Een kijkje in de keuken week 10-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De eerste dag van de voorjaarsvakantie is bij ons begonnen en dus is Ella-Marie thuis. ’s Ochtends zitten we samen op kantoor; ik schrijf het Kijkje in de keuken en Ella maakt wat taal- en rekenoefeningen op Ambrasoft. Gezellig hoor, zo’n kletskous op kantoor! 🙂

’s Avonds maak ik een spinazie-ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en bladerdeegdakje. Het recept is van mijn moeder en vind je hier op Keukenliefde. Het is echt een lekker gerecht en het was veel te lang geleden dat hij bij ons op het menu stond. Ella-Marie houdt niet zo van ovenschotels maar dit is de enige variant die haar goedkeuring heeft…. Mevrouwtje Fijnproever!

Dinsdag

Johan brengt Ella-Marie ’s ochtends naar zijn ouders om een nachtje te logeren. Zo kan ik vandaag de hele dag werken. Tussen de bedrijven door maak ik van een restje aardappelpuree die ik overhad van gisteren aardappelkroketjes. Héél geslaagd. Het recept komt eraan!

Daarna zet ik de Kenwood Chef aan het werk om pizzadeeg te maken. Vanavond is het weer zover! 🙂

Woensdag

’s Ochtends heb ik een afspraak bij mijn uitgever om te praten over een TWEEDE KOOKBOEK!!! Het is allemaal nog heel pril maar zodra het een en ander definitief is vertel ik je er natuurlijk meer over. Het belooft in elk geval een feestje te worden… 😉

Johan haalt Ella-Marie ’s avonds na het eten weer op bij zijn ouders. Als El op bed ligt steekt Johan de openhaard aan en eten we een bordje tomatenrisotto. Was lang geleden. Ik had er flink wat rode peper in gedaan want hij was erg pittig. Gelukkig houden Johan en ik daar wel van.

Donderdag

Vandaag breng ik Ella-Marie naar mijn ouders om een nachtje te logeren. Als ik weer thuis ben ga ik aan het werk. Op normale werk/schooldagen werk ik tot half drie ’s middags, dan moet ik Ella uit school ophalen en daarna probeer ik niet meer te werken. Nu werk ik door tot Johan ’s avonds thuiskomt. Bizar hoeveel werk je kunt verrichten als je een hele dag kunt werken! 🙂

Voor het avondeten maak ik een vegetarische ovenschotel met gebakken aubergine, courgette en paprika. Erbij kook ik wat gevulde pasta met tomaat en mozzarella. Superlekker! Het recept ga ik snel met je delen.

Vrijdag

Laatste werkdag van de week alweer. Niet normaal hoe snel deze week voorbij is gevlogen! ’s Middags heb ik afspraak in Oisterwijk en daarna haal ik Ella-Marie op bij mijn ouders. Ella heeft al bij mijn ouders meegegeten. Johan en ik slaan het avondeten over en eten ’s avonds wat hapjes terwijl we de Netflix-docu ‘Drive to Survive’ kijken. Aanrader!

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd waar Johan zoals altijd met haar mee naartoe gaat. ’s Middags gaan we met z’n drieën helpen om de carnavalswagen af te breken. We zijn met een grote groep dus het afbreken is in een uurtje gepiept. Daarna doen we boodschappen voor het avondeten. Johan en Ella-Marie gaan vanavond samen koken en maken kaasfondue!

Zondag

Vandaag doen we niet zoveel behalve uitslapen en luilakken. ’s Middags krijgen we visite en komen er hapjes op tafel. Naast verschillende kaasjes, borrelsalades, paté kwamen er ook nog vishapjes, ei gerold in runderrookvlees, gehaktballetjes en sateetjes op tafel. Het dessert bestond uit Viennetta ijstaart, mini-appelflappen, koffie, likeur en bonbons. Een aardig bij elkaar geraapt zooitje, maar lekker en gezellig was het wel!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde