Een kijkje in de keuken week 6

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De week begint met een verkoudheid. Ella-Marie is ziek en ik hou haar een dagje thuis om uit te zieken. We toveren de eetkamer om tot ziekenboeg en ik ga met de laptop aan de keukentafel zitten zodat ik toch nog een beetje kan werken.

Een kijkje in de keuken week 6-2019

Ella was gisteravond met vlechtjes in haar haar gaan slapen en toen we de elastiekjes er vanmorgen uithaalde was dit het resultaat! Geen permanentje nodig hier. 🙂

Een kijkje in de keuken week 6-2019

’s Avonds maakte ik weer eens deze tomatenrisotto. Was weer even geleden en het is zo lekker!

Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Dinsdag

Ik maak pad thai met kip voor het avondeten. Jammie! Het recept ga ik met je delen!

Een kijkje in de keuken week 6-2019

Ik ben nog steeds een beetje zoekende in ons oude nieuwe huis wat de beste plek is om foto’s te maken. Ik heb een tijdje foto’s gemaakt op de donkere deel met behulp van een flitslamp maar omdat natuurlijk daglicht toch het allermooiste is ging ik op zoek naar een andere optie. Dit plekje op de deel bij het raam (op de noordkant) is niet ideaal maar het kan er mee door. En het uitzicht op onze tuin stemt me altijd vrolijk. 🙂


Een kijkje in de keuken week 6-2019

Trouwens, mijn telefoon maakt ook geen slechte foto’s toch? 🙂 De pad thai was tevens ons avondeten. Helemaal niet slecht voor een druilerige dinsdag.

Een kijkje in de keuken week 6-2019

Woensdag

Ik ontvang een kaaspakket van kaas.nl. dat speciaal is samengesteld voor Valentijnsdag. In het pakketje zitten twee verschillende kaasjes — de Neufchâtel gemaakt van rauwmelkse koemelk en de Coeur d’Alvignac gemaakt van rauwmelkse geitenmelk. Verder zit er een potje rode druivenconfituur, een zakje knapperige kaasbolletjes, een roze stompkaars, een houten plankje en setje Boska kaasmesjes in het pakket. Een perfect plankje om op Valentijnsdag (of wat mij betreft elke andere dag van het jaar! :)) op tafel te zetten en samen met je lief van te genieten. Ik houd van kaasplankjes! 🙂

Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Johan heeft vandaag en morgen afspraken in België gepland staan voor zijn werk en boekte daarom een hotel zodat hij niet op en neer hoeft te rijden. El en ik eten ’s avonds met z’n tweetjes. Ella heeft zin in sushi en ik heb zin in pizza dus dat wordt het. 🙂

Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Ondertussen stuurt Johan deze foto door van zijn steak tartare (in België noemen ze dit americain). Dat heeft meneertje toch weer goed uitgezocht! ?

Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Donderdag

Ik heb de smaak van pad thai te pakken en besluit het nog een keer te maken, maar dan net even een andere variant dan dinsdag. Was weer zeer geslaagd!

Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Vrijdag

Ik sta weer in de keuken en maak lekkere appel-kruimelmuffins en een ovenschotel met aardappelschijfjes, prei, bacon en een bechamelsaus met mosterd. Beide recepten zijn heerlijk en ga ik met je delen!

Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Een kijkje in de keuken week 6

Een kijkje in de keuken week 6-2019

De ovenschotel warm ik ’s avonds nog een keer op als avondeten.

Zaterdag

Bij Sacha had ik deze zwarte leren loafers besteld en die worden vandaag thuisbezorgd. Ik moet eerlijk bekennen dat wij tegenwoordig bijna al onze kleding en schoenen online bestellen. Ik krijg het gebrek van krappe pashokjes, opdringerige verkopers en te harde muziek en vind het heerlijk om gewoon thuis in alle rust te passen. Johan en Ella vinden de schoenen tuttig maar ik vind ze superleuk! Je kunt ze onder veel verschillende outfits dragen en ze zitten als sloffen zo lekker! Blij mee!


Een kijkje in de keuken week 6

Omdat ik de vriezer graag wat minder volgepropt zie had ik er gisteren een grote zalm uitgehaald voor het avondeten van vandaag. Ook ligt er nog een grote zak spinazie in de koelkast die op moet en dus besluit ik een lekkere zalmlasagne met spinazie te maken. El maak ik niet blij met lasagne dus voor haar bak ik de zalm en serveer die met wat pasta, groenten en gepofte cherrytomaten. Iedereen blij. Ik was in eerste instantie van plan om foto’s van de zalmlasagne te maken maar omdat het al laat was had ik daar geen puf meer voor. Nu baal ik daar flink van want het was een topper deze lasagne! Misschien dat ik hem binnenkort nog een keer maak en dan wel foto’s maak zodat ik hem alsnog kan delen met je.

Een kijkje in de keuken week 6-2019
Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Vooruit, voor de liefhebber die niet kan wachten hier het recept voor 3 à 4 personen: Kook 8 lasagnevellen beetgaar in kokend water en spoel af met koud water. Laat uitlekken en leg ze op een bord. Besprenkel ze met olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan vastplakken. Smelt 3 el roomboter in een kookpan en voeg een fijngesnipperde sjalot, een teen uitgeperste knoflook en een fijngehakt rode chilipeper toe en fruit glazig en zacht. Bestrooi met 2 el bloem en bak al roerend op laag vuur een minuut of vijf om de bloem te laten garen, niet laten kleuren! (Als je wilt kun je nu een glas droge witte wijn toevoegen en even laten inkoken.) Voeg al roerend 0,5 l kippenbouillon toe. Verwarm al roerend tot een gladde, gebonden saus. Roer 250 gram ricotta, een flinke snuf gedroogde oregano en 200 gram grof gehakte, verse spinazie door de saus. Verwarm al roerend tot de spinazie geslonken is. Schep 1/3 van de saus over een ovenschaal en beleg met dikgesneden plakken zalmfilet en 4 lasagnebladen. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn — eindig met de spinaziesaus. Bestrooi met een flinke hand geraspte jong belegen kaas. Bak 10 tot 15 minuten onder een hete ovengrill tot de bovenkant goudbruin is. Veel smulplezier!

Zondag

Johan bakt wentelteefjes als ontbijt!

Een kijkje in de keuken week 6-2019

Verder houden we een lekker luierdagje. Johan en Ella-Marie kijken ’s middags een Indiana Jones film en ondertussen kokkerel ik nog wat in de keuken.

Een kijkje in de keuken week 6-2019

Ik maak een geroosterde tomaten-paprikasoep en pizzavlinders met kaas en salami voor het avondeten en ik maak er foto’s van zodat ik de recepten met je kan delen op KNL.

Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019 Een kijkje in de keuken week 6-2019

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je liefde

 1. Kim

  Zou ik toch alvast heeeel even mogen weten wat voor deeg je voor de pizzavlinders gebruikt? 🙂 Is dat gewoon bladerdeeg of heb je een rol deeg voor hartige taart gebruikt?

  1. Hoi Kim, ik heb een rol vers pizzadeeg gebruikt, maar vers bladerdeeg of hartig taart deeg kunnen ook beiden.

   1. Kim

    Dankjewel, ik heb gegokt op bladerdeeg. Heb ze vanavond gemaakt maar helaas was de onderkant bij de meeste wat te donker geworden door het vet dat uit de salami lekte denk ik dus ik moest ze hier en daar bijsnijden. Ik ga ze volgende keer halverwege keren denk ik. Of ik wacht gewoon op je recept haha! De kinderen smulden ervan!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde