Een kijkje in de keuken week 48-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Ella-Marie heeft vandaag studiedag en is gezellig thuis. Terwijl ik op kantoor nog wat dingen moet doen, vermaakt zij zich onder andere met kruidnoten bakken en het luisteren van kerstmuziek. Gezelligheid! Voor het avondeten hoef ik ’s avonds alleen maar wat mini loempia’s in de oven te gooien en de nasi en pindasaus die over zijn van gisteren op te warmen. Heerlijk maandagavondmaaltje.

Woensdag

Er komen weer lekkere food pakketjes binnen vandaag. Onder andere 2 flessen (met en zonder alcohol) Copenhagen Sparkling Tea en de nieuwe Nocciolata crunchy van Rigoni di Asiago. De sparkling tea (gemaakt van tot wel 13 biologische theesoorten en een smakelijk alternatief voor Champagne) heb ik nog niet geproefd (wel veel reacties gekregen op IG dat ze erg lekker zijn) want vind ik zo feestelijk dat ik ze wil bewaren voor kerst. De Nocciolata crunchy heb ik al wel geproefd. Deze chocolade-hazelnootpasta heeft een volle, romige en zachte chocoladesmaak met een hele fijne crunch erin. Verrukkelijk! Je zag ze al voorbijkomen in onze IG-stories. Johan is vandaag en morgen voor zijn werk op een beurs in België en dus zijn Ella en ik twee dagen alleen. Voor het avondeten flans ik iets in elkaar met ingrediënten die nog in huis zijn: een gebakken kipschnitzel met brie, wat gekookte pasta en sperziebonen. Simpel en lekker.

Donderdag

Van Green Gypsy spices krijg ik een aantal zoete mixen thuisgestuurd om te proeven. Tevens mag ik een pakketje met een aantal mixen weggeven en dus deelde ik een winactie met je op IG. Wat kreeg ik veel reacties! Superleuk. De winactie is inmiddels beëindigd. In de ochtend en begin van de middag werk ik op kantoor. ’s Middags ga ik de keuken in om alvast wat voorbereidingen te treffen voor de kookdag morgen. Daarna haal ik de Kenwood weer uit de kelder om pizzadeeg te kneden. Vanavond eten El en ik zelfgemaakte pizza!

Vrijdag

Vandaag staat er weer een kookdag op het programma. Aan het einde van zo’n dag ben ik altijd behoorlijk gaar maar het voordeel is dat ik ’s avonds niet meer hoef te koken. ’s Avonds na het eten plof ik in een luie stoel met De Zoete Bakplaat. Een heerlijk boek om doorheen te bladeren en waar ik zeker iets uit ga maken.

Zaterdag

Ella-Marie zou eigenlijk een voetbalwedstrijd hebben vandaag maar die is afgelast. Terwijl Ella en ik aan de knutsel gaan voor de sinterklaassurprise voor school, maakt Johan het huis schoon. Tussen de middag maakt Johan een lekkere lunch voor ons klaar; een afgebakken kaiserbroodje met sla, tomaat, uitgebakken spek en zelfgemaakte eiersalade. Heerlijk. De rest van de dag rommelen we een beetje in huis en gaan we wandelen met Nacho. ’s Avonds staan er nog een keer opgewarmde kliekjes op het menu. Niemand had er zin in maar weggooien is ook zonde, dus toch maar opgewarmd. We hebben heerlijk zitten smullen.

Zondag

Om twaalf uur heb ik met een vriendinnetje afgesproken om te gaan lunchen in Zaltbommel. We strijken neer bij Restaurant De Verdraagzaamheid en hebben heerlijk bijgekletst en gegeten. Johan en Ella gaan ook samen de hort op; onder andere naar de Action, het tuincentrum en boodschappen doen. Als ik thuiskom zit er een stroopwafelcake in de oven, zit Ella in de keuken te knutselen en staat er een pan op het fornuis te pruttelen met daarin een kipstoofschotel met tomaat, venkel, olijven en rozijnen. Dit recept. Hij komt op tafel met stokbrood (lekker om in het vocht te dopen) en frietjes.

Maandag

De wekkers gaan vroeg, een nieuwe week is weer begonnen. Ella gaat naar school en Johan werkt thuis vandaag. We zitten de hele dag samen op kantoor met een lekkere lunch als onderbreking. Ik had na de lunch weinig zin om weer aan het werk te gaan maar wat moet dat moet. Voor het avondeten hadden we ’s ochtends hamburgers uit de vriezer gehaald. Vanavond staat er broodje hamburger op het menu. We hoeven niet te haasten want vanwege de coronamaatregelen heeft Ella voorlopig geen voetbaltraining meer. Een maatregel waar ik niks van snap overigens. Sporten in de buitenlucht brengt bijna geen besmettingsgevaar met zich mee en is super belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van kinderen.

…Ik wens iedereen een fijne en smakelijke week toe met veel frisse en gezonde buitenlucht!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde