Een kijkje in de keuken week 3-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 3-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Na twee weken vakantie begint vandaag (gisteren was Ella-Marie nog vrij) het normale leven weer. Zowel Johan als Ella zijn vroeg de deur uit. Ik begin de dag thuis op kantoor om het Kijkje te schrijven en online te zetten. Daarna ga ik de keuken in om een recept voor KL te maken die al heel lang op de planning stond, maar die ik steeds uitstelde: vietnamese loempia’s! Ik dacht namelijk dat het veel werk zou zijn en ja, je bent er even mee bezig. Maar moeilijk is het zeker niet. De vulling had ik in 5 minuten gemaakt. Het meeste werk was het rollen en het bakken van de loempia’s omdat je ze niet allemaal tegelijk kunt bakken. In de koelkast had ik nog behoorlijk wat nasi over van gisteren dus die bakte ik voor het avondeten op en serveerde de loempia’s erbij (opnieuw opgewarmd in de airfryer, dan smaken ze weer als vers). Hebben heerlijk zitten smullen.

 

Woensdag

Met de loempiavulling die ik gisteren maakte kon ik 20 loempia’s vullen. In het pak loempiavellen dat ik had laten ontdooien zaten echter 40 loempiavellen en ik vond het zonde om daar niks mee te doen. Nadat ik ’s ochtends eerst weer even op kantoor werkte ging ik daarna snel een paar boodschappen halen om de overige loempiavellen te vullen. Gisteren maakte ik vegetarische loempia’s, vandaag maak ik een vulling met gehakt. Ook deze vulling is in een paar minuten gemaakt. Ik was net bezig met het rollen van de loempia’s toen Ella alweer uit school kwam. Die wilde het rollen ook weleens proberen en zo had ik plotseling hulp in de keuken. Tussendoor maakte ik ook nog een ander recept voor KL. Toen ik klaar was met fotograferen en het opruimen van de keuken was het alweer etenstijd. Ik ging dus maar gelijk door. Ik hoefde gelukkig alleen maar nasi op te bakken (ik had er een weeshuis mee kunnen voeden!) en serveerde de loempia’s erbij. Ik hoorde gelukkig niemand klagen. Zowel de vega loempia als de loempia met gehakt vielen hier erg in de smaak. We vonden ze zelfs lekkerder dan de loempia’s uit een kraampje!

Donderdag

En ook vandaag sta ik weer in de keuken om recepten voor KL te maken. ’s Avonds eten we een goddelijke ovenschotel met witlof, gebakken kip en kaassaus gegratineerd in de oven. We eten er aardappelkroketjes en sla bij.

Vrijdag

Johan is vandaag vrij en als Ella naar school is beginnen we de dag samen op kantoor. Rond het middaguur rijden we even langs mijn ouders waar het haardvuur zachtjes knettert en mijn moeder net saucijzenbroodjes uit de oven haalt. Zowel Johan als ik eten er twee. 😇 Daarna halen we wat beukenhaagjes op die Johan voor het terras wilt poten (Of is het planten? Verwarrend!) en rijden we weer naar huis. Daar liggen inmiddels wat leuke pakketjes op ons te wachten: nieuwe recensie kookboeken en lekkers van Fairtrade. ’s Avonds eten we wederom opgewarmde kliekjes die er op de foto zeer mistroostig uitzien, maar toch bijzonder smakelijk zijn. #Levenvaneenfoodblogger. Wat later op de avond gooiden we nog een snackie in de aerofryer. Het leven is goed.

Zaterdag

Het is een verschrikkelijk, natte zaterdag waarop de regen onophoudelijk blijft vallen. Blegh! Buiten is het één grote moddelpoel en met een hond in huis ben ik de hele dag aan het dweilen. Johan trotseert de regen om de beukenhaagjes te planten en Ella en ik vermaken ons binnen. ’s Middags worden er wat boodschappen gedaan voor het avondeten en rijden we even over de dijk om te kijken hoe hoog het water staat. Als inwoners van het land van Maas en Waal (en het Rivierenland) houden de rivieren je altijd bezig, vooral in de winter. Het water staat weer hoog! ’s Avonds kookt Johan een lekker maaltje. Hij maakt dit recept alleen zonder de kip. In de andere oven braadt hij een kiprollade en erbij eten we rijst. Was heerlijk.

Zondag

Vandaag blijven we thuis en doen we niks behalve erwtensoep en appeltaart maken.

Maandag

En toen was het alweer de derde week van januari. Hoe dan?! Niet normaal hoe snel die weken voorbij vliegen. Johan en Ella zijn weer vroeg de deur uit en ik werk vandaag thuis op kantoor. Er staat geen kookdag op de planning en er is nog erwtensoep van gisteren in de koelkast om op te warmen voor het avondeten. Zoals het hoort, met de lepel recht omhoog! 🫣Wist je dat erwtensoep de volgende dag snert heet? Hij is dan zo dik dat de lepel er rechtop in blijft staan. Ik vind hem dan nog lekkerder. Veel meer smaak! Benieuwd. Ben jij #teamerwtensoep of #teamsnert? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Een kijkje in de keuken week 3-2023

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

  1. Grietje

    #teamsnert! Ik maak het zelfs vaak een dag eerder dan dat we het eten, zodat de smaken altijd nóg beter uitkomen.

    1. Heerlijk!

  2. Ingrid

    Il ben zeker van team snert! Ga je het recept van de witlofschotel nog met ons delen😊

    1. Ik maakte ongeveer dit recept Ingrid: https://www.keukenliefde.nl/witlof-met-ham-en-kaas-uit-de-oven/

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde