Een kijkje in de keuken week 46-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Ik ben niet vooruit te branden vandaag. Na het schrijven en publiceren van het wekelijkse Kijkje in de keuken deel ik een video in onze IG-stories van het resultaat van de keuken na het schilderwerk. Niet veel later komt Ella-Marie alweer uit school. Er moeten nog wat boodschappen gehaald worden en Ella gaat gezellig met me mee. We rijden ook even langs de Action om te kijken of ze de kralendoos weer op voorraad hebben die Ella zo graag wil. Iedere keer grijpt ze mis maar dit keer liggen er voldoende. Weer thuis ga ik de keuken in voor het avondeten. Ik snijd wat groenten (wortel, pastinaak, broccoli en champignons) voor op het bakblik, gooi er wat krieltjes bij en hup, schuif hem de oven in. De laatste 12 minuten leg ik er vissticks bij. Die worden niet zo krokant omdat ze op de groenten liggen maar het smaakt prima. Na het avondeten komt Johan zijn vader helpen om de keukenblokjes weer op zijn plek te zetten en alles aan te sluiten. Zo kunnen we voorlopig weer uit de voeten.

Woensdag

Als Johan en Ella weer de deur uit zijn werk ik een paar uurtjes op kantoor. Daarna ga ik aan de poets. Na weken in de rommel gezeten te hebben is het fijn dat we nu de keuken weer kunnen gebruiken en om alles schoon te maken. ’s Avonds kan ik voor het eerst sinds weken weer koken in een schone keuken. Ik maak een lekkere pasta met spekjes, broccoli en kaassaus. Die maak je zo: Spekjes in koekenpan langzaam uitbakken tot ze beginnen te kleuren, dan uitje en knoflook erbij en even meefruiten. Pasta beetgaar koken. Broccoli fijnsnijden (stronk schillen, in plakjes snijden en ook toevoegen! Wat mij betreft het lekkerste deel van de broccoli) en samen met verkruimelde kippenbouillontablet toevoegen aan spek. Zakje kaassaus aanmaken met water (zoals omschreven staat op de verpakking) en toevoegen (in plaats van zakje kaassaus kun je ook kookroom, scheutje pastakookvocht en handje parmezaan gebruiken). Aan de kook brengen en vuur lager zetten. Zachtjes laten koken tot broccoli beetgaar is. Pasta afgieten en door de saus roeren. Je kunt ook nog wat gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen. Eet smakelijk!

Donderdag

Het is vandaag 11 november en precies 9 jaar geleden dat ik mijn allereerste recept op KeukenLiefde deelde: hartverwarmende kippensoep! Al negen jaar lang dat ik elke dag een recept met je deel! Zijn jullie me nog niet zat…? 🙂 Voor de gelegenheid deelde ik op IG een winactie waarbij je allebei onze kookboeken kon winnen. De winnaar van de winactie is inmiddels bekend gemaakt en de boeken zijn verstuurd. Gefeliciteerd! Veel kook- en smulplezier ermee! ’s Avonds wil ik iets lekkers eten dat snel klaar is. Ella moet op donderdag namelijk om half zeven op de voetbaltraining zijn en dus is er enige haast bij. Ik maak een koekenpan vol met kip in pestoroomsaus en serveer die met wraps, sla en rauwkost. Recept staat niet op KL trouwens. Liefhebbers? Laat het me weten, dan maak ik hem binnenkort nog een keer voor de website. In plaats van wraps kun je ook pasta of gebakken aardappels met de kip serveren. Ook lekker met broccoli erbij.

Vrijdag

Na een aantal kookdagen bij mijn ouders thuis heb ik vandaag weer een kookdag in mijn eigen keuken. Ik ga onder andere aan de slag met een kersttaart. Als de keuken weer is opgeruimd ga ik meteen verder met het avondeten. Op het menu vanavond staat rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes en gebakken speklap. Het plan was eigenlijk om Indische speklapjes in ketjapsaus te maken maar uiteindeijk had ik toch meer zin in een simpel gebakken speklapje. Zoetzure Amsterdamse uitjes maken het voor mij echt af. Het smaakte ouderwets lekker.

Zaterdag

Terwijl Johan en Ella op het voetbalveld zijn, sta ik weer in de keuken. Ik maak nog een nieuw recept en leg de laatste hand aan de taart die ik gisteren maakte. Daarna zet ik ze op de foto en ruim de keuken weer op. Als Johan en Ella thuiskomen kunnen ze meteen een stukje taart proeven. De rest van de middag rommelen we wat in en rondom huis en kijken we de aankomst van Sinterklaas in Nederland op tv terug. Eind van de middag wordt er lekker gewandeld met Nacho en daarna kleden we ons om en steken de houtkachel aan. Het is nog steeds erg koud in huis omdat de vloerverwarming nog niet vol aan mag in verband met het drogen van de lijm. Het avondeten is simpel maar lekker: brood belegd met carpaccio, een ovenkroket en een gebakken ei. Na het eten kijken we de wedstrijd van het Nederlands elftal. Daar zullen we het verder maar niet over hebben… Oh en vooruit, de schoen mag ook gezet worden… Blijft toch leuk.

Zondag

Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. 🎶 Dank u Sinterklaasje! Na weken van rommel en rotzooi hebben we allemaal zin om het huis gezellig te maken en dus halen we de kerstboom en dozen met kerstspullen van zolder. Kerstmuziek aan, warme chocolademelk erbij en versieren die boel! Sinterklaas en de Kerstman gaan in huize Verweij prima samen. Na al dat versieren (nog niet af, maar het begin is er) en volgens weer opruimen hebben we ’s avonds geen zin meer om te koken. Thuisbezorgd it is.

Maandag

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe feestdag begint. Vandaag mag Johan 38 kaarsjes uitblazen! Er staat nog karnemelk in de koelkast dus bak ik snel een stapel pancakes voor het ontbijt. Het is wel een gewone werk- en schooldag dus na het ontbijt stapt Johan in de auto en Ella op de fiets naar school. Op de terugweg naar huis komt Johan langs Den Bosch en besluit hij maar even te stoppen bij Jan de Groot voor de enige echte Bossche bol en verse worstenbroodjes. Ik heb een gewone werkdag thuis en zit voornamelijk op kantoor. Voor het avondeten snuffel ik even rond in de koelkast. Er ligt een zak gesneden andijvie in de koelkast die vandaag op moet en ook zijn er nog aardappels, spekjes en eieren in huis. Lauwwarme andijviesalade wordt het verjaardagsdiner. Na het avondeten moet Ella zich snel omkleden en naar voetbaltraining. Rond koffietijd staan Johan zijn ouders op de stoep. Tijd voor een kop koffie met een chocoladebol erbij. Daarna komen er nog andere drankjes op tafel en wat hapjes. Gezelligheid!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Ha Annemiek, was weer heel leuk om te lezen. Ik moet er zelf niet aan denken om nu al kerstversiering in huis te hebben, maar staat wel gezellig 😃
  Het recept voor de kip in pestoroomsaus zou ik wel graag willen hebben!
  Groetjes en tot volgende week!
  Yvonne

  1. Haha, snap ik ook hoor! 🙂 Het recept voor de kip in pestoroomsaus ga ik nog een keer maken en delen hier op KL. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde