Een kijkje in de keuken week 6-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Ik maak weer een aantal lekkere recepten voor de website en het kookboek dat dit najaar uitkomt. Het eerste gerecht stond rond de middag op de foto dus aten we direct als lunch.

Ella-Marie was vandaag vroeg klaar met haar huiswerk en volgde een lesje yoga. 🙂

Een kijkje in de keuken week 6-2021

Na de lunch ging ik weer verder met koken.

Woensdag

Na een ochtend op kantoor ga ik ’s middags weer de keuken in om te koken… 🙂

Donderdag

Ook vandaag wordt er weer gekokkereld. Ik maakte, op verzoek van een lezeres, een zelfgemaakte aardappels anders in de smaak bacon ui. Resultaat was heerlijk dus het recept komt eraan!

Kleine mini me ging ’s middags ook de keuken in om cupcakes te bakken. Ze had zelf een recept opgezocht en daar haar eigen variant op gemaakt. Ella-Marie toont steeds meer interesse voor koken en kan inmiddels veel zelf. Ik laat haar lekker haar gang gaan en help haar als ze dat wilt. Het resultaat van deze prachtige cupcakes deelde ze op haar TikTok-kanaal @ellastreepmarie.

Na het koken en voor het avondeten werd er nog even gewandeld met Nacho. Ons vaste rondje dijk is nu nog mooier door het hoge water.

Vrijdag

En weer zo’n dag als alle andere…. Er werd thuis gewerkt, geleerd en er werden nieuwe gerechten gekookt en gefotografeerd.

Als we terugkomen van het wandelen trekken we ons huispak aan en maken we het gezellig in huis. Deze Amsterdamse gevelhuisjes waren te koop in onze webshop, maar zijn inmiddels alweer uitverkocht!

Een kijkje in de keuken week 6-2021

Zaterdag

’s Ochtends reden Johan en Ella-Marie even met Nacho naar de dog wash. Hij stonk de laatste tijd namelijk weer een beetje.

Een kijkje in de keuken week 6-2021

Al weken had ik zin in appeltaart en vond dat het er vandaag maar eens van moest komen. In plaats van appeltaart maakte Ella-Marie en ik de Hollandse appelcake met walnoten. Dan heb je niet al dat gepuzzel met het deeg uitrollen… 🙂

’s Avonds wilden we zelfgemaakte kip kebab eten dus troffen we hier ’s middags alvast de voorbereidingen voor. We sneden kipfilet en lieten die marineren en we maalden kippendijen fijn die we mengden met kebabkruiden en in een cakeblik gaarden in de oven. Dan laten afkoelen en in plakjes snijden. Voordat je gaat eten hoef je de plakjes alleen nog maar even krokant te bakken in de koekenpan. Verder maakte ik een salade van ijsbergsla, witte kool, zoete ui en peterselie en knoflooksaus.

Het volledig uitgeschreven recept ga ik overigens met je delen in ons kookboek dus nog even geduld!

’s Avonds laat liet Johan Nacho buiten nog even een plasje doen en kwamen ze terecht in winter wonderland.

Een kijkje in de keuken week 6-2021

Zondag

Een luie dag vol sneeuwpret! ☃️?

’s Avonds eten we belegde ciabatta broodjes met verse zalm en mozzarella uit de oven en een salade.

Maandag

Door de extreme sneeuwval bleef de basisschool in ons dorp vandaag nog dicht. Nog een extra dagje thuisonderwijs. Ach, we know the drill. 🙂

Lunchtime! Johan maakte weer een heerlijke tuna melt tosti. Ondertussen blijft buiten de sneeuw maar vallen…

Ella-Marie had geen zin in een tosti en maakte een lunchcreatie voor zichzelf… ?

Een kijkje in de keuken week 6-2021

Frisse neus halen in de sneeuw!

’s Avonds eten we een simpel bordje tomatenrisotto. Simpel en lekker!

Een kijkje in de keuken week 6-2021

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo kun je makkelijk zoeken. :) 

In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, dus kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde