Een kijkje in de keuken week 19-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 19-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Een kijkje in de keuken week 19-2023

Dinsdag

We zitten in de tweede week van de meivakantie. Ella-Marie logeert bij mijn ouders, Johan is de deur uit en en ik begin de dag op kantoor. Daarna ga ik de keuken in om twee nieuwe recepten voor KL te maken. Johan en ik warmen de gerechten ’s avonds op als avondeten. Na het eten ging Johan nog even in de tuin rommelen en kroop ik nog even achter de computer.

Woensdag

Ook vandaag heb ik een kookdag. Ik kan lekker doorwerken en krijg alle recepten af en op de foto. Als Johan thuiskomt helpt hij even met het opruimen van de keuken en eten we een van de gekookte gerechten. Het is prachtig weer dus na het eten maken we een grote wandeling met Nacho.

Donderdag

Begin van de middag haal ik Ella weer op bij mijn ouders. Weer thuis gaat Ella (op eigen verzoek!) het gras maaien en kijken Johan en ik met een drankje in de hand vanaf het terras toe. Da’s nog eens goed geregeld toch! We genieten nog een tijdje van een mooie lente avond en als de zon weg is en het te fris wordt gaan we naar binnen. Op het menu ’s avonds staat zelfgemaakte shoarma van varkenshaas (varkenshaas kleinsnijden en kruiden naar smaak) met pita, salade, frietjes en zelfgemaakte knoflooksaus.

Vrijdag

Bevrijdingsdag! We ontbijten met wentelteefjes van oud stokbrood met zoete Hollandse aardbeien. Eind van de middag stappen we in de auto om een potje te bowlen. Daarna gaan we een hapje eten bij Tokyo Lounge in Tiel om de vakantie af te sluiten.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd en Johan en ik vermaken ons thuis. Johan ging verder met het opruimen en inplanten van de moestuin en maakte een begin met het leeghalen van een gedeelte van de zijtuin. Daar willen we een grasmat gaan aanleggen. Alle potten met planten die hebben overwinterd in de schuur kregen nieuwe potgrond en werden weer buitengezet. Ik vermaakte me ondertussen binnen met het huis schoonmaken, wassen en boodschappen doen.

Zondag

We slapen allemaal lekker uit en ontbijten met eggs benedict. Johan en Ella eten hem graag met gerookte zalm, ik vind beenham lekker. ’s Middags komen Johan zijn ouders nog even langs en ondanks de voorspelde regen hebben we heerlijk in de tuin kunnen zitten. Ella had zelf chocolate chip koekjes gebakken en die werden gelijk geproefd. Ze waren heerlijk. ’s Avonds haalden we een frietje bij de cafetaria en zat de vakantie er weer op. Ella gaat ’s avonds op tijd naar bed en Johan en ik keken de F1 race in Miami.

Maandag

De wekker gaat ’s morgens om kwart voor zes. Als Johan en Ella de deur uit zijn begin ik mijn werkdag thuis op kantoor. Daar zit ik de hele dag. Af en toe draai ik een wasje tussendoor en hang die buiten op. ’s Middags haal ik alvast boodschappen in huis voor de kookdag die ik morgen heb en daarna rijd ik nog even naar mijn ouders om de jas van Ella op te halen die ze daar had laten liggen. Mijn moeder had net eten gekookt. Op het menu stonden schorseneren in een sausje, gebakken krieltjes en gehaktballen uit de oven. De schorseneren waren erg lekker. Heeft er iemand interesse in dit recept? Dan ga ik het binnenkort maken en het recept delen op KL. Als ik thuiskom is Johan al met het eten bezig: lekker brood belegd met carpaccio, een kroket en een gebakken eitje. Na het eten wordt er nog een potje gekaart.

Vond je dit Kijkje in de keuken week 19-2023 leuk? Hier vind je al onze Kijkjes in de keuken.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde