Een kijkje in de keuken week 48-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken van week 48.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Ik begin de dag met een kop cappuccino en de nieuwe kersteditie van Delicious. Geniet momentje. Daarna ga ik aan de slag op kantoor. ’s Avonds maak ik ravioli met botersaus, doperwten en sla. Goddelijk! Ik vond het zo lekker dat ik hem later in de week nog een keer maakte om foto’s van te maken zodat ik het recept met je kan delen. Komt eraan binnenkort. Mijn moeder stuurde ook nog een foto door van haar avondeten. Ze had de tagliatelle met roomsaus uit ons kookboek Familiegerechten gemaakt en had er zelf een biefstukje bij gebakken. Ziet er goed uit moeders. 🙂

Woensdag

Vandaag sta ik in de keuken om een aantal recepten voor KL te maken. Tussendoor komt er nog foodpost binnen: een prachtige fles kombucha van BATU. Deze limited edition Gold Rush zit in een champagnefles en is met de hand afgevuld met 24 karaats bladgoud. Chique de friemel! Heb hem nog niet open gemaakt want ik wacht even een mooi moment af. Voor het avondeten gooide ik aardappels en spruitjes in de oven, bakte wat spekjes uit en bakte tartaartjes.

Donderdag

Vandaag staat er risotto op het menu. Ik voegde een zak gesneden groenten toe met broccoli, bloemkool en wortel. De wortel had ik kleiner gesneden maar aan het eind van de bereidingstijd waren de broccoli en bloemkool zacht en de wortel nog niet. Volgende keer dus de wortel dus nog kleiner snijden. Op het laatst gooide ik ook nog een handje diepvriesdoperwten bij de risotto. Ik ben dol op die knapperige erwtjes. Ondertussen gaarde ik een mooi stuk zalm in de oven om erbij te serveren, ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ondanks de wat harde worteltjes was het een heerlijke maaltijd.

Vrijdag

Ook vandaag sta ik weer in de keuken om recepten voor KL te maken. ’s Avonds hoefde ik alleen maar op te warmen, ging de houtkachel aan en genoten we van een relaxte avond.

Zaterdag

Voor een leuke samenwerking met Maxima heb ik een recept gemaakt met hun planeetmenger. Ik ging voor de raspberry rode uitvoering. Ben verliefd op deze robuuste rakker, wat een sterk apparaat! Morgen komt het recept online dus stay tuned. Mocht je zelf trouwens geïnteresseerd zijn in deze planeetmenger, tot en met morgen kun je nog profiteren van de black friday kortingen op hun website. Ook kreeg ik nog nog een lekkere chocoladereep van Tony’s Chocolonely (vanwege problemen in de fabriek afgelopen zomer zijn er alleen chocoladeletters van de laatste letters uit het alfabet gemaakt, maar je kunt wel gepersonaliseerde repen maken voor Sinterklaas). En ook van Princes kreeg ik een aantal lekkere producten. ’s Middags gingen we nog even boodschappen doen, kaas halen op de boerderij en maakte ik nog wat gezellige kersthoekjes in huis. ’s Avonds aten we zelfgemaakte shoarma van gesneden varkensfiletlapjes. Lekker!

 

Zondag

Nadat we allemaal lekker hebben uitgeslapen en hebben ontbeten gaan we even kijken bij de kerstshow van de Intratuin in Rosmalen. Het was slecht weer en megadruk (waar we alledrie niet zo goed tegen kunnen) maar de kerstshow was wel heel mooi.

Maandag

En weer een nieuwe week! Man, wat vliegt het voorbij allemaal. Ik moest Ella ’s middags ophalen bij het zwembad omdat ze voor het vak talentles het laatste uur zwemles hadden. De meiden hadden er van tevoren niet zoveel zin in maar vonden het achteraf toch een stuk leuker dan gedacht. Voor het avondeten maakte ik pasta met kaassaus, spekjes en broccoli. (Spekjes uitbakken, dan uitje, gesneden broccoli en verkruimelde groentebouillontablet erbij en scheutje water. Zachtjes koken tot broccoli beetgaar is. Dan klontje roomboter, een flinke scheut room en handje Parmezaan erbij en glad roeren. Ondertussen pasta koken, afgieten en door de saus roeren.) Daarna moest Ella zich snel omkleden want er was voetbaltraining. Johan en ik vermaakten ons ondertussen met bergen wasgoed opruimen, webshopbestellingen klaarmaken en stofzuigen. De kop is er weer vanaf, maar zien wat de rest van de week ons brengt.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde