Een kijkje in de keuken week 1-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 1-2023.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Het eerste Kijkje van het nieuwe jaar! Voor ik begin wil ik iedereen een gelukkig, gezond, liefdevol en smakelijk nieuwjaar wensen!

Johan en Ella-Marie gaan samen naar Den Bosch en ondertussen schrijf ik thuis het Kijkje in de keuken. Onderstaande foto krijg ik tussen de middag doorgestuurd als hint. De heer en dame zijn voor de lunch neergestreken bij Bistro Tantje Pietje. Ze namen allebei de BLT sandwich. ’s Avonds hadden ze niet zoveel honger meer dus besloot ik kliekjes op te maken. Ik gooide wat restjes groenten (champignons, paprika, ui, courgette) en spekjes uit de koelkast en röstirondjes en chicken tenders uit de diepvries op een bakblik, husselde het om met wat olijfolie, en bakte alles tegelijk in de oven. De laatste paar minuten van de baktijd gooide ik er nog wat diepvriesdoperwten, mais en een restje geraspte kaas bij. Smaakte prima. 😁

Woensdag

We rijden naar The Wall in Utrecht om een nieuwe tv te kopen. Onze oude tv had het afgelopen jaar kuren en gisteravond duurde het 2 uur voordat hij aan ging. Helaas tijd voor een nieuwe dus. We vonden al snel een nieuwe tv met soundbar die ons aanstond en reden snel weer naar huis om hem te installeren. De rest van de dag rommelden we thuis wat aan. ’s Avonds kookte ik weer een maaltijd met van alles wat nog in huis was. Van een zak aardappels die op moesten maakte ik ovenfrietjes en daaroverheen gooide ik wat toppings zoals gerookte kip en rauwkost. Loaded fries it is! ’s Avonds keken we met z’n allen een Netflix-serie op de nieuwe tv. Na een tv van meer dan 10 jaar oud moesten we even wennen aan het scherpe beeld!

Donderdag

Johan brengt Ella-Marie eind van de ochtend naar zijn ouders om te logeren en ondertussen plan ik wat artikels in voor KL. Als Johan weer thuis is gaan we samen even op pad om bankstellen te kijken. Onze bank is na 15 jaar ook echt aan vervanging toe. 🙄 We kunnen alleen niks vinden. Of de bank zit/ligt niet lekker, of de stof is niet mooi. We willen in het nieuwe jaar toch de zit- en eetkamer weer omdraaien omdat we nu in de zitkamer toch de houtkachel missen. Ons idee is om dan twee 2-zitsbanken gespiegeld tegenover elkaar te zetten en een fauteuil aan het uiteinde van de banken tegenover de houtkachel. Maar voordat we alles gaan omgooien willen we eerst de muren opnieuw schilderen. Plannen genoeg dus voor het nieuwe jaar. 😁 Johan en ik eten ’s avonds een broodje hamburger met mijn zelfgemaakte hamburgerbroodjes en frietjes uit de frituur.

Vrijdag

Johan en ik zitten al vroeg in de auto om de nieuwe eettafel, dressoir en salontafel op te halen. We hadden een busje gehuurd waar alles in paste. Het inladen van de meubels deed Johan samen met de meneer die onze meubels gemaakt had en dat ging vrij vlot, maar eenmaal thuis was het een uitdaging. De kloostertafel en het dressoir waren erg zwaar en Johan verwachtte niet dat het mij zou lukken om ze uit de bus te tillen en naar binnen te dragen. Maar ik was vastberaden de nieuwe meubels zo snel mogelijk op z’n plek te zetten (en eindelijk alles in te richten!) en kreeg ineens ongekende krachten… 😇 Ik vrees alleen dat dit nieuwe talent in de toekomst niet echt in mijn voordeel zal werken… Toen alles op z’n plek stond bracht Johan de bus terug en ging ik alles afsoppen en inrichten. Blij het resultaat! Op een kastenwand en verlichting na is de keuken nu bijna af. Zal tijd worden! 🤭’s Avonds eten Johan en ik aardpeerrisotto (uit eigen moestuin) met prei, hazelnoten en Gruyère. Dit gerecht is de reden waarom we al jaren aardpeer in onze moestuin hebben. Het is zo lekker!

Zaterdag

De laatste dag van het jaar is aangebroken. Nadat ik de top 20 best bekeken recepten van 2022 online heb gezet maak ik het oliebollendeeg zodat het kan rijzen. ’s Middags komen Johan zijn ouders Ella weer thuisbrengen en proosten we samen op het oude jaar. Daarna ga ik met een glas bubbels in de hand naar buiten om oliebollen en appelbeignets te bakken. ’s Avonds eten we een kop versgemaakte kippensoep. Nacho was de hele dag onrustig door de knallen en de katten verstopten zich op de stoelen onder de tafel. We verwenden alle dieren daarom met kippenbouillon (getrokken van de kippenbotten zonder andere toevoegingen). Later op de avond keken we de Netflix-film Glass Onion: A Knives Out Mystery en komen er nog wat kaasjes en zelfgemaakte eiersalade op tafel. Na middernacht gaan Johan en Ella de straat op om vuurwerk af te steken en blijf ik met Nacho en de katten binnen. Alles verliep verder rustig gelukkig en rond half drie lag iedereen op bed.

Zondag

Nieuwjaarsdag! We doen he-le-maal niks vandaag. ’s Avonds eten we een broodje belegd met carpaccio, een airfryerkroketje en een gebakken ei.

Een kijkje in de keuken week 1-2023

Maandag

Ella heeft ’s middags afgesproken met een vriendin en ondertussen gaan Johan en ik met z’n tweeën naar de IKEA om een nieuw wastafelmeubel te halen voor op de kamer van Ella-Marie. Die was namelijk oud en (zoals zoveel dingen in ons huis) aan vervanging toe. 😅We keken meteen even rond bij de bankstellen. Er staan best leuke bankstellen tussen voor een prima prijs, alleen is het zitcomfort het vaak net niet. Of je zakt helemaal weg, of je zit kaarsrecht en hard. Na het afrekenen van het wastafelmeubel halen we even een paar vega balletjes (voor mij) en een vega hotdog (Johan) en rijden daarna weer terug naar huis. ’s Avonds maak ik een in elkaar geflanste maaltijd met zalmfilet uit de vriezer, gebakken aardappel en salade. Met de Teriyaki Sesam dressing uit het pakket van Go Tan die ik vorige week kreeg maak ik een dressing door hem te mengen met een beetje mayonaise.

Dat was hem weer mensen! Hopelijk vond je het leuk om mee te kijken in onze week. Maar weer zien wat de rest van deze januarimaand ons gaat brengen. Vast veel lekkers!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Maaike

    Hi! Wat een leuk kijkje in de keuken! 🙂 Waar je kunt kijken voor een bank is 4×6 sofa. Veel modellen / betaalbaar (vonden wij) en genoeg keuze uit stoffen! Wie weet heb je er wat aan! Groetjes!

    1. Bedankt voor de tip Maaike, ik ga eens rondsnuffelen! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde