Een kijkje in de keuken week 7-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

We beginnen dit Kijkje in de keuken met heerlijke wraps! Op verzoek van Johan en Ella maak ik de BLT wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus nog een keer. Sinds kort hebben we een whiteboard op kantoor hangen waar Ella-Marie haar favoriete gerechten op mag schrijven. Deze staat erbij hoor!

 

Woensdag

’s Middags komt een vriendinnetje van Ella-Marie spelen en natuurlijk moet er weer iets gebakken worden. Dit keer zijn de koekjes aan de beurt.

Voor het avondeten maak ik pasta met broccoli, spekjes en kaassaus. Voor wat extra kleur en smaak rooster ik er nog wat trostomaatjes bij in de oven. Recept? In de koekenpan bak je gerookte spekreepjes langzaam uit, dan uitje of sjalotje (knoflook kan ook) erbij en even meebakken tot hij zacht is. Dan fijngesneden broccoli erbij en op middelhoog vuur verder bakken tot de broccoli beetgaar is. Ondertussen pasta koken en kaassaus maken. Voor de kaassaus gebruik ik dit keer een zakje kaassaus waar ik nog extra een scheutje room en een handje geraspte Parmezaan aan toevoeg. Dan pasta afgieten en door de broccoli roeren samen met de kaassaus. Geroosterde tomaatjes erbij uit de oven en smullen maar.

Donderdag

Voordat ik weer een lekker recept ga koken voor KL ga ik eerst een wandeling maken met Nacho. Het water van de Waal is alweer aan het zakken, maar staat nog steeds hoog.

Als we terugkomen van onze wandeling gaat Nacho lekker ligggen maffen. Ondertussen kan ik rustig koken. Ik maak Griekse pasta met courgette, paprika en feta. Recept ga ik delen.

’s Avonds warm ik de Griekse pasta opnieuw op voor ons avondeten. Erbij bak ik wat stokbroodjes en gevlinderde garnalen in de oven die ik bestrijk met zelfgemaakte knoflookboter.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en dat is fijn, want zo kan ik ongestoord nog een paar recepten maken. Ik maak wat kleinere gerechten die Johan en ik samen opeten als lunch.

’s Avonds halen we een frietje. Onze mond vegen we af aan oudjaarsservetten. Die moeten ook een keer op. 😉

Een kijkje in de keuken week 7-2020

Zaterdag

Terwijl Johan met Ella een voetbalwedstrijd hebben, bak ik thuis een worteltaart. Dit recept. Vanavond eten wij bij mijn ouders thuis en ik zou de taart meenemen.

’s Avonds eten we bij mijn ouders. Mijn moeder en broer staan samen in de keuken om het hoofdgerecht te maken: aardappel-knolselderij-pastinaak-puree met gebakken champignons en spekjes. Erbij beenham uit de oven en rookworst. Was superlekker! En ook de worteltaart was een succes!

Zondag

’s Middags rijden we even naar de IKEA in Eindhoven. We willen wat ideeën opdoen voor de verbouwing en de nieuwe keuken. Een ingebouwd wijnrek in de keuken lijkt ons wel wat. 🙂 Voordat we weer naar huis gaan eten en drinken we wat in het restaurant. Johan en ik nemen een stukje cheesecake en Ella eet een panini met pesto en mozzarella.

Als we eind van de middag weer thuiskomen moet Nacho weer even worden uitgelaten en moeten we bedenken wat we vanavond gaan eten. Zowel Johan al ik hebben geen zin meer om te koken. Uiteindelijk maken we voor Ella-Marie een tosti en Johan en ik eten een diepvriespizza die we zelf nog extra beleggen.

Een kijkje in de keuken week 7-2020

Maandag

Vandaag sta ik een keer niet in de keuken, maar zit de hele dag op kantoor om recepten uit te schrijven, foto’s uit te zoeken en te bewerken, mail beantwoorden en ik schrijf grotendeels dit Kijkje in de keuken. ’s Middags kijk ik even wat voor eten er nog in huis ligt om avondeten mee te maken. In de kelder vind ik een halve zak uitgelopen aardappels, in de diepvries liggen 2 zalmfilets en een hamburger en in de koelkast ligt nog een zak veldsla en een half afbakstokbrood. Dat wordt het vanavond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde