Een kijkje in de keuken week 32-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Eind van de ochtend gaan de naar Den Bosch om te winkelen. Eenmaal daar aangekomen zoeken we eerst een plekje op om te lunchen. We strijken neer bij Stadsbistro Christoffel. Het was heerlijk!

’s Avonds duiken Johan en ik nog even de moestuin in om sperziebonen te plukken. Die moeten natuurlijk nog wel even schoongemaakt worden voordat je ze kunt eten. Dat doen we op het terras, in het avondzonnetje, met een drankje erbij. Simpelweg van de nood een deugd maken…

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Woensdag

Voor KL maak ik een lekker lunchrecept: snelle kaas-uienbroodjes. Na het maken van de foto’s smikkelen we ze meteen op.

Een kijkje in de keuken week 32-2020

’s Middags komt er een vriendinnetje spelen van Ella-Marie en duiken ze het zwembad in.

Een kijkje in de keuken week 32-2020

’s Avonds steken we de barbecue aan. We gooien er vis op uit de Freshly Fish visbox (gemarineerde gamba’s en – volgens mij – zeebaars), wat röstirondjes uit de diepvries en verse sperziebonen uit de moestuin. De vis is al gemarineerd en kan zo op de barbecue. De sperziebonen hebben we kort voorgekookt en doen we daarna in een aluminium barbecuebakje met wat knoflook, olijfolie, cherrytomaatjes en een snuf zeezout. We trekken er een Rueda verdejo wijntje bij open die we vorige week samen met de visbox kregen thuisgestuurd. Zowel de vis als de wijn zijn heerlijk van smaak, maar samen smaken ze nog beter! Echt een feestje dit! 

Het is bloedheet en na het eten is het nog steeds niet echt afgekoeld. Tijd dus voor een verkoelende plons! ? Je hoort ons niet klagen hoor, met deze tropische temperaturen.

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Ella-Marie wil ’s avonds weer eens in de tent slapen. Als ze de tent aan het schoonmaken is en haar spulletjes erin legt komt Nacho de boel even inspecteren. Uiteindelijk komt Ella-Marie ’s avonds laat toch naar binnen om in haar eigen bed te slapen. Ze heeft het wel weer gezien in de tent. ?

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Donderdag

We hebben tot nu toe weinig gedaan in deze vakantie. Met dat warme weer kun je weinig ondernemen en Nacho weet zich met dit weer ook geen raad. We zijn dus veel thuis te vinden. Beetje plonzen in het zwembad en luieren in de hangmat. Zo kom je de dagen best door hoor!

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Johan maakt ’s middags nog even een lekkere eiersalade als borrelhapje. Mmmm… Dit recept!

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Voor het avondeten maakt Johan ratatouille. Die scheppen we in een barbecuebakje en breken er een eitje boven. Dan wat parmezaan erover en opwarmen op de barbecue. Voor serveren verse basilicum erover en vers stokbrood erbij met kruidenboter. Gruwelijk lekker dit! Zelfs dochterlief likt hier haar vingers bij af.

En natuurlijk werd er na het eten weer even geplonsd.

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Na het zwemmen maken Ella-Marie en ik samen tiramisu. Dit recept! Het toetje is pas voor morgen, maar tiramisu smaak het lekkerst als je hem al een dag van tevoren maakt.

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Vrijdag

Je zult het niet geloven, maar tussen al dat eten, geluier en geplons door wordt er ook nog gewoon gewerkt. Voornamelijk ’s ochtends, daarna trek ik de kantoordeur achter me dicht en trek ik mijn zwemkleding aan. Vandaag maak ik eerst pizzadeeg voordat er geplonsd wordt. Vanavond eten we pizza uit de houtoven!

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Johan zijn ouders komen vanmiddag zwemmen en blijven daarna eten. Het toetje staat al klaar in de koelkast, het avondeten staat te rijzen, alleen het borrelhapje moet nog geregeld worden. Die verzorgt Johan. Tussen het zwemmen door maakt hij heerlijke tomatenbruschetta van de barbecue.

Als de zon zijn kracht verloren is en bijna achter de horizon verdwijnt, steekt Johan de houtoven aan. It’s pizza time!!!

Voordat Ella-Marie naar bed gaat, mag ze samen met papa nog een keer het zwembad in. Drijvend naar de sterren kijken…

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Zaterdag

Ella-Marie heeft twee nieuwe opblaasfiguren gekregen van oma voor in het zwembad en die moeten natuurlijk direct worden uitgeprobeerd. Ja hoor, goedgekeurd!

Een kijkje in de keuken week 32-2020

’s Avonds eten we een restje ratatouille met frietjes onder het genot van de film Dumb and Dumber. Ella had deze klassieker nog nooit gezien. Ze vond hem leuk!

Zondag

Oogst van de dag: verse vijgen!

Een kijkje in de keuken week 32-2020

Ik rijd ’s middags even naar mijn ouders om bij te kletsen en kijk de F1-race mee. Wat een heerlijke race weer van onze Max! ?

Als ik weer thuis ben kleed ik me snel om en spring nog even in het zwembad. Als het buiten genoeg is afgekoeld steekt Johan de barbecue aan. Vanavond eten we broodje kipburger! We maken dit recept maar gebruiken kipgehakt i.p.v. rundergehakt. Aanrader!

PS Is jullie grasmat ook zo prachtig bruin? ?

Daarna genieten we nog lang van een prachtige zomeravond….

Maandag

Ik breng de dag grotendeels op kantoor door om te werken. ’s Middags rijden we met z’n drieën naar de Kwantum om een verduisterend rolgordijn te kopen voor op de slaapkamer van Ella-Marie. Hopelijk slaapt ze nu wat langer uit ’s ochtends…

Aan het eind van de middag komen Johan zijn ouders nog een keertje zwemmen. Na het zwemmen steken we de barbecue weer aan. Dat ding draait overuren deze zomer!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde