Een kijkje in de keuken week 5-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Vorige week kreeg ik foodpost met daarin verschillende producten van Koh Thai en vandaag ga ik aan de slag met hun pak pad thai. Ik voegde zelf nog kip, groenten, taugé, ei en pinda’s toe. Het was erg lekker!

Dinsdag

Op KNL staat een heel lekker ovenschotelrecept met rodekool en stoofvlees maar ik wilde hem ook graag met gehakt maken. Die staat dus vandaag op het menu. Het recept ga ik met je delen!

Woensdag

Ella-Marie wilt ’s middags uit school graag weer cupcakes bakken en versieren. Ik ben niet de moeilijkste dus… 🙂

’s Avonds hoef ik niet te koken want er is nog genoeg ovenschotel over van gisteren. Fijn!

Donderdag

In de koelkast vind ik nog een half bakje gesneden champignons die op moeten. Ik maak er een lekker bladerdeeghapje mee. Was erg lekker dus ook dit recept komt eraan.

Tussen de bedrijven door krijg ik nog deze leuke foodpost thuisbezorgd van Leev. In samenwerking met Pauline van Uit Pauline’s Keuken hebben ze vier pakken cakemix gemaakt die 100 % biologisch zijn. Een leuk woensdagmiddag project voor mij en Ella. 🙂

Voor Ella-Marie maak ik ’s avonds verse tomatensoep en Johan en ik eten zelfgemaakte pizza. Ik ben vergeten een foto van de soep te maken maar ik maakte dit recept.

Vrijdag

Ik sta weer in de keuken om twee nieuwe KNL recepten te maken namelijk een tosti met onder andere gerookte kip en een romige komkommersalade.

Ik heb de hele dag geen idee wat we ’s avonds moeten eten. In de kelder vind ik nog een halve zak vastkokende aardappels en in de koelkast ligt nog kropsla die op moet. Ik stuur Johan een appje of hij bij de supermarkt gehakt mee wil nemen. Vanavond eten we gebakken aardappels en gehaktballetjes met een salade.

Zaterdag

Halverwege de ochtend gaan we even langs bij Johan zijn ouders en daarna gaan we de stad in om te lunchen bij restaurant Samen. Ik neem een witte bol met carpaccio en Johan en Ella-Marie delen een club sandwich met gerookte kip, bacon en eiersalade. Was heerlijk!

We hebben ’s avonds niet heel veel trek meer dus eten we een broodje kroket met salade. Als je net als wij het brood bij een goede bakker haalt en zelf in dikke plakken snijd is broodje kroket een feestje! De kroket komt uit de oven.

Zondag

Johan maakt dit heerlijke ontbijt voor ons klaar: broodje roerei! Jumm! Onder mijn bord ligt een ontwerptekening van ons huis. Zoals je misschien wel weet willen wij het achterste deel van ons huis verbouwen om hier onze droomkeuken te maken. Johan en ik zijn nu schetsen aan het maken van hoe het eruit moet komen te zien. Kan nog wel een tijdje duren voordat we zover zijn maar het is zo leuk om plannen hiervoor te maken!

Gisteren hadden we bij de poelier in de stad drie kipschnitzels gehaald dus vanavond staat er gebakken kipschnitzel op het menu met zelfgemaakte friet. Ella-Marie en ik beleggen onze schnitzel met brie, walnoten en honing en Johan gaat voor pindasaus met ei en krokante uitjes.

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde