je met 10 weken ongeveer per keer 10 minuten mag wandelen, bij 11 weken 11 minuten enz.

     1. Hoi Sam, leuk om te horen dat je het weekoverzicht graag leest. 🙂 Ik weet dat jonge honden nog niet zo lang mogen wandelen. Dat ik een uur ben weggeweest wil niet zeggen dat ik ook een uur gewandeld heb… 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde