Een kijkje in de keuken week 45-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Er wordt weer lekker geklust vandaag. Onder andere de plinten worden bevestigd en alles wordt geschilderd. De muren schilderen we pas als we de keuken hebben uitgezocht en gaan plaatsen. Op de muren willen we kalkverf aanbrengen. Voorlopig zitten we dus nog even zonder keuken. Gelukkig is het dinsdag en zijn de pizza’s vandaag weer 7 euro! Maar eerst gaan we lekker wandelen met Nacho.

Woensdag

Ook vandaag is de schilder er weer. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis op kantoor. Het avondeten komt uit de airfryer, die helaas wel wat kuren vertoont de laatste tijd (benieuwd hoelang hij het nog vol gaat houden). Op Instagram vroeg ik om ideeën voor het avondeten uit de airfryer en kreeg heel veel leuke reacties. Volg je ons hier al? In onze IG-stories delen we dagelijks stories van achter de schermen, of delen we lekkere recepten. Tip! Na 24 uur verdwijnen de stories maar kun je ze vaak nog terugkijken in de gearchiveerde highlights. Terug naar de airfryer; ik gooide er frietjes, kipschnitzel en sperzieboontjes in. Ging prima, alleen konden we niet allemaal tegelijk eten.

Donderdag

Ik krijg een mooi kookboek thuisgestuurd: Zilt. Een inspirerend kookboek met 75 recepten met zilte groenten (denk aan zeekraal, lamsoor, oesterblad en zeewier), inclusief moestuin- en teeltips. Ik ga hier zeker iets uit maken (zodra we weer een keuken hebben). Voor het avondeten haalde ik ’s ochtends bakken met eten uit de diepvries: verse tomatensoep en ratatouille. De tomatensoep is voor één persoon en warm ik op voor Ella met wat stokbrood erbij. De ratatouille schep ik in een ovenschaal en warm ik op in de oven van de combi-magnetron. Ik breek altijd een ei in de ratatouille om mee te garen en serveer hem dan met stokbrood erbij. Ik had ook nog 3 kipfilethaasjes met pesto en met spek omwikkeld uit de diepvries gehaald en die leg ik ook boven op de ratatouille om mee te warmen. Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit maar het was zó lekker. Ratatouille en lasagne, daar mag je me echt voor wakker maken. Beide recepten vind je trouwens ook in ons nieuwe kookboek ‘Familiegerechten‘. 😋

Vrijdag

Vandaag wordt er niet geklust en heb ik een normale werkdag thuis op kantoor. Tussen de bedrijven door maak ik het huis een beetje schoon, al is dat lastig omdat door de verbouwing het overal in huis een rommeltje is en ik niet overal goed bij kan. Kriegelig wordt je ervan! ’s Avonds steekt Johan de stekker van de oven weer in het stopcontact zodat we een fatsoenlijke maaltijd kunnen eten. Groenten (zoete aardappel, pastinaak en wortel) met kip uit de braadslee. Dit recept maar dan uit de braadslee

Zaterdag

Terwijl Johan met Ella op het voetbalveld staat, sta ik in de keuken van mijn ouders kerstrecepten voor KeukenLiefde te maken. De dag vliegt voorbij. Als iedereen weer thuis is maken we een lekkere wandeling met Nacho. Daarna maakt Johan voor het avondeten de Mexicaanse ovenschotel met kip en nacho’s. Ella maakt de guacamole en yoghurt-avocadodressing en ik hoef helemaal niks te doen. Genieten!

Zondag

We slapen lekker uit en ontbijten met vers afgebakken croissants. ’s Middags gaan we naar de jeugdprins en prinsesverkiezing van de carnavalsvereniging in ons dorp. Aansluitend vind ook de loting plaats voor de Raad van Elf en Ella zat erbij! Toen we thuiskwamen hadden we geen zin meer om te koken en kwamen er hapjes op tafel terwijl we naar de F1 race in Mexico keken. Maxicooooooooooo!!!!! Wat een feestdag.

Maandag

Het weekend is zoals altijd weer voorbij gevlogen. Tijd voor een nieuwe herfstweek. De schilder is ook weer van de partij vandaag en maakt alles af. Joehoe! Nu kunnen we de keuken weer inrichten zodat er weer gekookt kan worden.Voorlopig zijn we even klaar met klussen. Nu eerst lekker genieten van alle feestdagen en volgend jaar is het project ‘nieuwe keuken’ aan de beurt. ’s Avonds staan er opgewarmde kliekjes op het menu.

Een kijkje in de keuken week 45-2021

Tip! Wist je de KeukenLiefde ook een online shop heeft? Hier vind je naast onze twee kookboeken ook andere leuke spullen die met liefde door ons zijn uitgezocht. Hieronder een kleine selectie uit het assortiment!

Meer informatie over de producten of gewoon even rondsnuffelen? Kijk hier in de Keukenliefde-shop!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde