Een kijkje in de keuken week 50-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Dit kijkje begint met drank. 🙂 Ik krijg een doos met 5 verschillende wijnen thuisbezorgd die horen bij de reünibox die we morgen ontvangen. Misschien zag je hiervan al wat voorbij komen in onze IG stories….

De reünibox is gelanceerd door Miele Nederland en bedoeld om mensen thuis nog eenmaal te laten genieten van signature dishes van inmiddels niet meer bestaande sterrenrestaurants. Deze kerst kun je als eerste genieten van vier bekroonde gerechten van restaurant ’t Schulten Hues van Peter Gast en Jacqueline van Liere. En wij mogen alvast voorproeven! Bovenstaande wijnen zijn geselecteerd door Jacqueline en kun je als bijpassend wijnarrangement extra bestellen bij de reünibox. Ik sta te popelen om met het menu aan de slag te gaan en de gerechten samen met de wijnen te proeven. Nog even geduld…

Voor het avondeten maak ik tagliatelle met roomsaus en zalm (recept deel ik ergens in januari). Een van onze favoriete pastagerechten.

Woensdag

’s Middags ga ik samen met Ella-Marie even langs bij mijn ouders. Ik neem meteen haarverf mee zodat moeders even mijn uitgroei bij kan bijwerken. 🙂 Als we aankomen zit mijn moeder aan de keukentafel van vers groen kerststukjes te maken. Ook heeft ze voor mij weer een mooie kerstkrans en twee kerststukjes gemaakt. Het huis is inmiddels in kerstsfeer gebracht en dat doet mijn moeder altijd met heel veel vers groen. Vooruit, een paar foto’s dan…. 😉

Mooi hè, mijn moeder is een echte gezelligheidsmaker!

Als we ’s avonds weer thuis zijn krijgen de kerststukjes van moeders een mooi plekje in ons eigen kersthuis.

Een kijkje in de keuken week 50-2020

Voordat we ’s avonds gaan eten wordt de reünibox thuisbezorgd.

De bereidingstijd van het gehele menu neemt zo’n 2,5 tot 3 uur in beslag, dus ruim ik alles zolang op in de koelkast. Het is inmiddels half zeven en gelukkig had ik gisteravond eten uit de vriezer gehaald. Vanavond eten we een kliekje opgewarmde zuurkoolstamppot en stoofvlees. Geen sterrengerecht maar wel lekker!

Een kijkje in de keuken week 50-2020

En een mandarijntje na…

Een kijkje in de keuken week 50-2020

Donderdag

We proberen de uitpuilende diepvries voor kerst een beetje leger te maken en dus eten we de komende tijd veel kliekjes. Vanavond staan er kliekjes after kerst curry met gehaktballetjes en rijst en spinaziestamppot met gehaktballetjes (recepten volgen na de kerst en in januari) op het menu. Dat zijn weer twee bakken minder in de diepvries! Tijdens het eten wordt er een krantje gelezen. Doen we normaal niet hoor, maar nu even wel.

Vrijdag

Het was eigenlijk de bedoeling om vanavond te koken uit de reünibox, maar Johan is pas laat thuis en ik heb ook tot laat doorgewerkt op kantoor. We hebben er uiteindelijk totaal geen puf meer voor en besluiten iets simpels in elkaar te flansen met, jawel, kliekjes uit de koel- en kelderkast! Johan maakt zijn befaamde pastasalade zoals alleen hij dat maken kan. Een recept is er niet, je flikkert er gewoon zoveel mogelijk kleingesneden ingrediënten in (alles wat je in huis hebt!) en maakt hem lekker smeuïg met volle yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, maggie, zout en peper. C’est ca! Tip: versgemaakte, warme broodcroutons uit de oven maken het af!

We hebben er met z’n drieën gruwelijk van zitten schranzen smullen met het bord op schoot voor de tv. Genieten!

Zaterdag

Voordat we aan de slag gaan met de reunibox, gaan we eerst een rondje wandelen met Nacho.

Als we thuiskomen trekken we ons huispak aan, zetten een kerstmuziekje op en ontkurken de bubbels (kinderbubbels uiteraard voor Ella). Eerst maar eens even zitten voor de video-workshop zodat we goed zijn voorbereid.

Met de reünibox krijg je toegang tot een video-kookworkshop waarin Peter Gast en Jacqueline van Liere samen met Miele stap voor stap uitleggen hoe je de gerechten kunt bereiden, maar je vindt de recepten ook uitgeschreven in de box. Zo kan het eigenlijk niet mislukken. De porties waren bedoeld voor 2 personen, maar wij verdeelden het over drie bordjes en dat ging prima. Hoewel er al het een en ander was voorbereid, moest je zelf nog flink de handen uit de mouwen steken om de gerechten op tafel te zetten. Wij deden dit gezellig met z’n drieën en ondanks dat het nog wel een klusje was, was het vooral erg leuk en gezellig om zo samen bezig te zijn. Zo leerde Ella-Marie bijvoorbeeld hoe eenvoudig het is om zelf mayonaise en soufflé te maken, maar we proefden ook hele verrassende smaakcombinaties zoals de langoustine met munsterkaas, gepofte varkenshuid, worteldressing en pompoen-langoustineschuim. Verrassend lekker! Omdat Ella-Marie de video-workshop mee had gekeken, wilde ze graag helpen bij het bereiden van de gerechten en wilde ze alles proeven en proberen. Kortom, het was een hele leuke, gezellige en lekkere avond!

Morgen maar weer op rantsoen…

Zondag

Samen ontbijten met vers afgebakken croissantjes en roerei.

Een kijkje in de keuken week 50-2020

Gisteravond haalden we een zak kipshoarma en kip kebab uit de vriezer die we eerder hadden gemaakt. Die hoeven we alleen maar even op te bakken ’s avonds en dan lekker opsmikkelen met pita, frietjes, salade en zelfgemaakte knoflooksaus. Dat zijn de betere kliekjes.

Maandag

Heel veel kerstspullen in onze webshop zijn inmiddels uitverkocht! Wauw! Heb je nog iets leuks gezien, wees er dan snel bij want OP=OP!

Drie keer raden wat wij vandaag eten… Jawel, kliekjes! Hoewel het er misschien niet zo uitziet, smaakte deze biryani met kip uit de vriezer nog steeds heerlijk. Helaas was de yoghurt op, maar een klodder volle Griekse yoghurt smaakt hier erg lekker bij.

’s Avonds zaten we uiteraard op de bank voor de tv om de toespraak van Mark Rutte vanuit het Torentje in Den Haag te kijken. We moeten met z’n allen weer in lockdown tot en met 19 januari. Ik wens iedereen veel sterkte toe. Hou vol!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde