Een kijkje in de keuken week 50

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Geen idee meer wat we afgelopen maandag hebben gegeten want ik vergat er een foto van te maken. Volgens mij had ik kippensoep uit de vriezer gehaald en opgewarmd. Wel prima voor de maandag.

Dinsdag

Dinsdag maakte ik weer pasta met spekjes en broccoli-roomsaus. Dit recept, maar vandaag zonder de erwtjes. Echt een dikke aanrader. Heb jij hem al gemaakt?

Woensdag

Na mijn eerste mislukte poging tot het maken van een sneeuwster deed ik vandaag een tweede poging. Gelukt! Het recept staat inmiddels online en vind je hier.

Aan het eind van de middag bracht de postbode dit leuke, houten kratje met verschillende flessen appelcider: de Stassen Cidre Brut, Apple Bandit cider en Old Mout cider. Begeleidt door een leuk boekje waarin wijnjournalist Esmee Langereis en ciderexpert Jean-Pierre Stassen de etiquette rondom het aperitief uitleggen en tips en tricks delen. Dat komt goed van pas tijdens de feestdagen!

Ik had geen idee wat we moesten eten, maar tijdens het boodschappen doen kreeg ik ineens zin in broodje hamburger. Met wat Franse ovenfrietjes erbij. Smullen!

Donderdag

Ik sta een groot deel van de dag in de keuken om kerstrecepten te maken voor KL. Ik maakte onder andere zalmcarpaccio, drie verschillende stokbroodhapjes, een hele lekkere truffelpasta en een lekker toetje. De recepten komen eraan!

Vrijdag

Vanavond staat er een witlof-ovenschotel op het menu met gehakt, spekjes en roomsaus. Gemaakt zonder pakje of zakje natuurlijk. Dit recept, maar dan met zelfgemaakte kaassaus (bechamelsaus met kaas erdoor) in plaats van room. Een groot succes want met room is de saus altijd te dun en nu was hij perfect! In het nieuwe jaar zal ik hem nog eens maken en deze verbeterde versie met je delen. 🙂

Zaterdag

Jawel, daar is ie weer… Pizza!!!! Dit keer weer met zelfgemaakte pizzabodem. Gemaakt in de keukenmachine is dat een fluitje van een cent. Voor een extra lekker resultaat liet ik het deeg twee keer rijzen. Dan wordt het deeg superluchtig! Voorheen maakte ik het pizzadeeg altijd met speciaal pizzabloem typo 00, maar omdat ik die hier in het dorp niet kan krijgen had ik gewoon tarwebloem gebruikt. Dat is stukken goedkoper en het resultaat was net zo lekker! 🙂

Recept: 500 g tarwebloem in een kom mengen met 1 zakje instantgist, snuf zout, snufje suiker, snufje gedroogde oregano, heel klein scheutje extra vierge olijfolie en 300 ml warm water.  Circa 5 minuten kneden met de deeghaak in de keukenmachine tot een soepel en elastisch deeg. Afdekken met een vochtige theedoek en op een warme, tochtvrije plek laten rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Dan lucht eruit slaan, weer afdekken en voor de tweede keer laten rijzen. De tweede rijs mag korter duren dan de eerste rijs. Dan het deeg verdelen in vier bolletjes à 200 gram en apart verpakt bewaren in de koelkast of diepvries of het deeg direct uitrollen en gebruiken. Enjoy!

Zondag

Wakker worden in een witte wereld! Ik houd ervan. En deze kleine eskimo houd er ook van!

‘s Avonds kookt Johan. Hij maakt dit heerlijke gerecht uit de slowcooker. Smullen!

Dat was het weer voor deze week!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Inspiratie, Een kijkje in de keuken

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Arja

    Ik kan niet wachten op je verbeterde recept met witlofschotel, hier zijn wij dol op en maak het altijd.
    Echt één van je toppers alhier, kerst komt zo maar ik kijk hierdoor uit naar januari hahaha.
    Alvast hele mooie dagen gewenst met je gezin,familie en vrienden.

    1. Komt goed Arja! 🙂 Bedankt en jij en je gezin ook alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin